reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

A ja zaczęłam mierzyc tempke (i mam zamiar nadal) zeby zobaczyć faktycznie kiedy mam owu co by męża zaprosić wtedy na weekend ;) Swoją drogą jak nam się w tym cyklu nie udało to nie wiem kiedy będzie następny taki cykl, że mąz trafi na moje dni płodne. Teraz będzie na 1 listopada na 3 dni, później w połowie grudnia i jesli miałabym cykle co 30dni to już popatrzyłam, że nie tafi :-(I mi smutno z tym i źle, dlatego mam nadzieje, taką małą iskierkę ze być może teraz nam się poszczęściło. Wszystko jest do kitu
Ech kurde, życie to nie je bajka

misi no własnie, ciężko byłoby ze względu na dziecko. Chociaz powiem Ci, że czasami rozłąka w takich wypadkach jest lepsza bo jak to mówią, kto raz spróbował to będzie próbował dalej. Na prawde mi przykro, że Cię taka sytuacja spotkała. Jak byłam w ciązy to do mojego odezwała sie jego koleżanka z liceum, gdzies tam na NK się spykneli i zapraszała go do siebie na kawe (po rozwodzie, dwójka dzieci) może i nie było w tym nic takiego, nie wiem ale mój M ukrywał te maile zebym się pewnie nie wkurwiła. Ja tropem szpiega włamałam się na jego konto, poczytałam co trzeba (nie było nic sprośnego ani zadnych podtekstów) ale sam fakt ze ja brzuchata+moje hormony szalejące dały efekt taki ze zadzwoniłam do niej i powiedzialam, ze sobie tego nie zycze. Swojemu tez powiedziałam, ze skoro on z kolezankami na kawe to moze i ja z jakimś kolega sobie pójde?! Skonczyło się na lekkiej kłótni i klientka ucichła. Później chyba po pół roku sie odezwała do niego też na NK ale ją zablokowałam, usunęłam w pizdu i kontakt ucichł na amen.
Tak wiec zgadzam się z tym powiedzonkiem, ze jak suka nie da to pies nie weźmie. Baby potrafia być perfidne, a i chłopy ślinią sie nie raz jak pies na kości.
Nam teraz robią robotnicy drogę dojazdową na osiedle. Jak nie raz jade czy ide i widze takich co sie tak gapia czy coś głupiego powiedzą to sie zastanawiam czy mają zony czy dziewczyny i robi mi się przykro. Jak takie wygłodniałe fiuty puszczone ze smyczy. W domu pewnie z podkulonym ogonem siedzą ale poza domem to chojracy. Fu!

reklama
Przepisuję siebie do poczekalni. Tym razem znów się nie udało. Udaliśmy się ostatnio do Kliniki Leczenia Niepłodności i jesteśmy w fazie badań. Także poczekalnia teraz będzie dla mnie najlepsza. Ale oczywiście trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Starających się: 58
Zaciążonych potwierdz.
IV '14=>7, V '14=>17
VI' 2014
paulinka88 II,mycha05 II,Abezela II,Asica86 II,biedroneczka II,Cyntia85 II,bluecaat II, ewka II, Mar-chewII,Mimimoo II, tekla23 II,zeberka89 II,
Czekamy na potwierdz.:
Joaro - @ 1.10
Gofka - @ 8.10
tamaguczi - @ 11.10
Grzankaa - @ 15.10
basik - @ 15-16.10
wanda_23 - @ 19.10
Październik 2013
Kropka10 - @ 20.10
Piaska - @ 21.10
26cs
aureolcia - @ 21-24.10
agamemnon - @ 24.10
2cs
Agaawa - @ 24.10
nadzieja - @ 17-23.10
malusiolka
2cs
Madzia&Lena
dzikuska
Amaliee
agniecha83 - @ 26.10
kobietka22 - @ 27.10
1cs
fox - @ 27.10
7cs
ulika -@ 27.10
Ritta - @ 28.10
1cs
Gochson - @ 28.10
kalisia - @ 30.10
Conti - @ 31.10
23cs
augustynka 2cs
ookatkaoo1993
Listopad
emkacafe - @ 1.11
mamaTomeczka - @ 2.11
iwo - @ 2.11
leemonca - @ 3.11 5cs
Kinia1 - @ 05.11 2cs
wiikki @ 6.11 2cs
kontra - @ 6.11 2cs
julia0903 - @ 6.11
doska1 - @ 6.11
emalia82 - @ 8.11 18cs
malena100 - @ 09.11
Phoebe - @ 09.11 2cs
GosiaDr - @ 11.11
4 cs
Maja35 - @ 12.11
susel - @ 12.11
8cs
Macadamia 3cs
watpliwosci3 - @ 14.11 5cs
mikaaa - @ 15-16.11 2cs
Andzia15 6cs
Ludzik .17.11. 13 cs
natkusia - @ 20.11 2cs

