reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

ja miałam poród SN i to było najpiękniejsze uczucie - urodzić własnymi siłami dziecko :tak: tyle, że ja rodziłam tylko 2,5h, w godzinę zrobiło mi się pełne rozwarcie i cały poród mile wspominam :-) ale znowu pół ciąży przeleżałam a od 30tc chodziłam z 2cm rozwarciem i brakiem szyjki.. Mam nadzieję że teraz nie będzie problemów..

a mój Michaś nie chce dzisiaj spać :sorry2: oj będzie ciężki marudny dzień..

wiecie co.. ciągnie mnie czasami w podbrzuszu.. mam nadzieję że to ok? Ale się nakręcam :-D:-D

Kontra może idź na bete?

Cyntia jak tam beta?

Mika mmhmm krokiety :-D

Ewka mocno &&&&&&&&&& za jutrzejszy test!

Malusiolka mam wrażenie że to ja mam test :-D tak się stresuję! :sorry2::-D

reklama
Cyntia- kochana ja też mam za sobą poronienie i jak byłam u ginekologa mojego to pytałam kiedy mam się pokazać no i on mi powiedział ,że jeśli cykle będę miała do 30dni to mam w 35dniu cyklu testować ,a w 40 dc przyjść to zobaczymy czy wszystko idzie ku dobremu i czy pęcherzyk ciążowy się dobrze zagnieździł tak dla bhp i dla mojego spokoju no i chyba tak zrobię bo szczerze mówiąc to jajo będę pewnie znosić w oczekiwaniu na wizytę i na bank będę się denerwować to nieuniknione niestety.

ja dziś mam na obiadek zupkę grochową :tak:

no i co ja jeszcze chciałam napisać .... aha u mnie 11dc czekam i się już doczekać nie kogę boboseksów :-)

My jesteśmy po obiedzie :-) Michaś jak nigdy dzisiaj nie chciał jeść i w ogóle dzisiaj wszystko jest na NIE u niego :sorry2: biorę go na spacer, wpadnę do mojej mamy..

Kontra to poczekaj i zrób jeszcze raz test! &&&&&&&&&&& :*

Miłego dnia :*
Będę wieczorem.

Dziewczyny, a mi się jakoś niedobrze robi ;/ Głowa boli i kręci mi się w tej głowie. Nie wiem czy za mało dzisiaj zjadłam, albo te przemęczenie przez naukę + opiekę nad dziećmi + zajmowanie się domem ;/ Zrobiła chyba 30 testów i wszystkie pozytywne, a moja głowa już tego nie wytrzymuje. Zaraz ugotują się ziemniaki i brokuł, nakarmię dziewczynki i się muszę chociaż na chwilkę położyć, bo do wieczora nie wyrobie. Na dodatek Roksance 3/4 zęby idą na raz (dwójki).

mamaTomeczka, to nie miesiączka była u Twojej koleżanki tylko krwawienie :p Nie ma miesiączki w ciąży :p

Kurde chyba dostalam okresu tzn dostaje... Albo mialam owulacje i moj piekny organizm pokazuje niedomoge lutealna jak w lutym:angry::no: Ale jestem zla :-( Mialam miec wizyte u gina w piatek :zawstydzona/y: Jezeli sie nie rozkreci po tak dlugim czasie nie posiadania okresu a zostanie tylko plamienie to pojde pokaze jak mam co pol roku bo co rok mam mocne okresy a co po mam plamienia bardziej. Kurde no zla jestem :( tym bardziej ze jak ostatnio tydzien temu 3 dni pod rzad temp mierzylam to byla niska wiec fazy lutealnej nie bylo.

Kurcze no :-( Co sie ze mna dzieje ...

Kobietki - w poniedziałek beta 49, a dziś po 49 godzinach 179. Nie za duży to przyrost? Może bliźniaki? :-D :-D

Nadrobię Was wieczorem. Rano miałam nerwowy telefon z pracy. W pracy kolejna afera. Szkoda gadać.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki o ile stopni jest skok po owulacji? Testy owulkowe mi wyszły 4-5.10 (18-19dc) i skok mam w 20dc z 36,30 na 36,63 i dzisiaj jeszcze na 36,69 więc jeżeli tempka będzie na takim poziomie to mogę uznać to za owulkę?

natkusia skok powinien być o min 0,2 stopnia i trzeciego dnia wyższych temperatur można założyć, że owulacja była, żeby mieć pewność warto zrobić badanie progesteronu w 7-8 dniu po skoku temperatury, wychodzi taniej niż monitoring a daje pewność czy owu była czy nie. Polecił mi to mój Gin.

Karola i jak tam, dowiedziałaś czy będziesz płacić? Na pewno będzie wszystko ok :tak:

tak, dowiedziałam się, HSG będę miała na NFZ czyli za darmo :tak:

cyntia wow, ale czad by był gdyby okazało się, ze bliźniaki :-D
były kiedyś jakieś bliźnięta w Twojej rodzinie, albo u męża ?

kusi mnie żeby znów kupić testy owu, wiem, że to strata kasy bo
a) wystarczy przytulać się co 2-3 dni i wtedy nie ma bata, nie da się przegapić owu
b) tak czy siak rozpoznam zbliżającą się owulację po śluzie płodnym
c) na kij mi testy skoro i tak się najprawdopodniej nie uda bo zakładam, że uda się po HSG lub gdy owu będzie z prawego jajnika.

ech, chyba brakuje mi widoku II kresek, hehe, pal licho, że to nie ciążowy test ale widok II grubych krech jest zawsze przyjemny :-D

Ostatnia edycja:
reklama
ale sie przeziebilam. Piaska Twoj sposob cukrowy chyba dziala ale cos jeszcze by sie przydalo. czuje sie przeziebiona, ale nie mam w ogole kataru, co u mnie jest niespotykane. dwa dni temu plulam cukrem wedlug zalecen i tak sie zastanawiam czy to to.

Mimimoo gdzie Ty sie podziewalas?! &&&&& zeby Tobie prezent wyszedl bo ja szczescia takigo nie mialam.

ewka czekam na jutrzejszy test! w tym miesiacu zyje waszymi cyklami :-) &&&&&! moze meza wyleczysz dobra nowina ;-)

malusiolka u mnie chwilowo przeziebienie panuje, ale widze ze nie jestem jedyna. chociaz bez kataru to przeziebienie wiec nie jest tak zle.&&&&&& za dzisiejsze udane przytulanie i jutrzejszy egzamin! a taki sluz teoretycznie powinien oznaczac ze owu tuz za rogiem, wiec tymbardziej &&&&& za przytulanie :-)

kontra no to moze oznaczac, ze jednak sie udalo. ja bym siknela dla pewnosci.

Cyntia ale piekna beta! GRATULACJE! ciesze sie razem z Toba :-)

Ostatnia edycja:
Do góry