reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

agamemnon, zdrówka dla synka :*

centka, nie wyspana jestem i od rana teściowa wkurzyła mnie :wściekła/y:Dobrze, że w pracy teraz siedzi, bo pokłóciłabym się z nią na maksa. Do głupiej mów żeby nie zostawiała na piętrze światła zapalonego jak idą to pracy, to zostawia i Oliwka wie, że już rano i przed 6-tą wstała, a za nią Roksanka ;/ Wodę zakręciła, bo babcia tutaj mieszka (która do wiader nalewa wody i siusia do wiader), a ja później muszę lecieć na dół i zanim włączę wodę, nakarmię dziewczynki, umyje się, to znowu mało czasu do nauki. Miałam dzisiaj się uczyć od rana, a zawsze mnie wk*rwi, że odechciewa się żyć ;/ A M mówił jej przed wyjściem żeby nie zakręcała wody. Jak grochem o ścianę :wściekła/y:Nie mam ochoty nawet iść na egzamin. centka, a co do lamorelki, to sorki ale to wielki śmiech na sali. Widzę, że wiele dziewczyn nie zauważyło, że ona z tym wykresem ovu robi sobie jaja :) Trzymaj za kogoś kciuki, a ktoś ma nas w d*pie ;)

wiikki, dziękuję że pytasz :* Nie testuje, bo nie chce się zawieść :* Może któregoś dnia mnie najdzie, ale jak na razie brzuch boli więc może być to @

reklama
witam bardzo serdecznie :)
niedziela się skończyła i jutro znowu do pracy, jak mam jeden tylko dzień wolny to nawet nie odpocznę.
Trzymam kciuki za wszystkie testujące :)
Ja powinnam @ dostać za trzy dni mniej więcej, czuję straszny ból piersi, są takie ciężkie, no ale nic dziwnego bo są troche duże :) Jajniki wcale nie bolą, czuje tylko taki ból podbrzusza taki ciągnący ale nie jak na okres więc mam nadzieję, mam nadzieje że jutro lub we wtorek nie zaczne plamić bo to już będzie koniec nadziei, no ale zobaczymy ....

No to trzymam kciukasy, alby jednak to nie była @ :)

Dzieki dziewuchy

Centka
tu nie ma czego podziwiac poprostu jak czlowiek jest w zwiazku pare lat to samo przyzwyczajenie do danej osoby jest ogromne,tymbardziej boje sie jakbym dala sobie rade:zawstydzona/y:
bojevsie ze jak rozejdziemy sie nna jakis czas on to wykorzysta, albo bedzie sie bzykal z kim popadnie na pocieszenie albo sobie kogos znajdzie:-( a pozniej sie zejdziemy i za 9 miesiecy ktoras zapuka z dzieckiem na rekach... Tego bym nie zniosla chyba...

Dobra nie zadreczam juz was moimi problemami:sorry: dziekuje ze jestescie, bardzo mi pomoglyscie!

Prosze jeszcze tylko okciuki za jutrzejsza moja rozmowe o 11:30

Dobrej nocy i slodkich snow!

Powiem Ci kochana tak, jak ma zdradzić jeszcze raz i znaleźć kogoś innego to zrobi to niezależnie czy się rozstaniecie czy nie. Uważam, że powinniście wiele sobie wyjaśnić i spróbuj powiedzieć jak się czujesz i że nadal myślisz o tym co się stało wcześniej. Mężczyźni są czasami bardzo mało skomplikowani i bardzo mało domyślni, wiesz może uważa, że jak jesnak zostałaś to przebaczyłaś i nie wracasz do tego tematu? Spróbujcie najpierw porozmawiać o tym co się stało, rozstać się na kilka dni, ale nie w sposób definitywny tylko np może zrób sobie kilka dni wolnego - taki mini urlop? Bo wiesz to nie chodzi o to, żeby się rozstać i każdy robi swoje jak się namyślicie to wrócicie - oczywiście ja mówię o sytuacji kiedy naprawdę oboje chcecie to ratować. Powiem Ci tak, ja z moim mężem przez ponad rok żyliśmy na ścieżce wojennej, ja już myślałam, że nic do niego nie czuję, nienawidziłam jego obecności w domu, broń boże jego dotyku, co za tym szło wiadomo. Często spaliśmy w różnych pokojach z byle powodu. Później wyjechałam na dwa tygodnie, po powrocie wszystko się zmieniło i znowu jesteśmy szczęśliwym małżeństwem. Teraz się nie kłócimy praktycznie, planujemy drugie dziecko. I powiem Ci, że bardzo dobrze nam to zrobiło taka rozłąka chwilowa.

