reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Lamorela trzymam kciuki za II kreseczki:) to naprawde wiele w swoim zyciu przeszlas!

Corka juz w przedszkolu a ja kolejny dzien mam lenia!;/ dzisiaj mezulek zjezdza na pare godzin szkoda ze to nie czas owulki;p

No nic trzeba sie wziasc za prace, milego dnia i czekamy na same dobre wiesci:)

reklama
lamorelko Współczuję Ci tak poważnej choroby. Oby nerka sprawowała się jak najdłużej.
No i LEĆ NA TĄ BETĘ!!!! I pokaż nam tego bladziocha!
tekla Szybkiego dnia w pracy ;)
pytam Najwiarygodniej jest zrobić beta HCG z krwi :)
missiiss Ja się nie znam na tych badaniach więc nie wiem czy możesz. :/ No i trzymam &&& za rozmowę!
centka Ja też miałam dziś ciężką noc... Musimy się kawą ratować :)
susel Dla mnie osobiście póki co wygląda na dobre wyznaczenie owu, ale jeszcze może się przecież zmienić jak będą kolejne temperatury nie? Mnie ovu zmieniał chyba z 5x owulacje w tym cyklu. A przytulanko było?:p
mimooo A może to "coś" innego ;)
Natkusia Łatwo mówić, ale cierpliwości... Jeszcze musimy wytrzymać te kilka dni z testowaniem ;) Ja dziś wysłałam męża po testy z czułością 10 i pewnie nie wytrzymam i też zrobię wcześniej... Chociaż to bez sensu bo przy 1 ciąży pierwszy pozytywny test wyszedł mi dopiero 11-12dpo. No ale cóż. Ciekawość silniejsza :p
Abezela, mycha Łapiemy fluidki łapiemy ;) A co do objawów to ja przy pierwszej ciąży po za powiększonymi piersiami i gazami nie miałam kompletnie żadnych objawów, więc nie jest tak że muszą te objawy być.

zeberka Witaj! Powodzenia! Mamy dzieci z jednego roku :) Bo moja Zuzka z grudnia 2012 ;)
julia Ale w okresie nie owulacyjnym przecież też można się przytulać :) Może akurat Ci się owu przesunie i dzisiejsze przytulanie zaowocuje?

Zuzka zrobiła nam znowu wczesną pobudkę, i dziś na nogach przed 6 już byłam, więc moja tempka pewnie nie wiarygodna, no ale może jutro uda się "normalnie" zmierzyć. No i znając życie jak mój mąż kupi dziś tsty o czułości 10 to pewnie jutro zatestuje... Wiem wiem... za wcześnie, ale i tak nie wytrzymam :p Pewnie i tak zobacze I, ale nie ważne... Muszę zrobić :p

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :) ja na szybko, bo od tygodnia w podróży służbowej i ciężkie dni

u lekarza byłam - badania mam jak stwierdził idealne, więc zanim HSG lub laparoskopię u mnie zrobi - to chce zbadać żołnierzyki mojego chłopa, także teraz muszę się tym zająć

trzymam &&& za egzaminy, testowanie, bety i wszystkie inne zdrowotno-życiowe sprawy - przepraszam, że tak grupowo, ale ciężko nadrobić wszystko :)

mnie dzieci, ciąże innych wzruszają i poruszają na maksa instynkt macierzyński - nie czuję zazdrości, tylko po prostu chciałabym już być w zdrowej ciąży - czego sobie i Wam nieustannie życzę

jeśli chodzi o trolle to jestem w szoku, to moje pierwsze forum w którym piszę i w ogóle nie miałam pojęcia, że się takie sprawy dzieją - nie rozumiem motywacji takich osób, ale z drugiej strony szkodliwość tego raczej znikoma, ew. tylko może dla ich psychiki, gdy tworzą tyle dziwnych historii...

dobrego dnia, u nas za oknem szaro i buro, do tego pada deszcz - więc marzy mi się o łóżeczku, kołderce i przytulankach :)

