reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Dziękuje Kochane :* licząc od OM wychodzi 6 tydz. ale jak czytam w necie to piszą, że lekarze 2tyg chyba odejmują tak? to by 4tydz wychodził, i w 5tym bym miała wizytę.. nie wiem co robić czy teraz się zapisać czy na 18.10? bo wtedy z pracą mi pasuje...

reklama
ascica - gratulacje :) myślę, że jak wytrzymasz, to ten 18-sty będzie lepszy - fasolka w brzuchu już na dobre zagości

mamaTomeczka - głowa do góry, po to nas masz żebyśmy Cię ze smutactwa wyciągnęły - póki nie ma @ jest nadzieja, a z testami różnie bywa - więc uśmiech na twarz i spokojnie czekamy na efekty...

Malusiolka Gratuluję zdanych testów! A z tym Twoim cyklem to rzeczywiście dziwna sprawa. Ale tak jak tu dziewczyny pisały to że bezowulacyjny to nic, bo każdej zdrowej kobiecie ponoć się zdarza, więc nie przejmuj się. && za nast. cykl :*

susel
– ja w zeszłym roku w 5 miesiącu ciąży byłam w Turcji i nic się nie działo, 2 trymestr jest najlepszy na latanie więc nie martw się. A jakbyś miała przeciwwskazania to przecież zawsze możesz odmówić. Przecież ciąże się zdarzają, więc myślę że podejdą do tego normalnie.

wiikki Rzeczywiście masz pecha :/

Kinia Mam nadzieję, że się dogadacie. Bo decyzja o 2 dziecku to ważna kwestia. Dobrze by było jakbyście się dogadywali w kwestiach wychowawczych…

mychunia Zdrówka!

Benfica Ale póki @ nie ma to wiesz… nadzieja jest :)

mamoTomeczka Ja nadal Ci się nie dziwie. Robiłabym pewnie to samo… I pewnie będę robić pod koniec cyklu :p A jedną I się nie przejmuj. To jeszcze nic nie znaczy! Mnie pierwszy test pozytywny wyszedł przy 1 ciąży dwa dni przed terminem @, a nie którym dziewczynom nawet w dzień spodziewanej @ nie wychodzi, więc spokojnie :*

Agamemnon No to &&& za owocne serduszkowanie :)

Conti Trzymam &&& żeby jednak @ nie przyszła!

Cyntia Mnie Twoje dumanie absolutnie nie przeszkadza :D Sama będę dumać jak już będzie po owu :p

kobietka22 Bo my kobiety tak mamy. Przejmujemy się wszystkim i nakręcamy się… &&&& za II

Asica 86 Jakie piękne dwie krechy!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A u nas wczoraj niestety nie było serduszkowań, bo nie było ochoty po tym co się dowiedzieliśmy.... :( A mianowicie mój 28 letni kolega wczoraj się powiesił (miał dziecko i żonę). Z żoną co prawda za bardzo nie żył, ale dziecko.... :( Co mu strzeliło do głowy to nie wiem... :( Był moim sąsiadem i swego czasu się spotykaliśmy... Nie mogę tego ogarnąć... :no: Od wczoraj o tym myślę... Co trzeba mieć w głowie żeby sie do czegoś takiego posunąć... :( Do tego był podobno ubrany w garnitur i czarną koszulę... Czyli przygotował się.... :( Po prostu masakra... :(

Przepraszam, że Was takimi smutnymi wiadomościami obrzucam, ale musiałam się z Wami podzielić...

mikaaa straszne jest to co piszesz. Ja też się kiedyś zastanawiałam co czuje i o czym myśli taki człowiek który chce targnąć się na swoje życie? A fakt, że taki człowiek ma dzieci i w sumie ma dla kogo żyć popełnia samobójstwo jest dla mnie po prostu nie do ogarnięcia. Szkoda człowieka.

asica moja ginekolog radziła mi, że jeśli w tym cyklu się uda i zrobię test tego 7-8.10 to wówczas na wizytę mam przyjść dopiero na początku listopada, bo wcześniej może nie widać serduszka, a po co się niepotrzebnie stresować,
więc jeśli wszystko będzie dobrze, a na pewno będzie, to też ten 18 wydaje się lepszy

mikaaa, przykro mi Kochana. Wiem jak się czujesz <przytul> :* Dla Twojego kolegi
[*] Mój przyjaciel powiesił się 7 lat temu, w swoje 20 urodziny 2 miesiące przed narodzinami swojego dziecka. Przyczyną było, to że się dowiedział, że jego dziewczyna spała z innym i dziecko niby nie było jego ;/ A później okazało się, że jednak to dzieciaczek mojego przyjaciela ;/ Jeszcze miesiąc przed jego śmiercią świętowaliśmy moje 18-te urodziny :(

Smutne to z tym samobójstwem :( (*) , ja nie wiem czym się kieruje zdrowy człowiek, który postanawia się targnąć na swoje życie, ale wiem ,że osoby chore psychicznie jak ja potrafią takie rzeczy robić , ja np nie myślałam niby o samobójstwie w chorobie ,ale myślałam ,że potrafię latać i nieraz siedziałam w oknie i myślałam jak to jest ... dobrze ,że nie sprawdzałam tego bo pewnie by już mnie nie było ... moja ciocia choruje na to co ja i ona miała takie myśli ,ale o tym mówiła ,że chce połknąć tabletki i się nie obudzić , lub ,że skoczy z balkonu i my jej tłumaczyliśmy ,że tak nie można ,że wszystko się ułoży i będzie dobrze ja się jej nie dziwię już 8 razy była w szpitalu psychiatrycznym i ciągle tam wraca ,właśnie na przepustce ze szpitala chciała to zrobić żeby już tam nie wrócić tam jest inny świat i nie każdy jest w stanie to wytrzymać ,a czym się kieruje człowiek niby zdrowy nie wiem , pisze niby bo może on miał problemy ,z którymi sobie nie radził i nie miał wsparcia ani pomocy od nikogo podejrzewam ,że to nie stało się tak nagle to musiało mu chodzić po głowie wcześniej , tak sobie gdybam obym nigdy nie musiała się dowiedzieć co czuje taka osoba.

BENFICA - dam Ci namiary po pracy, ok? Teraz pisze z telefonu.
Ale mi się buty wymarzyly :-D Nie mogę się doczekać aż je będę mieć na nozkach! Póki co zbieram na nie kasiorke. I kupię sobie również kalosze - zawsze się przydadzą :-)

reklama
Grzankaa – nie chcę Ci życia utrudniać, ale zanim zjesz żurawinę z paczki, to najpierw przepłucz ją zimną wodą, potem sparz wrzątkiem, bo większość tych suszonych owoców jest siarczkowana i potem brzuszek boli. Sama to przerobiłam i bardzo boli.

Asica86 – rewelacyjna wiadomość :-)

Ponieważ siedzę w domu, właśnie zabieram się za robienie fotoksiążek z wakacji :-)

Do góry