reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

Dorcia bete powtarzam dzisiaj wieczorem a wyniki beda jutro a do tego czasu to ja chyba padne ze stresu! to byl 8 cykl bez zabezpieczen (wczesniej bralam tabletki 3 lata) a 5 takich prawdziwych staran bo wlasnie 5 miesiecy temu dowiedzialam sie ze mam problemy z owulacja.

Leemonca dla mnie tez wszystko musi byc zaplanowane i to ze nie moglam zaplanowac ciazy rozwalalo mnie kompletnie. teraz to juz w ogole na nic nie mam wplywu ale zobaczymy. chociaz powiem Ci ze jak bylam dobrze przygotowana i z planem na kolejny cykl to jakos bylo mi lepiej wiec i u Ciebie ten cykl napewno bedzie latwiejszy i z sukcesem! :)

mychunia ale Ci dziekuje za ten post o pseudomiesiaczce! dajesz mi nadzieje!

Straciatella gratulacje!!! tak czulam ze Ci sie udalo! to tak jak Ci wczesniej pisalam, oszczedzaj sie teraz :) i sie nie stresuj bo to nic dobrego! oczywiscie wiem, ze latwo powiedziec bo sama teraz jestem klebkiem nerwow ;)

Grzanka u mnie tez byly problemy z owu ale sie udalo, co prawda teraz chyba sa problemy z utrzymaniem ale to napewno sie nie wiaze. zmieniaj lekarza i powodzenia! &&&&&

Piaska ja tez plamie a narazie II sa, wiec testuj!

benefica wedlug gina, ovufriend i jeszcze kilku innych zrodel 1dc to ten z wlasciwym krwawieniem a nie plamienie.

reklama
straciatella paski jak u zebry normalnie :-D a jeśli chodzi o cierpliwość - rozczarowałam się w poprzednim cyklu, więc czekam... :dry: choć od wczoraj nie mogę się skupić, nie mogłam spać nawet :dry::sorry2: jak do wieczora nic nie będzie, to chyba zrobię test... ostatni cykl powyżej 29 dni miałam wrzesień/październik 2012, więc dawno i nie wiem, czemu teraz to tak się przesuwa :dry:

mimimoo ależ oczywiście, my bardzo towarzyskie jesteśmy :-)

susel - bierzesz duphaston, tak? Jakieś plamienia masz? Bóle, cokolwiek?
Ja dzwoniłam do mojej ginki wczoraj, to powiedziała że jeśli plamienia trwały 2 dni, były skąpe i już ich nie mam to nie należy się martwić. Bacznie obserwować i w razie czego dzwonić. Kocham tą babke :tak:
Wszystko będzie dobrze, nic sie nie martw. Tylko dużo wypoczywaj.

Ja niestety muszę siedzieć w pracy i to do ostatnich dni przed porodem (odpukać, żeby wszystko było ok).

Jeszcze tak mi krzyż dokucza. To był pierwszy objaw pierwszej ciąży - BÓL W KRZYŻU schodzący tak w głąb miednicy. Ałć. I teraz to samo... myślałam, że źle spałam.. ale to już któryś dzień i ból jest identyczny.

benfica - w takim razie trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie. Oby @ nie przylazła - czarny mary :tak:

Mimimoo - witamy, witamy :-D Kiedy przypada termin @? Dopiszemy cię do naszej szczęśliwej listy. Jak długo się starasz?