Czesc dziewczynki!
Kilka dni mnie u Was nie bylo, ale i tak nikt nie tesknil pewnie :p Zaraz wszystko nadrobie co napisalyscie. Zaciazonym gratuluje! Za reszte trzymam kciuki zeby jak najszybciej sie udalo!!!
Malusiolka &&&&&&&&&&&&&!!!
Moj maz na urlopie, wiec spedzamy czas wspolnie, a na dodatek w sobote bedzie mial impreze urodzinowa, wiec doszly przygotowywania.
W sobote mialam takie nerwy jak zawsze przed @, wsciekalam sie o wszystko i w poniedzialek zaczelam plamic tak samo jak przed nadejsciem @. Zalapalam dola. Na papierze mialam odrobinke krwi. We wtorek, srode ciagle plamienia. Nie bylo juz krwii, raczej bronzowawy sluz. Maz caly czas sie dopytuje, czy dostalam juz @, jak powiedzialam ze nie to zaczal szperac po necie i powiedzial ze to na pewno ciaza. Ze jego ostatni wyczerpany zolnierzyk napewno doszedl do celu hehe. Oby;-) Wczoraj sie poprzytulalismy, zawsze to wywolywalo mi @, ale ciagle cisza. Tylko jak sie podcieralam byl sluz ze sladowymi ilosciami krwii. Poki co czekam. Testu nie robie, bo jesli to implatacja to jest za wczesnie, jesli @ to trzeba przeczekac. Juz jestem 2 dni po terminie.
Wyzalilam sie troszke, teraz ide czytac:-)

Oczywiście wszystkiego nie nadrobiłam, ale przeszłam ostatnie kilka stron wstecz. A więc przede wszystkim

Malusiolka trzymam ogromne &&&& za Ciebie
Lamorelka czyżby, czyżby :)? czekamy na Betę :) &&&& żeby była wysoka i aby druga kreseczka się zaciemniła
Gochson to bardzo smutne, że takie maleństwo ma takie problemy zdrowotne, to musi być dla całej rodziny bardzo ciężkie, więc przytulam Cię mocno i trzymam &&&& za przeszczep i dużo, dużo zdrówka dla chrześniaka
Abezela, Mycha oby tak dalej, dużo zdrówka dla Was i dla Waszych maleństw
Fox no to obie musimy zaciągnąć Mężów na badania:tak:

mój M. dziś wraca z delegacji (nie było go od poniedziałku), więc chyba za tydzień zrobi wreszcie badania, ja jeszcze muszę zrobić posiewy (ale to dopiero po okresie okołowulacyjnym, bo do tych badań min. 24 h abstytnencji, a przyszły tydzień zapowiada się owocnie pod kątem starań)

a z tymi trolami to mnie zaskoczyłyście, to moje pierwsze forum i nie sądziłam, że są też takie osoby, chyba musi się im na prawdę nudzić; no i dobrze, że mamy jednak tą zamkniętą grupę

wczoraj się dowiedziałam, że może w ramach tego programu, o którym kiedyś wspominałam, być może pojadę na tydzień do Izraela w grudniu, a dokładniej do Tel Avivu, tylko nie wiem na ile tam jest bezpiecznie.... no i muszę pilnie wyrobić paszport, bo dotychczas to latałam po Europie na dowodzie

reklama
Conti - facetów trudno wysłać do zwykłego lekarza, więc takie badanie to pewnie stres... nawet ginek jak ze mną rozmawiał, mówił, że wie że kobietom łatwiej na siebie wziąć wszystkie badania, łączeni z laparoskopą i robią to bez skarg, a z chłopami ciut gorzej... ponieważ jestem jednak za tym, że warto wiedzieć, jeśli coś nie gra - to go przekonam :) oczywiście jest nadzieja, że uda się naturalnie - ale ja wolę nie tylko mieć nadzieję, ale być pewna, ze wszystko z nami dobrze !!!

Do góry