reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

z moim też na początku nie było dobrze.. miał troszku za mało żołnierzyków ... ale dostał tabletki i drugie badania pokazały poprawę i do tej pory je bierze wiec jest ok...

reklama
no u Nas też jest za mało żołnierzyków, ale lekarz nic nie przepisał. Co Twój M łyka?? mój androvit, no, ale to są witaminy.

Moj też ma zwykłe witaminy... ale Salfazin .... 100 tabletek i kosztuje około 25 zł.. wiec na 3 msc wystarcza... po jednej kuracji 3 msc wzrosły mu zołnierzyki... miał msc przerwy i drugą porcje dopiero zaczął :)

A ile twój M ma zołnierzyków??

Kinia już się robi! Testy nie były robione co dziennie, ale widac na jakim etapie jak kreska wyglądala: przed @, 2 dni po terminie @ i dziś czyli tydzień po terminie :-)

Zobacz załącznik 590372

Tak więc dziewczyny z bledziochami - GŁOWA DO GÓRY - nawet 2 dni po terminie @ kreska nie była taka sama jak kontrolna.... zobaczcie po jakim czasie bledzioch stał się naprawdę grubą ciemna krechą :-)

Super, fajna pamiątka. Ja mam po Nadii test ciążowy pierwszy i ostatni :)

kinia ja też Bon Jovi nie wzgardzę :tak: a jeszcze on za młodu to takim ciachem w moim typie był ;-) ja uwielbiam facetów z długą czuprynką :szok: no i uwielbiam "stare" piosenki ;-)

O ja też, widzę gust podobny mamy :)

Julia, no to do roboty jak chcesz być z nami w Lipcówkach :D

Aśku, dziękuję za rade :* a co do egzaminów, to nie słyszałam tego. Ja się uczę z płytki z Wordu od nas, a ze szkoły, w której miałam kurs uczę się ogólnie pytań. Widziałam, że można tam ustawić województwo, ale nie wiedziałam czy to ma jakieś znaczenie.

tekla, ładny suwaczek :)

Kinia, dzieciak z ADHD nie potrafi 5 minut usiedzieć w jednym miejscu. Nie potrafi się skupić i potrzebuje więcej czasu niż inne dziecko, aby coś zrobić. Mam kuzyna, który ma ADHD i widzę jak on się zachowuje. U Twojego dziecka może być to przez przedszkole. Jeżeli tak będzie Kochana zmień jak najszybciej, bo szkoda Twojej małej :* A powiedz, czy siusia jeszcze do majteczek? Ja się zastanawiałam, czy ze starszą nie wybrać się do psychologa. Jak próbuje ją ubierać to krzyk, jak mamy gdzieś wyjść krzyk i histeria, coś jej nie wychodzi drze się, potrafi nawet się uderzać ;/ Z jednej strony wydaje mi się, że to wina teściów, bo od małego traktowali ją gorzej do wnuka ze strony swojej córeczki, a Oliwcia zawsze na drugim planie. Coś nie tak zrobiła to krzyczeli na nią i ciągle, bo w dupę dostaniesz. Kiedyś nawet z teściem pokłóciłam się, bo dał jej w dupę, bo krzyknęła, a ja byłam w łazience. To nie był lekki klaps, bo się zaciągała od płaczu. Ale wtedy pokłóciłam się z nimi nawet M zwrócił im uwagę, a nadal czepiają się Oliwii;/ Wydaje mi się, że traktują ją tak, bo jest do mnie podobna, a mnie nie lubią ;) A Roksankę traktują lepiej, bo podobna jest do mojego M. Eh... brak słów na takich ludzi.

