reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

lamorelka, iwo, dziękuję Wam dziewczyny :* Ale i tak muszę się uczyć. Znając moje szczęście będą inne i o wiele trudniejsze testy ;/

Trochę się wkurzyłam. Weszłam na kurnik chwilkę się zrelaksować przy grze w chińczyka i jak wygrywałam, to jakiś idiota wyzywał mnie od k*rew i że mam się pier*dolić ;/ A ja, że brak seksu pada na mózg. Chyba dotarło do niego, bo od razu po tym poszedł sobie.

Wiecie co dziewczyny? Ja lubię takie promocję, że jest napisane "Promocja", a tak naprawdę kosztuje tyle samo, albo trochę więcej ;)

reklama
iwo w superpharm po założeniu karty na swoim koncie masz kupony rabatowe, ja wydrukowałam sobie kupon -35% na kosmetyk do makijażu+w drogerii była promocja z 49,99 na 34 z kawałkiem. Po połączeniu kuponów wyszło mi 22zł z groszami.

Cyntia jeżeli chodzi o dziedziczenie, to dziedziczne są bliźnięta tylko w linii żeńskiej - prababka, babka, matka, córka i tylko dwujajowe. Kobieta dziedziczy po swojej mamie, czy babci tzw. poliowulację czyli uwolnienie większej ilości komórek jajowych niż jedna podczas owulacji. Występowanie bliźniąt w rodzinie ojca nie ma tu żadnej roli. Do ciąży mnogiej dwujajowej może dojść także po długotrwałym leczeniu hormonalnym, czy leczeniu bezpłodności. Oczywiście bliźnięta dwujajowe czasem pojawiają się nawet jak wcześniej nie było w rodzinie bliźniąt, czasami nie potrzeba dziedziczenia aby w którymś z cykli uwolniły się dwa jaja
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
A jeżeli chodzi o ciąże bliźniacze jednojajowe - jest to czysty przypadek... na występowanie takiej ciąży nie mają wpływu ani dziedziczność, ani czynniki wewnętrzne czy zewnętrzne... po prostu "cudowny defekt" przy podziale zapłodnionej komórki.

Malusiolka, jeżeli koleżanki mają jednojajowe to właśnie dzięki przypadkowemu podziałowi dzielącej się komórki, nie ma ta to wpływu dziedziczenie :biggrin2: Trzymam kciuki za egzamin &&&&&&&&&&&&&

Black_tea
hop hop!!!! Odezwij się bo się martwimy!!!

U mnie dziś 23dc, co jakiś czas mam bóle jakby na @ i ciągnie mnie trochę w jajnikach, raz z lewej raz z prawej strony. Kurcze juz bym chciala byc bliżej terminu @ i test zrobić :-D

Ostatnia edycja:
malusiolka jako, że posiadam w rodzinie samych instruktorów nauki jazdy (mama, ojczym, wujek, ciotka, drugi wujek, kuzynka, dziadek i mój mąż ) dam Ci radę, co się miałaś nauczyć to już się nauczyłaś :tak:

teraz pora na relaks i wyciszenie, na noc testy pod poduszkę, niech jeszcze przez noc wejdzie raz do głowy i rano ruszaj do boju :tak: powodzenia :tak:

Dobrze, że ten dzień się kończy... pełen emocji, ale chyba tylko z mojej strony :-(

Susel, aaaa wiesz byłam troszkę zalatana, praca, dom, szkoła i fitness i tak tydzień się zamykał. Stwierdziłam, że co ma być to będzie, ale teraz jest coraz gorzej.

Cyntia beta ładnie przyrosła, trzymam kciuki za zdrową fasolkę :-)

Malusiolka, kciuki zaciśnięte na jutro, zdasz egzamin z palcem w... nosie :-p. Co się miałaś nauczyć to się nauczyłaś, a teraz relaks ;-)

Ludzik mam tak samo, od wczoraj jak tylko coś nie wychodzi mi w pracy i się denerwuję to łzy mi nachodzą już, wczoraj po kryjomu kilka łez poleciało, a dzisiaj dostałam sms-a od mojego że mnie bardzo kocha i powtórka z rozrywki tak "spociły" mi się oczy że musiałam biegiem do łazienki lecieć hehe.

Któraś tu pisała o tarczycy, ja mam chorą od na pewno 8 lat... mam nadczynność tarczycy. W lutym jakoś olałam tabletki i tak wyszło że cykl trwał 46 dni. Warto się przebadać to nic nie zaszkodzi a na pewno pomoże :-)

Iwo :)
, żeby Cię nie skłamać, dokładnie to było tak 19.10 dostałam @ trwała jakieś 7 dni czyli 25.10 skończyła się. Mąż ma urodziny 26 więc seksik był w nocy 26/27 czyli to był 9 dc, najwidoczniej owu była u mnie szybciej, czego i Tobie życzę i trzymam kciuki &&&&&&

reklama
Dziękuję dziewczyny, że jesteście ze mną w takich chwilach. Wiem, że powinnam trochę odpocząć, ale jeszcze trochę porobię testów, a później Relax z mężusiem :D

Cały czas mnie żołądek boli, nie wiem czy to nerwy, czy co? ;/

ysmena, odezwij się co się z Tobą dzieje?

tekla, raczej black_tea nie zobaczymy już więcej. Po prostu dziewczyna zauważyła, że co nie którzy wiedzą kim jest naprawdę :)
tekla, wyczuwam u Ciebie smrodek ciążowy &&&&& :D:*

iwo, niektórzy nie umieją przegrywać. Ja nie mam zamiaru rezygnować z gry przez jakiego palanta, który nie umie pogodzić się z przegraną.

Do góry