reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

missii no jasne, że mogło się zmienić, tsh ma to do siebie, że potrafi szybko się zmienić, zarówno iść w górę jak i spaść.

powtórz, nie kosztuje to dużo a już będziesz wiedziała na czym stoisz.

ja gdyby nie dziewczyny z forum do tej pory nie poszłabym do endo bo nigdy problemów z tarczycą nie miałam, gin też nie zasugerował, że powinnam iść do endo, laski z forum mnie wygoniły i chwała im za to :tak:

reklama
trzymam kciuki za wszystkie, które mają zamiar robić test. i ja się zastanawiam...:)

w ogóle jak to nie będzie mój cykl to nie chcę już takich, bo od trzech dni, ciągle mnie boli podbrzusze, albo kuje jajnik, a do tego mam niepohamowane stany płaczu. jak jestem zła to zaczynam płakać. :szok: nie wiem czemu tak mi się zrobiło, nie chcę tego łączyć z żadnym podejrzeniem ciąży...:)
no mnie w zeszłym cyklu zmyliło identyczne zachowanie:rofl2: no to kiedy teścik ? :-)

Cynthia niestety liczą się tylko te bliżniaki od Twojej strony, ba od strony żeńskiej w Twojej rodzinie:) I tylko i wyłącznie dwujajowe są dziedziczne, a jednojajowe nie:) Ja mam w swojej rodzinie cztery pary bliźniąt, ale nie mam szans dziedziczenia:) W sumie to chyba lepiej:)

hmm, a powiedz mi proszę, skoro moja mama była jedną z blizniaczek (2 dziewczynki) to u nas tez jest prawdopodobienstwo ze beda blizniaki ??

Dzisiaj dalszy ciąg dbania o własne ciało - byłam u ginekologa, zrobiłam cytologie, wyniki dopiero za 3 tyg. Umówiłam się na wizytę z ortodontą, a żeby sprawić sobie niespodziankę, kupiłam sobie książkę, której premiera była dzisiaj, Inferno - Dana Browna. Uwielbiam jego książki, jego styl i to, że mam taką bujną wyobraźnię i mogę to sobie wszystko wyobrazić:rofl2:.
Aha, ginekolog mi powiedział, że jeżeli do nowego roku nie zajdę w ciąże to wtedy ostro weźmie się do pracy i skieruje mnie na potrzebne badania. Aha powiedział mi że często jest tak, że jak kobieta zakoduje sobie w mózgu" teraz zaczynam się starać o dziecko", często się spina i blokuję się, dlatego organizm nam wariuje, powodując wydłużone okresy, brak owulacji bądź podwójne. Dlatego nie chce mnie od razu kierować na badania, które są drogie, po jakimś czasie starań ponoć kobieta przestaje się tak mocno spinać i wtedy w najmniej spodziewanym momencie zachodzi w ciążę.

Hmm karola moze rzeczywiscie sprobuje. Alecwydaje mi sie ze to nie to. Bo zawsze mialam problemy z okresami i owulacjami i jak wtedy badalam tarczyce to bylo ok. Ale badanie nie zaszkodzi. Juz mnie brzuch boli okresowo i man krwawienie juz wiec małpa jak sie patrzy. Moze to i dobrze... Od jutra zaczne pic ziola, a w 10 dc zapisze sie do gina to od razu sprawdzi czy bedzie owu czy nie.

Paulinka Mnie akurat pocieszłyaś tym postem - moja mama ma biliźniaczkę i są jednojajowe. Jakbym czekała na pierwsze dzieciatko to pewnie bym chciała dwojeczkę ale teraz jedno w zupełności wystarczy:-D

centka Kochanie <przytul> Odpoczywaj :* A powiedz jak tam cioteczka z Warszawy? Pojechała już?

paulinka, dziwne. Moje koleżanki nie miały w rodzinie bliźniaków tylko od strony ich mężów były i to jednojajowe, a jakoś mają bliźniaki ;) Większe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże bliźniaczą mają kobiety stosujące antykoncepcje.

Cyntia, od testów mózg mi się jara. Jakoś nie chce mi się już ich robić, ale muszę. Oby jutro zdać i olać już te testy, bo się wykończę ;/ A jak nie zdam, to pewnie załamię się :(

Malusiolka zdasz bez problemu, tyle testów narobiłaś, że pójdzie ci to raz, dwa. Kupiłam dziś mój pierwszy róż do policzków zamiast 50zł zapłaciłam 22zł, więc jestem z tego szczęśliwa, ale i tak mam doła.

Miałam paskudny dzięn w pracy, nie dośc że podziębiona wstałam to jeszcze roboty tyle że nie mam co mysleć o wolnym dniu. Kurcze w tym roku nawet urlopu nie miałam..... normalnie dziś ze zmęczenia to mi się płakać chciało:zawstydzona/y:

Cytnia - super że beta ładnie przyrasta, albo są 2 fasolki albo jedna rośnie jak szalona:-D

Malusiolka - jeśli mogę cos poradzić to nie ucz się dziś, ile miałas zapamietac to już to zrobiłaś, teraz tylko porządny relaksik Cie ratuje:laugh2: wypoczeta łatwiej bedziesz kojarzyć

Mimoo - natchnęlaś mnie swoim przyładem, mój maż ma jutro urodziny, tyle że u mnie 9dc czy to nie za wcześnie??

Gochson - ja rodziłam z oxy, bo wody mi odzeszły z rozwarcia zero, haftowałam po niej przepieknie ale uwinęłam się w 4godz 11 minut

Kontra - ja bym sobie wiele nie obiecywała przy I kresce i plamieniu, chyba lepiej miło się rozczarowac niż robić sobie nadzieje

Piaska/Ewa - wstrzymajcie się dziewczynki z testowaniem ile możecie do terminu @ najlepiej

chyba bede sobie zapisywac bo już nie pamiętam co jeszcze chciałam powiedzieć:wściekła/y:
kurcze może demencja starcza mnie dopada.......

reklama
Malusiolka zdasz bez problemu, tyle testów narobiłaś, że pójdzie ci to raz, dwa. Kupiłam dziś mój pierwszy róż do policzków zamiast 50zł zapłaciłam 22zł, więc jestem z tego szczęśliwa, ale i tak mam doła.
gdzie taka promocja? na doła polecam słodkości - wiesz ja z tych zażerajacych emocje:baffled:

Do góry