No z kim ja bede siedzieć na majówkach 2014 jak nie z wami?? :-)

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się w sierpniu: 59!!
Zaciążonych potwierdzonych: 9

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II

krowkabordo - termin @ 15.08 II

malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II
susel - termin @ 26.08 II
Straciatella - termin @ 22.08II

___

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08

basik - termin @ 13.08

Asica86 - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08

Mar-chew - termin @ 20.08

doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08

Staraczki:

perelka - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
mychunia - termin @ 25.08
Dorcia - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Joaro - termin @ 28.08
dorciaM -termin @ 29.08.2013
Contia85 - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Dorcia- termin @ 29.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

Paulinka88- termin @ 01.09
applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
dzikuska - termin @ 02.09
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

labell - termin @ 06.09
wiikki - termin @ 06.09
KPe007 - termin @ 07.09
malena100 - termin @09.09
emalia82 - termin @ 10.09
brrr85 - termin @10.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09
Andzia15 - termin @ 15.09
celta - termin @ 15.09

Ostatnia edycja:
Arcala - mam to samo! Wczoraj mówiłam, że tak mi się nie chce tego wesela, że to znaczy, że fajnie będzie :-) Ja też umówiona już do fryzjera i na makijaż do tej samej babki, mam nadzieje, że źle nie będzie, pierwszy raz u niej będę, ale ona jest jakąś stylistką i kazała mi w ogóle najpierw dać znać jaka sukienka, bo musi się przygotować jaki makijaż i jaki fryz! :szok: Trochę wybulę, ale raz się żyje! :-D

Ja niestety muszę siedzieć w pracy i to do ostatnich dni przed porodem (odpukać, żeby wszystko było ok).
No z kim ja bede siedzieć na majówkach 2014 jak nie z wami?? :-)

możemy tam zaglądać na majówki i pisać z Tobą ;-)

a dlaczego do ostatnich dni przed porodem? Życzę Ci żebyś w takim razie miała nudną ciążę i jakoś dała radę wysiedzieć :-D

Straciatella duphaston biore 2x1 i ciagle sie zastanawiam czy nie powinnam wiecej. bole mam, dwa dni temu przy pierwszym plamieniu byly silne ale dzis juz sa bardzo delikatne. wczoraj i przedwczoraj byly plamienia, dzis narazie nie wiec mam nadzieje ze Twoja ginka sie nie myli:) wczoraj sobie odpoczywalam ale dzis tez w pracy. mam prace biurowa wiec w sumie sie nie przemeczam wiec chyba ok, a Ty masz bardziej meczaca prace?

benfica - bo bardzo lubie swoją pracę, a chyba jestem im tutaj potrzebna :-)

susel - też praca biurowa.. siedzę spokojnie, popijam właśnie zieloną herbatke z melisą.. i tak sobie skrobie maile, budżety i inne pieroństwa :tak: Ja mam cały czas bóle jak na @, raz mocniejsze raz mniej. Ale poleciła mi nospe 2x 1 i tyle. Ilu dniowe masz normalnie cykle? Dosyć wcześnie to u ciebie prawda? ;-)

Poziomk@ - mendko, gdzieś jest? :wściekła/y:

Wczoraj powiedziałam babci - mam w niej strasznie duże oparcie. Siedzi mi z synkiem od małego, jest pełna energii, uwielbiam ją. Najpierw złapała się za głowe (studia magisterskie rozpoczynam i niedawno gdybałyśmy o tym:tak: ).. później stwierdziła, że jedno dziecko to NIC i bardzo fajnie. Dziadek uznał, że nam odbiło :-D.. a moi rodzice nie wiedzą. Mam kiepski kontakt z mamą. Bardzo. Jest wredna, nawet sobie nie wyobrażacie jak źle mi życzy :baffled:

Ostatnia edycja:
Czeeesc!
Nasikalam, a tam blada druga kreska!!!!!! Nie jestem dobra w robieniu zdjęć, musicie wierzyć mi na słowo. A dla potwierdzenia pognalam już na bete. W labo pracuje moja dobra kolezanka z liceum, więc będę miała wyniki na telefon, mam czekac.

reklama
Poziomka!!!! :-):-) No naprawdę bardzo się cieszę ! Ten miesiąc jakiś wyjątkowy jest, same przyznajcie ;-)
Czekam na wyniki bety
i Straciatella, cieszę się, że wszystko dobrze i również życzę bardzo nudnej ciąży :tak:

Do góry