Grzaneczko, dziękuję że pytasz :* Gorączki już nie mam, ale kataru dostałam i głowa mnie boli. Kicham, to ciężko jest, bo gardło mam podrażnione. Na dodatek leci ze mnie non stop i co 30 minut/do 1h muszę latać do toalety ;/ Brzuch boli, że ciężko chodzić. Jeszcze trochę i koniec @ wyjedzie i mam nadzieje, że przez kolejne 9 miesięcy nie pojawi się. Dziękuję za fluidzik :* A jak się czujesz?

iwo, ja byłam w około 5 miesiącu jak brałam ślub i też szampana napiłam się, ale łyczka. Pamiętam jak termin porodu miałam na 25.05 i nawet się nie zapowiadało, że urodzę, to wypiłam karmi i po 2 dniach pojechałam na porodówkę :p

benfica, wiem że to świństwa, ale szybko pomagają. Dzisiaj paracetamol wzięłam :) Co do herbatek, to szczerze napiszę, że owocowych nie lubię. Dziwny typ człowieka ze mnie jest :p Za fluidzik dziękuję :*

wiikki, dostałaś PW ode mnie?

agamemnon, co dobrego dzisiaj masz na obiad? Ja nie mam pomysłu. Może dla tego, że osłabiona lekko jestem.

Też mi się qydaje, że to nie adhd, ale też nie chcę diagnozować sama, bo się nie znam na tym. Zobaczymy co będzie, mam nadzieję, że się uspokoi. Z przedszkolem trochę lipa, bo już nigdzie miejsc nie ma zjećdziłam wszystkie w mojej okolicy ;/ od przyszłego roku jak coś...

Hej :-D z pochmurnego Londynu ale ze sloneczkiem na mojej buzi :-p
kurcze cos mnie biegus chwycil :oo2: przez chwilke, ale mam nadzieje ze splynal i nie wroci...zaraz sobie mocnej herbatki zaparze!! Moze to jakies nerwy, czy cus?????:-D Albo winogrona za duzo wczoraj zjadalm :-p

nadrabiam, dobrze ze weekend to i stron troszke mniej dzisiaj :-D:-p

lemnoca no u mnie to dzisiaj wierszyk bedzie!! chyba :unsure: :-D a z tym lokowanie produktu :rofl2: no co za pomysl :rofl2: :*:*:*
Torun uwielbiam!!!!!! Gdzies tam na Starym Rynku jest super pierogarnia (no naprawde mmmmm, mmmm, mmmm pysznosci) a do tego maja cudownego grzanca w mega kuflach!!!!! Fantastyczna knajpa, tylko nazwy nie pamietam, czas mi dziure w glowie wypala!!!:baffled: I te pierniki (oczywiscie w czekoladzie), dom piernika, promenada nad Wisla, cudowne miasto!! Pod kazdym wzgledem! Milego pobytu!:tak: i ciesz sie chwila..zazdraszczam:-p!!!
kinia co ja tu bede pisac, bo dzis nowy dzien to i post bedzie spozniony :-p;-)
mamaTomeczka :-D:rofl2: no ty jak zwykle, kurcze a myslalam ze wieloryby sa wieksze:-p...czyli przez cala ma edukacje szkolna bylam oszukiwana?????:-p:-D jestes laska i ja to widzialam!!! nie wyprzesz sie!!!:-p
malus tule cie kochana, dawaj mi tu to chorobsko, przejde za ciebie :tak:
susel no pecherzem to sie zajma....paracetamolem..ja zawsze ide prywatnie do Polskiej kliniki, tam dostaje skierowanie do GP gdzie dokladnie jest opisane co powinno byc zbadane, do jakiego lekarza mam byc skierowana i nawet ze wskazaniem konkretnego szpitala!!! u mnie w przychodni jest 3 lekarzy GP, jeden angol i on jest super (tylko,ze przyjmuje 2 dni w tyg), drugiego na oczy nie widzialam (nawet nie wiem czy to facet czy babka, a po nazwisku ciezko wywrozyc:-p) a trzeci to hindus pozal sie boze lekarz i on jest tam glownym lekarzem i najczesciej przyjmuje niestety...ja go nazywam pan paracetamol..bo nazwiska i tak nie wymowie a on chyba sie nie obrazi, bo nie wie :-p. Takze jest jak jest, choc teraz rzad zrobil obostrzenia i wszyscy lekarze GP i pielegniarki beda ponoc przechodzic jakas selekcje wewnatrzna (wlasnie z powodu kulejacej wiedzy lekarzy i wzrastajacej ilosci niezadowolonych pacjentow!). Ja wlasnie chyba ze 3 razy w zeszlym roku dostalam listownie ankiete do wypelnienia i do odeslania gdzie kazali wyrazic swoja opinie na temat twojego GP, przychodni, recepcji i nurse.. itd. WSZYSTKO ZAZNACZYLAM JAKO POOR!!!!! a co!:-p
asku..kurcze jak czas leci,:-D zdrowka dla dzidzi, no i aby cie te mdlosci juz nie meczyly :tak:
tekla dziekuje, jeden laps i mam!:-D
ulika no to &&&& aby testy ciemnaly!!!!;-)
kinia kurcze, dobrze ze juz niedlugo ta wizyta, moze cos sie wyjasni???? Na ADHD to mi nie wyglada, ale ja nie expert! Zdrowka dal malej Nadii!:tak:
toscik, benfica od was tez laps fluidka, dziekuje :-D
mychunia duzo do zrzucenia nie masz, no ale dla lepszego samopoczucia czemu i nie!:tak: Boze jaki ty pracus jestes, ja to bym tyle na raz nie dala rady (plecy!):-D
agamemnon wiem, ale ja jeszcze dzieci null, zero wiec wiesz! ale spoko maroko, ide za rada i mniej bede rozmyslac!!:-p:-D do jutra, bo potem znow po pupie musze dostac tak dla przypomnienia :-p:-D
malusia no i wszystko jasne z Oliwka, tak jak pisalam, dziecko czuje, ze traktowana jest inaczej..co za bezduszni ludzie z tych twoich tesciow, przeciez to male dziecko tylko i az :baffled: koniecznie do psychologa i separowac dziecko od dziadkow, moze i drastyczne ale wiem co pisze( pisalam na prw) i wierz mi nie mam zalu do rodzicow a wrecz bylam i jestem im wdzieczna!