Poczekalnia madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best,black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, karotka, benfica, hania$, poziomk@, malponea,ysmena, starduscik, waiting4beans, CarpeDiem, mychunia, lamorela, missiiss1301, Arcala

missiiss, a ja Ci powiem, że w takiej sytuacji chwilowe odcięcie nawet może i byłoby lepsze. Powiem Ci, że ja jako 18 latka słuchałam jak moi rodzice się kłócili (tata mamę zdradził). Oni myślą po dziś dzień, że nikt o niczym nie wie, a ja wiem i widziałam jak się mijali, jak mama chodziła poddenerwowana, zła, smutna. Teraz są szczęśliwi, znaleźli wspólne pasje, ale w tamtym czasie, tata dużo pracował, często nie było go w domu. Mieli czas na przemyślenia, dali sobie na to czas, tata się starał. I chyba czas w tym wszystkim jest najważniejszy, ale wiem po mamy aluzjach, że ona pamięta...

więc spokojnie daj sobie czas, ale nie zmuszaj się, bo pamiętać będziesz o tym zawsze, a jak siebie zamkniesz w jakiejś klatce, możesz się unieszczęśliwić, a to może to oddziaływać na Twoje otoczenie. Toksyczna atmosfera między rodzicami też może mieć wpływ na dzieci.

....i niedziela minęła :-( od jutro znowu caaaaaały tydzień pracy :-( jedyne co dziś miłego mi się przytrafiło to fryzjer :-):-):-):-):-):-) uwielbiam mieć "nowe" włosy :-):-):-):-) a jak Wam minęła niedziela???
powiem Wam, nie mogę się przełamać w pewnej kwestii. otóż zaczęłam wierzyć w ten chiński kalendarz planowania płci dziecka (moim znajomym się sprawdziło). teraz w tym miesiącu wychodzi chłopiec, a ja chcę dziewczynkę :-):-):-) dziewczynka wychodzi w miesiącach listopad, grudzień i styczeń. boję się (tej mojej obsesji) że nie zdążę - nie zmieszczę się w czasie :-:)-:)-( przez to wszystko chyba jeszcze bardziej się stresuję :-:)-:)-(

Witam się wieczornie i niedzielnie.

Miałam bardzo aktywny weekend. Małż mi się chyba rozchoruje, od piątku boli go stopa, tak bez przyczyny i obawiamy się czy to nie ponownie róża (zarażenie paciorkowcem) Dwa lata temu leżał na to w szpitalu... Mam nadzieję, że to jednak nie to. W poniedziałek idzie do lekarza. W związku z bolącą nogą, wczoraj ODPOCZYWAŁ. Ja musiałam zacząć ogarniać ogród na sezon jesienno/zimowy. Popracowałam z 2 godziny, uporządkowywałam tarasy, wiaty, kwiaty itp, potem jak zwykle jakieś pranie poskładać, nastawić. Bałam się że z przytulanek nici (a właśnie jest TEN czas), ale coś tam wykombinowaliśmy ;-)

