reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Dorcia bete powtarzam dzisiaj wieczorem a wyniki beda jutro a do tego czasu to ja chyba padne ze stresu! to byl 8 cykl bez zabezpieczen (wczesniej bralam tabletki 3 lata) a 5 takich prawdziwych staran bo wlasnie 5 miesiecy temu dowiedzialam sie ze mam problemy z owulacja.

Leemonca dla mnie tez wszystko musi byc zaplanowane i to ze nie moglam zaplanowac ciazy rozwalalo mnie kompletnie. teraz to juz w ogole na nic nie mam wplywu ale zobaczymy. chociaz powiem Ci ze jak bylam dobrze przygotowana i z planem na kolejny cykl to jakos bylo mi lepiej wiec i u Ciebie ten cykl napewno bedzie latwiejszy i z sukcesem! :)

mychunia ale Ci dziekuje za ten post o pseudomiesiaczce! dajesz mi nadzieje!

Straciatella gratulacje!!! tak czulam ze Ci sie udalo! to tak jak Ci wczesniej pisalam, oszczedzaj sie teraz :) i sie nie stresuj bo to nic dobrego! oczywiscie wiem, ze latwo powiedziec bo sama teraz jestem klebkiem nerwow ;)

Grzanka u mnie tez byly problemy z owu ale sie udalo, co prawda teraz chyba sa problemy z utrzymaniem ale to napewno sie nie wiaze. zmieniaj lekarza i powodzenia! &&&&&

Piaska ja tez plamie a narazie II sa, wiec testuj!

benefica wedlug gina, ovufriend i jeszcze kilku innych zrodel 1dc to ten z wlasciwym krwawieniem a nie plamienie.

reklama
straciatella paski jak u zebry normalnie :-D a jeśli chodzi o cierpliwość - rozczarowałam się w poprzednim cyklu, więc czekam... :dry: choć od wczoraj nie mogę się skupić, nie mogłam spać nawet :dry::sorry2: jak do wieczora nic nie będzie, to chyba zrobię test... ostatni cykl powyżej 29 dni miałam wrzesień/październik 2012, więc dawno i nie wiem, czemu teraz to tak się przesuwa :dry:

mimimoo ależ oczywiście, my bardzo towarzyskie jesteśmy :-)

susel - bierzesz duphaston, tak? Jakieś plamienia masz? Bóle, cokolwiek?
Ja dzwoniłam do mojej ginki wczoraj, to powiedziała że jeśli plamienia trwały 2 dni, były skąpe i już ich nie mam to nie należy się martwić. Bacznie obserwować i w razie czego dzwonić. Kocham tą babke :tak:
Wszystko będzie dobrze, nic sie nie martw. Tylko dużo wypoczywaj.

Ja niestety muszę siedzieć w pracy i to do ostatnich dni przed porodem (odpukać, żeby wszystko było ok).

Jeszcze tak mi krzyż dokucza. To był pierwszy objaw pierwszej ciąży - BÓL W KRZYŻU schodzący tak w głąb miednicy. Ałć. I teraz to samo... myślałam, że źle spałam.. ale to już któryś dzień i ból jest identyczny.

benfica - w takim razie trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie. Oby @ nie przylazła - czarny mary :tak:

Mimimoo - witamy, witamy :-D Kiedy przypada termin @? Dopiszemy cię do naszej szczęśliwej listy. Jak długo się starasz?