dzisiaj tez bedzie esej :-D

dzikuska zdrowka zycze i dbaj o dzidzie!! :tak:
centka???????? nie znam :-p wiec sorry pomine jej wypociny!!!:laugh2:
phoebe :dry: o pietach nie pomyslalam, dobry pomysl!!:laugh2: Maz ma routera wiec zaloze papier scierny o najwiekszej grubosci, moze cuda zdziala:-D No jeszcze nie dotarl, gadzina jedna!:angry: a one teraz czasem godow nie maja:dry:, bo innego tlumaczenia od tego wypiorka nie przyjme :-D. jak przyjdzie to dam znac!:tak: dziekuje :* No widze, ze tez masz dzis problem z glowka :-p he he, a co na obiad, maz da rade przelknac??:-p:laugh2: Nie jedziemy busem, bo nie wiem czy do Wawy lub Bydzi jakies chodza..wiem, ze na poludniu Polski sa bardzo popularne, ale takimi trasami jakie mnie interesuja to chyba nie jezdza! Co do porodow to slyszalam rozne opinie, ale generalnie wiekszosc jest na tak..tylko ten cholerny paracetamol!! w Uk powinien byc zakazany i wycofany z obiegu, ciekawe co by wtedy zrobili ci wszyscy pseudo lekarze???:baffled::laugh2: No jak gdzie kot, tam gdzie myszy!! :-p:-D
kontra podajmy sobie rece, ja tez o 10 wstalam i caly czas na BB probuje nadgonic i pisac, z mala przerwa na biegusa i sniadanie....a teraz ooooo matko jedyna 13.30 :szok::szok::szok::szok: zaraz spadam, bo jeszcze w pizamach :szok: ooo matko!!!!!:baffled:
anka a zal sie zal, my wszystko na warsztat bierzemy!!!:-D podumamy, poradzimy i sie naprawi co tam nie gra!!:tak:
jejku conti ja tez makaron uwielbiam, ze wszystkim nawet na mega leniucha z samym cukrem!!!:-p
ludzik:-D:-D:-D
mamaTomeczka jestem, ale nadrobic nie moge :-p do tego w miedzyczasie biegus mnie chwycil, ale sie besyji wyrwalam ze szponow!!!!:laugh2:
mississ no ty to tu ekspertka od dreszczykow emocji :-D a jak twoj kun?????? :laugh2:Lepiej z humorkiem????;-)