Trzymam kciuki, żebyście i Wy się dogadali i pamiętaj kochana cokolwiek nie postanowisz będzie to właściwa decyzja, bo będzie Twoja :*

Heja Ho :-)

Iwo nigdy nie mów nigdy.. a nóż się udało :tak: a z tymi naszymi facetami to właśnie tak jest hehe

Ludzik głowa do góry :-) Faceci już tacy są i nie poradzisz nic.. ja się cieszę, że przekonałam mojego i łyka kw. foliowy :-) ale ogólnie to ciężki kaliber ;-)

Kinia u mnie problem polega na tym, że Michał jest z pierwszego cyklu i myśleliśmy że będzie pyk i ciąża a tu psikus.. Ja mierzyłam kilka razy temp :)eek:), robiłam jak głupia testy owulkowe, porównywania masakra.. na głowę i poszło :confused2: ale teraz mówię dosyć! Tylko temp ;-)

Misis wierzę, że sobie poradzisz z problemami a ja trzymam mocno &&&&&&&&&&&&&& :*

Agamemnon może nie będzie tak źle i uda Wam się z dniami płodnymi.. Ja też chce tylko temp mierzyć żeby wiedzieć kiedy była owulka i ogólnie poznać swoje ciało :-)

Arcala &&&&&&&&&&&&& za badania, oby było dobrze :tak:

Malena ani nie mów.. ja też cały tydzień łącznie z sobotą a tak mi się nie chce..

Lemonca zdrówka dla męża!

Tekla łaps.. łaps.. łaps.. !! :-D bywaj u nas częściej bo jak wyczuwam Twój dobry nastrój to mi lepiej się robi :-) mocno &&&&&&&& trzymam za Was :*

Centka fajnie dzień spędziłaś :tak: u nas na szczęście burz i deszczu nie było ale podejrzewam, że za niedługo taka pogoda będzie normą :confused2:

Ja lecę do wyrka.. jutro do pracy

Buziaki :*

No tak, my się staralismy pół roku, wiec mam trochę większy dystans do tego, a przy pierwszej ciąży problemy z torbielami dodatkowo dawały mi dozę cierpliwości... Ale mimo wszystko trzymam kciuki, żeby ten cykl był Wasz.

malena, nie ma co wierzyć w chiński kalendarz. po prostu tak Wam wyszło w nim, a nie inaczej. Moje drugie dziecko miało być chłopcem, a mam dwie córki. Po prostu z ludzi głupków chcą zrobić.

miiss, przykro mi, że takie coś Ciebie spotkało. Ja chyba nie potrafiłabym wybaczyć zdrady, za bardzo to boli. I powodzenia jutro <przytul> :*

Tekla Kochanie, też tęsknimy za Tobą :* Ale przecież możesz nas odwiedzać i to często <przytul>

basik, następny cykl jest Twój. Trzymam mocno &&&&& :*

Leemoncia, gratulację dla Ciebie :* I zdrówka dla męża, oby było wszystko dobrze :*

lamorelka, co jest z Tobą? Odezwij się do nas kobitko.

centka, fajnie że mąż z powrotem w domku :) A ja za to mam do bani dzień. Przez szwagiereczkę i jej mężulka pokłóciłam się z mężem. Nie dość, że przyjechali na gotowy obiadek, to cały syf nam zostawili i na dodatek jej starszy syn ciągle Oliwkę bił, a wszystko szło na nią ;/ Myślałam, że przywalę Marcinkowi za takie wychowywanie dzieci. Nie lubię jak przyjeżdżają, bo zawsze są najważniejsi. Szwagierka w lutym broni inżyniera na kierunku Technologia rolnicza i leśna, a uważa się, że może nawet być księgową w zakładzie, w którym pracuje mój mąż i szwagier, bo Twierdzi, że mając inżyniera wszędzie muszą jej dać pracę. A i że za 1500 nigdzie nie pójdzie pracować, bo nie po to studia robi. Co za pustak z niej. Przez nich nie miała jak się nawet uczyć ;/ A zostało tylko jutro i we wtorek na 10-tą egzamin. Jak znowu nie uda się, to nie wiem co zrobię ;/ Na pocieszenie kebaba z mężem sobie zrobiliśmy z tortillą :)

Grzaneczko, mocne kciuki trzymam :*:*:* &&&&&&&&&&&&&&&&&&& Na którą masz egzamin?