No z kim ja bede siedzieć na majówkach 2014 jak nie z wami?? :-)

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się w sierpniu: 59!!
Zaciążonych potwierdzonych: 9

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II

krowkabordo - termin @ 15.08 II

malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II
susel - termin @ 26.08 II
Straciatella - termin @ 22.08II

___

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08

basik - termin @ 13.08

Asica86 - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08

Mar-chew - termin @ 20.08

doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08

Staraczki:

perelka - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
mychunia - termin @ 25.08
Dorcia - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Joaro - termin @ 28.08
dorciaM -termin @ 29.08.2013
Contia85 - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Dorcia- termin @ 29.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

Paulinka88- termin @ 01.09
applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
dzikuska - termin @ 02.09
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

labell - termin @ 06.09
wiikki - termin @ 06.09
KPe007 - termin @ 07.09
malena100 - termin @09.09
emalia82 - termin @ 10.09
brrr85 - termin @10.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09
Andzia15 - termin @ 15.09
celta - termin @ 15.09

Ostatnia edycja:
Arcala - mam to samo! Wczoraj mówiłam, że tak mi się nie chce tego wesela, że to znaczy, że fajnie będzie :-) Ja też umówiona już do fryzjera i na makijaż do tej samej babki, mam nadzieje, że źle nie będzie, pierwszy raz u niej będę, ale ona jest jakąś stylistką i kazała mi w ogóle najpierw dać znać jaka sukienka, bo musi się przygotować jaki makijaż i jaki fryz! :szok: Trochę wybulę, ale raz się żyje! :-D

Ja niestety muszę siedzieć w pracy i to do ostatnich dni przed porodem (odpukać, żeby wszystko było ok).
No z kim ja bede siedzieć na majówkach 2014 jak nie z wami?? :-)

możemy tam zaglądać na majówki i pisać z Tobą ;-)

a dlaczego do ostatnich dni przed porodem? Życzę Ci żebyś w takim razie miała nudną ciążę i jakoś dała radę wysiedzieć :-D

Straciatella duphaston biore 2x1 i ciagle sie zastanawiam czy nie powinnam wiecej. bole mam, dwa dni temu przy pierwszym plamieniu byly silne ale dzis juz sa bardzo delikatne. wczoraj i przedwczoraj byly plamienia, dzis narazie nie wiec mam nadzieje ze Twoja ginka sie nie myli:) wczoraj sobie odpoczywalam ale dzis tez w pracy. mam prace biurowa wiec w sumie sie nie przemeczam wiec chyba ok, a Ty masz bardziej meczaca prace?

benfica - bo bardzo lubie swoją pracę, a chyba jestem im tutaj potrzebna :-)

susel - też praca biurowa.. siedzę spokojnie, popijam właśnie zieloną herbatke z melisą.. i tak sobie skrobie maile, budżety i inne pieroństwa :tak: Ja mam cały czas bóle jak na @, raz mocniejsze raz mniej. Ale poleciła mi nospe 2x 1 i tyle. Ilu dniowe masz normalnie cykle? Dosyć wcześnie to u ciebie prawda? ;-)

Poziomk@ - mendko, gdzieś jest? :wściekła/y:

Wczoraj powiedziałam babci - mam w niej strasznie duże oparcie. Siedzi mi z synkiem od małego, jest pełna energii, uwielbiam ją. Najpierw złapała się za głowe (studia magisterskie rozpoczynam i niedawno gdybałyśmy o tym:tak: ).. później stwierdziła, że jedno dziecko to NIC i bardzo fajnie. Dziadek uznał, że nam odbiło :-D.. a moi rodzice nie wiedzą. Mam kiepski kontakt z mamą. Bardzo. Jest wredna, nawet sobie nie wyobrażacie jak źle mi życzy :baffled:

Ostatnia edycja:
Czeeesc!
Nasikalam, a tam blada druga kreska!!!!!! Nie jestem dobra w robieniu zdjęć, musicie wierzyć mi na słowo. A dla potwierdzenia pognalam już na bete. W labo pracuje moja dobra kolezanka z liceum, więc będę miała wyniki na telefon, mam czekac.

reklama
Poziomka!!!! :-):-) No naprawdę bardzo się cieszę ! Ten miesiąc jakiś wyjątkowy jest, same przyznajcie ;-)
Czekam na wyniki bety
i Straciatella, cieszę się, że wszystko dobrze i również życzę bardzo nudnej ciąży :tak:

Do góry