To chyba nadrobilam, co???:-D

Nadrobiłaś, nadrobiłaś :) mam nadzieję, że się wyjaśni już niebawem :)

atak generalnie powiem Wam, że weekend u teściów przebiega nad wyraz spokojnie:) i jakoś tak nic mnie nie wyprowadza z równowagi. Nawet ciężarna:)

i jest więcej czasu na czytanie Was niż myślałam, bo M na podwórku z tatą pracuje, a teściowa na rowerku, więc cisza spokój i relaks:)

agniecha i Anka oby kolejny cykl był owocny :tak:

aesthete jeśli jest tak jak piszesz to ja sobie daruję ten skalpel, bo niedawno skończyłam rehabilitację na kolano, więc nie mogę go nadwyrężać...
Polska służba zdrowia to cysta kpina i brak szacunku dla pacjenta :wściekła/y: dlatego ja się leczę prywatnie :tak:

pracuś jestem bo lubię :-) mąż się śmieję, że nie umiem odpoczywać, bo cały czas coś muszę robić i to kilka rzeczy naraz:-D z planów została mi łazienka, podłogi, prasowanie i szycie reszta wykonana :-) ale na razie idę do teściowej na winko :-D

to ja też się z grupy wypisuję i wszystkie zdjęcia kasuję :-)

Malus:* wyspalam sie:) ale sprzatalam a pozniej mialam gosci. Teraz moj maz wrocil z pracy o jedlismy obiad, pierozki pyszne mniam:) a teraz z mezem wozki ogladamy:) wiem, ze za wczesnie, ale nie moglismy sie powstrzymac:) polecacie jakies?

dzis kolezanka wrzucila pierwsze zdjecia maluszka ktory urodzil sie trzy dni temu i lezka mi sie zakrecila, i az wstyd sie przyznac ze nie ze wzruszenia tylko z zazdrosci..:baffled:

centka i dobrze ze zaczna pracowac nad tymi waszymi lekarzami bo teraz to jest troche smiech na sali ta wasza sluzba zdrowia z tego co slysze.

Grzaneczko a wybierajcie! cieszcie sie ta ciaza bo na nia zasluzyliscie i zapracowaliscie;-) z oczywistch wzgledow w wyborze nie pomoge. a swoja droga to ciekawe ze zaczeliscie od wozkow a nie od tych przeslodkich ubranek.

Susel dziekuje:) ja wiem, ze Twoja kolej tez niedlugo przyjdzie zobaczysz! Wierze w to mocno i 3mam &&&&. A wozki dlatego, ze brat z bratowa przyjechali, ona jest w 5 miesiacu i tak sie zgadalismy:)

reklama
suselku Ty też będziesz miała takiego szkraba i łezkę uronisz jak go po raz pierwszy na świecie zobaczysz :tak: ja wiem, że ktoś tam na górze niesprawiedliwie dzieci rozdziela, ale taki nasz los niestety :-( doczekasz się :* :* :*

grzanka ja mam wózek po Gabrysiu ale on był z odzysku i nie wiem, w jakim teraz będzie stanie, bo kiedyś nawet zaczęło w nim koło odpadać :szok: więc na razie nie pomogę, ale może niebawem przyłączę się do poszukiwań ;-)

No, czas relaksu - zaraz wybywamy z małżem na urodziny moich dwóch koleżanek z pracy :-D ciekawe, o której mnie zmuli :szok:

Do góry