Malusiolko moja droga, pamiętaj, że niektórymi ludźmi nie warto się przejmować, pamiętaj, że kto chwastem się urodził, różą nie umrze :) Nie psuj sobie nerwów na takich ludzi, nie warto, a tego syna ja bym w takim razie ochrzaniła i ich, że nie potrafią się zachować przyzwoicie i zwrócić uwagę gówniarzowi za złe zachowanie.

Witam porannie :)

Idę dziś na betę, żeby sprawdzić jak przyrasta... zrobiłam dziś nawet test (ach... ten zapas z allegro) i kreska ładnie ściemniała więc jest chyba oki :-D Wklejam fotkę na dobry początek dnia:
Zobacz załącznik 589192

Malusiolka, pewnie, że będę was odwiedzać. Fajnie mi tutaj z wami było. Będę się mniej udzielać, ale będę was podglądać! :cool2:

Mychunia, super, że plamienie się kończy, a byłaś u gina?

Natkusia będę śledzić Twoje losy i mocno zaciskam kciuki, paliczki, pośladki hmmmm co jeszcze mogę zacisnąć? :-D &&&&

Centka dziś do ciebie wyślę tornado z fluidkami, tak na wszelki wypadek jakby tsunami było niewystarczające

Później do was zajrzę jak będę miała chwile w pracy. CAŁUJĘ KAŻDĄ Z WAS i ślę fluidki.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Teścik piękny :) łapię też fluidki

Witajcie
Mam humor do bani. Zrobiłam test i nawet cień cienia nie wylazł. Brzuch mnie z rana zabolał jakbym miała już @ dostać. Dziś 27dc wiec pewnie 30dc przylezie @.
Siedzimy dzisiaj i jutro z synem w domu, niech chłopina wydobrzeje.
Ma ktos kapsułe czasu?
:-(

Kapsuły nie mam, ale jak znajdziesz to możesz dać znać :)

tekla &&& za piękny przyrost betki :tak:

grzanka &&& :-D

leemonca no to gratulacje kochana :-) ja chwilowo podjęłam decyzję, że robię przerwę od biegania :-( nie jest mi tak łatwo zwłaszcza, jak widzę jakiegoś biegacza, ale postanowiłam, że zobaczę co będzie :-( póki co rower i jakieś ćwiczenia w domu, no i może pójdę na basen w końcu :sorry: ale to nie to samo :no:

basik
zrobione ;-) przykro mi, że @ przylazła :no:

U mnie dziś 48dc :no: niby wg czwartkowego usg @ miała pojawić się lada moment, a to już poniedziałek i NIC :wściekła/y: już nie mam pomysłu... duphaston nie wywołał... wrrrrrrrrr... :growl:

Starających się: 58
Zaciążonych potwierdz.
IV '14=>7, V '14=>17
VI' 2014
paulinka88 II,mycha05 II,Abezela II,Asica86 II,biedroneczka II,Cyntia85 II,bluecaat II, ewka II, Mar-chewII,Mimimoo II, tekla23 II,zeberka89 II,
Czekamy na potwierdz.:
Joaro - @ 1.10
Gofka - @ 8.10
tamaguczi - @ 11.10
Grzankaa - @ 15.10
wanda_23 - @ 19.10
Październik 2013
Kropka10 - @ 20.10
Piaska - @ 21.10
26cs
aureolcia - @ 21-24.10
agamemnon - @ 24.10
2cs
Agaawa - @ 24.10
nadzieja - @ 17-23.10
malusiolka
2cs
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - @ 26.10
kobietka22 - @ 27.10
1cs
fox - @ 27.10
7cs
ulika -@ 27.10
Ritta - @ 28.10
1cs
Gochson - @ 28.10
kalisia - @ 30.10
Conti - @ 31.10
23cs
augustynka 2cs
ookatkaoo1993
Listopad
emkacafe - @ 1.11
mamaTomeczka - @ 2.11
iwo - @ 2.11
leemonca - @ 3.11 5cs
Kinia1 - @ 05.11 2cs
wiikki @ 6.11 2cs
kontra - @ 6.11 2cs
julia0903 - @ 6.11
doska1 - @ 6.11
emalia82 - @ 8.11 18cs
malena100 - @ 09.11
Phoebe - @ 09.11 2cs
GosiaDr - @ 11.11
4 cs
Maja35 - @ 12.11
susel - @ 12.11
8cs
Macadamia 3cs
watpliwosci3 - @ 14.11 5cs
mikaaa - @ 15-16.11 2cs
Andzia15 6cs
Ludzik .17.11. 13 cs
natkusia - @ 20.11 2cs
basik - @ 20.11