Dziś pół dnia spędziliśmy na zawodach biegowych. Ja biegłam (Tomasz nie mógł ze względu na nogę) i było fajnie. Rekord życiowy poprawiony, pogoda piękna, towarzystwo świetne

1385411_169445296596366_496213009_n.jpg A tu trofea. Byłam 10 w swojej kategorii wiekowej :-)

Teraz nadrabiam Wasze wpisy, mąż niespodziewanie zaproszenie na Galę Lauru Królowej Sportu - rozdanie nagród wśród sportowców i osobistości związanych ze sportem. Miał więc dziś pół godziny na przygotowanie... Pojechał z naszym wspólnym znajomym zamiast jego żony.

karola - dobrze, że wyszłaś z tego w miarę cało. Obrażenia brzmią katastrofalnie.

watpliwości - podzielam Twoje zdanie co do pierwszej części Greya - drugiej i trzeciej nie doczytałam bo mnie już nie zainteresowała fabuła.

kobietka - współczuję. Matka Natura popełniła błąd przy ludzkich zębach. Co by się nie działo bolą :baffled: Szkoda, że nie mamy zębów jak rekiny. Co do 3 kilo w tydzień, muszę Cię rozczarować, niestety na początku organizm się odwadnia i to ta woda....Poza tym stanowczo zbyt szybki spadek, a to kończy się barrdzo szybkim odrobieniem wagi. Brak jedzenia (wiem, że to z powodu zębów) nie jest sposobem na zrzucenie kilogramów. Aby schudnąć trzeba jeść. Regularnie, często i mało.

centka - co za pech. Kochana, kuruj się. Co za paskudny koniec tygodnia.... Kurcze, rzeczywiście nie najlepiej sprawa aktywności wygląda w Twoim przypadku. Może rzeczywiście yoga... WOW...CO ZA WSPANIAŁE PAJACE - ANTYWGwAŁTY I TOTALANTYSEKSY... CUDOWNE :-D:-D:-D Podzielam Twoje zdanie na temat rollercoasterem - chciałam tylko powiedzieć Ci, że wiem co czujesz!

Macadamia - ja w okolicach owulacji na wysokości jajników też mam takie zgrubienia. Ale one nie bolą, są jak ziarenka groszku. Myślę, że to ma związek z owulacją, ale co może być u Ciebie nie wiem.

Ludzik - wiem co czujesz w związku z kontaktami z ciężarnymi. Mam dokładnie tak samo. To bardzo trudne....i jeszcze pocieszać i dopytywać jak się czujesz kiedy w środku aż skręca.

Malusiolka - mam nadzieję, że udało Wam się spędzić spokojne przedpołudnie...nie było mnie, ale to nie znaczy, że o Was nie myślę....już nadrabiam

Cyntia - trzymam kciuki wszystkie jakie mam, niech się wszystko ułoży. Beta prawdę powie...

Co do listy, proponuję aby każdy sam ją edytował, bo potem się zapomina co która chciała, co napisała o co prosiła, a dziewczyny, które chcą dobrze, mają robione wyrzuty...

Uciekam bo grzaneczki dochodzą w piekarniku i mąż wrócił ;-)

Załączniki

• 1385411_169445296596366_496213009_n.jpg
    1385411_169445296596366_496213009_n.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 32
Hej babole!!!!!!!! Zaglądam co u was słychać :-D Tęskno mi za wami!!!!!!!!
Co z lamorelą? Macie jakieś info? Od wczoraj od 13:00 sie nie odzywała.

Tulam te, do których @ zawitała i przeganiam ja na kolejne 9 miechów A KYSZ, AKYSZ, AKYSZ TY KRWAWA ZOŁZO!!!!!

Przesyłam wam fluidki ~~~~~~~~~~~

morze fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TSUNAMI FLUIDKÓW
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry