reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

susel duphaston odstawiłam dokładnie 2 tyg temu :szok: brałam go przez 5 dni po 2 tabletki. W sumie to mój drugi taki długi cykl, wcześniej było ok. W tym poprzednim cyklu @ dostałam chyba 3 dni po odstawieniu duphastonu :eek: w ostatni czwartek miałam usg i wg niego podobno @ miała się pojawić lada moment (endometrium 16 mm, niewyraźne, chyba na tej podsatwie lekarz to stwierdził). Ja nie mierzę temp, więc nie jestem w stanie określić czy ovu była czy nie i jeśli już to kiedy :no: plus, że nie mam torbieli, więc jeśli jajko jest to pęka :sorry: testy ovu robiłam do 18dc i ani razu nie było pozytywa, ba - druga kreska w ogóle była średnio widoczna. Więc ja już nie mam pomysłu :confused: (.)(.) mnie lekko bolą już od dłuższego czasu, jajniki coś tam działają, bo czuję pobolewania, a @ nie ma :baffled: ja to jestem jakiś ciężki przypadek chyba :baffled: ale coraz bardziej skłania mnie to do mierzenia temp :happy:

reklama
benfica z tego co widze to wszystko zrobilas poza testem ciazowym :-p napewno mialas racje nie nastawiajac sie i podejmujac te kroki, ale skoro po duphastonie nie ma nadal @ to siknij, tak dla pewnosci chociaz. ladne endometrium to rownie dobrze moze byc ciaza wiec w sumie nic nie wiadomo.

witajcie poweekendowo ;)

Nie mialam za bardzo jak pisac podczas weekendu ale czytałam Was tak na szybciora.
U mnie weekend na wyjeżdzie wiec zleciał szybko. Z niecierpliowścią czekam na owu i mam nadzieje, że pojawi się szybciej niz w ostatnim cyklu ( w 33 dc )

Agamemnon trzymam kciuki, żeby jednak druga kreska się pojawiła, może za wcześnie jeszcze ile dni jesteś po owulacji?

Tekla teścik cudny :) oby i beta się wykazała przyrostem &&&&

Lamorela śmierdzi mi ciążą :) a fajnie by było :)

Malusiolka a Ty kiedy zatestujesz? Dziś 28 dc wiec można próbować :) &&&&&& za pozytywny wynik

Centka ja tez nie lubie być sama w domu, boję się. Jakoś mam myśli, że każdy morderca we wrocławiu będzie się na mnie czaił :p a i nagle duchy pojawiają się w mojej głowie haha człowiek na starość głupieje . A z tym telefonem to ładnie 90 dni tożto 3 miesiące !!

Malena100 mi tez się nie sprawdził ten chiński kalendarz płci, także nie do konca bym w to wierzyła

Grzanka Twój wykre bardzo mi się podoba ;) Jutro testujesz? Coś czuję że będą dobre wieści i tego Ci życze

Leemonca gratuluję miejsca w zawodach, tez swego czasu biegałam i startowałam w zawodach ale kiedy to było. Teraz też dużo się ruszam ale raczej nie biegam. Zdrówka dla męża

idę szykować Nadce kaszkę i idziemy w odiwedziny do ciężarnej cioci :) miłego dnia

Zjadłam śniadanie i mi lepiej ;-) Jednak ja takiej prostej konstrukcji jestem - jak żołądek pełny to i humor lepszy :-p

benfica kurcze no to masz ćwieka. Może faktycznie zacznij mierzyć tempke to będzie ewentualnie wszystko jasne.

tekla - test marzenie :tak:

centka, Ty jestes jak pędziwiatr! Co robisz jak nie śpisz ? :happy:

wiki
no może i za wcześnie ale mi sie tak smutnawo zrobiło przez chwilę. Ale już ok ;) Nie wiem dokładnie ile jestem po owu bo nie robiłam testami ani nie mierzyłam wtedy tempki.

susel test zrobiłam chyba 30/31dc i był ewidentny negatyw :sorry: w pierwszej ciąży wyszedł mi piękny właśnie w 31dc, choć fakt - wtedy ovu miałam chyba wcześnie, bo złoty strzał był w 9dc ;-)

benfica jakby owu byla w 20dc (co sie dosyc wielu dziewczynom zdaza) to w 30dc jeszcze by nie wyszedl, wiec bardzo Cie prosze, zatestuj dla mnie jeszcze raz :tak:

No zatestuję, ale czekam aż mi przyjdą testy ovu, bo będą wśród nich 3 ciążowe :-D a poza tym, to po 20dc to chyba za dużo przytulanek nie było, bo A miał sporo wyjazdów ;-) normalnie nie pamiętam, jak to się przytulaliśmy w ten późniejszej fazie cyklu :eek:

witam z rana:)

Telka piekny tescik:)

Benifica moze warto zrobic tescik tak jak dziewczyny pisza? bo naprawde cos podejrzanego ;p

Grzaneczko trzymam kciuki za dzisiejszy poranek:)

Centka ja musialam sie przyzyczaic do bycia samej tyle dni... niepowiem ze troszke mnie przeraza mysl drugiego dziecka gdy niebedzie w domu przez 5 dni mojego meza, przy corce tyle mi pomogl a tu sama bede musiala sobie radzic ciezko bedzie....

Ja dzis mam 16 dc, z ovufirnd wychodzi ze od dzis owulacja,ale ze mam cykle nieregularne to ciezko wyliczyc, a od czwartku mialam bole podbrzusza do wczoraj wiec raczej ovu wystapila wczesniej, czas pokaze czy sie udalo.

reklama
mamoTomeczka a no ja wiem wiem , cierpliwość może nas uratować :-p
Wykorzystałas czas owulacji na dziki seks??;-)
p.s. dlaczego nie moge zobaczyc Twojego wykresu??

Ech zmierzyłam synowi gorączke, ma 37,5 i mówi, że go głowa boli i ucho. No cóż, dzisiaj wizyta u lekarza ale ja tak nie chce zeby był antybiotyk :-(Nie znacie czegoś homeo na taka dolegliwość??
Plusem dużego dziecka jest to, że powie co boli i juz przynajmniej wiem o co kaman.

Do góry