Poczekalnia madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best,black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, karotka, benfica, hania$, poziomk@, malponea,ysmena, starduscik, waiting4beans, CarpeDiem, mychunia, lamorela, missiiss1301, Arcala

Benefica 48 dc? I po duphastonie nic Cię nie ruszyło? Oj ja bym chyba też siknęła dla świetego spokoju, a może może...

Jej dziewczyny, wczoraj prawie cały dzień przespałam. Nie wiem, to ciśnienie spadło czy jakiś leń mnie dopadł. No dziś mam zamiar trochę aktywniejsza być, bo normalnie szkoda dnia. Buziaki dla Was gorące. :-D

jak ja bym tak chciała przespać cały dzień...

witajcie poweekendowo ;)

Nie mialam za bardzo jak pisac podczas weekendu ale czytałam Was tak na szybciora.
U mnie weekend na wyjeżdzie wiec zleciał szybko. Z niecierpliowścią czekam na owu i mam nadzieje, że pojawi się szybciej niz w ostatnim cyklu ( w 33 dc )

Agamemnon trzymam kciuki, żeby jednak druga kreska się pojawiła, może za wcześnie jeszcze ile dni jesteś po owulacji?

Tekla teścik cudny :) oby i beta się wykazała przyrostem &&&&

Lamorela śmierdzi mi ciążą :) a fajnie by było :)

Malusiolka a Ty kiedy zatestujesz? Dziś 28 dc wiec można próbować :) &&&&&& za pozytywny wynik

Centka ja tez nie lubie być sama w domu, boję się. Jakoś mam myśli, że każdy morderca we wrocławiu będzie się na mnie czaił :p a i nagle duchy pojawiają się w mojej głowie haha człowiek na starość głupieje . A z tym telefonem to ładnie 90 dni tożto 3 miesiące !!

Malena100 mi tez się nie sprawdził ten chiński kalendarz płci, także nie do konca bym w to wierzyła

Grzanka Twój wykre bardzo mi się podoba ;) Jutro testujesz? Coś czuję że będą dobre wieści i tego Ci życze

Leemonca gratuluję miejsca w zawodach, tez swego czasu biegałam i startowałam w zawodach ale kiedy to było. Teraz też dużo się ruszam ale raczej nie biegam. Zdrówka dla męża

idę szykować Nadce kaszkę i idziemy w odiwedziny do ciężarnej cioci :) miłego dnia

To &&&&&& aby owu przyszła jak najszybciej :) A co do morderców z całego miasta to ja też niecierpię sama być w domu, bo każdy szmer i stuknięcie za ścianą sprawia, że mam stan przedzawałowy :)

Mąż własnie wrócił z pracy i poszedł spać, o 14 mam go obudzić :D troszkę niecne plany mam na dziś dzień :p Bo po Nadię idę dopiero po 15, a przedszkole mamy 3 minuty od domu :D Dzisiaj mam wolny dzień, więc mogę buszować po forum. A wczoraj myślałam, że idę do pracy, ahhh ten mój grafik to dobrze, że mam go wydrukowanego, bo inaczej chodziłabym chyba codziennie, bo nigdy nie pamiętam kiedy wolne mam...

agamemnon, nie mam 100 %, ale spójrz na jej wykres. A poza tym miała pokazać nam test ciążowy, a tu akurat komputer jej padł :) Nie tylko ja mam takie zdanie na ten temat.

Grzaneczko &&&&&&&&&&&&& za egzamin :*:* I ściskam bardzo mocno pośladki aż do końca egzaminu :*:*

Kinia, dziękuję :* Ale ja już nie raz ochrzaniłam chłopca, ale co z tego jak teściowa i szwagiereczka uważają, że moje dzieci gorsze. Myślałam, że przywalę. Za każdym razem przyjeżdżają i Piotrek z pięści, czy z zabawek bije Oliwkę. Z drugiej strony nie dziwie się, że on taki jest jak rodzice pozwalają oglądać mu bajki i filmy, w których są roboty i non stop się biją. Ja nie pozwalam moim dzieciom wszystkich bajek oglądać.

mamaTomeczka, można i tak zrobić, ale co z tego będę mieć? Zaraz będzie gadać, że to jej dom i ona może robić co chce. Nawet może nasrać na środku salonu (już kiedyś o tym mówiła). Mają syna i córkę, ale córeczka najważniejsza, ale nie pomaga. Do nas, że to ich dom, a do Kasiuni, że może robić co chce, bo to jej dom i niech się nami nie przejmuje. Jaka tu sprawiedliwość? Mam w d*pie tu mieszkanie, ale męczę się tylko ze względu na dziewczynki. Jeszcze trochę, chyba że moja cierpliwość skończy się wcześniej.

Ostatnia edycja:
Ale się naczekałam w laboratorium :wściekła/y: Krew pobierają od 7:30, ostatnio byłam w poczekalni o 7:00 i gdzieś o 7:20 jeszcze 2 osoby doszły, wszystko sprawnie i szybko poszło i nie dużo się spóźniłam do pracy... więc dziś, myślę sobie, że pójdę na 7:10... zawsze 10 min w domu dłużej! Ja zachodzę.... a tam CAŁA poczekalnia. W dodatku jakiś nieogarnięty pan pobierał krew... No po prostu DZIAMDZIAK jakiś. W dwie łapki mnie kuł bo mu nie wychodziło, a za pierwszym razem jak nie trafił to wiercił mi tą igłą pod skórą i próbował wcelować. :angry:
Do pracy zajechałam na 9:00. Po 14:00 mają być wyniki, mąż pójdzie odebrać, bo ja bym przecież nie wytrzymała do 17:00 nim dojadę do domu

dzień dobry wszystkim - przepraszam, że nie pisałam, troszkę Was podczytywałam - ale mam ostatnio mocno intensywne dni - a w weekend musiałam wyjechać - natomiast nieustająco trzymam &&&& za wszystkie: testujące, starające się i zafasolkowane, zdające egzaminy
życzę zdrowia poobijanym, przeziębionym
dużo uśmiechu tym, których ktoś zdenerwował
poukładania spraw życiowych, tym które mają kłopoty z mężami, rodziną, znajomymi czy w pracy

ja sobie spokojnie czekam do końca października i wtedy się przekonam czy II czy @
dobrego dnia dziewczynki !!!

Tekla, trzymam &&&& za dobre wyniki :) Ja kiedyś miałam tak, że babka kuła mnie z 3/4 razy, bo niby nie mogła mi żyły znaleźć, a na drugi dzień cała w sińcach byłam ;/

fox, fajnie że masz chwilę czasu i do nas napisałaś co u Ciebie :* Trzymam mocno &&&&& aby jednak ten cykl okazał się owocny :*&&&& Ja też nie testuje, bo sama nie wiem czy przypadkiem mój organizm znowu nie przedłuży mi cyklu. Ostatni miałam 45 dc :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
No nie znam sie na tym, jakoś nie przyszło by mi do głowy aby robić którąś z Was tu w "konia" ze jestem w ciąży, a tak na prawde nie jestem. Kurde , to takie dziwne :eek:
Lece po południu do lekarza. Kurde ależ mi sie nie chce...... :/
Szukam jakiegoś zestawu klocków lego dla syna. Wpadł w trans układania i klocków mu brakuje :happy:
------------------------

co tu taka cisza??
Co macie dzisiaj na obiad? (Malusiolka, dziś ja pytam :p )
Ja mam zupe pieczarkową i zapiekankę ziemniaczaną która jest przepyszna!

Ostatnia edycja:
Do góry