reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Piaska - wielkie dzięki - moja Hania uwielnia żurawine - ale nie pozwalam jej jeść bo zawsze po niej miała rewolucje! Już wiem czmu... myślałam, że może jest na nią uczulona...

Asica - piękne dwie kreseczki! gratulacje! jak jest 6tc to za tydzień możliwe, że będzie już serduszko widać! Trzymaj się kochana... dbaj o siebie i fasolkę :D

Ostatnia edycja:
reklama
piaska ja też właśnie zamówiłam fotoksiążkę :-D to miał być prezent dla A na rocznicę ślubu (4.X), zrobiłam ze zdjęć naszych od momentu, gdy byłam w pierwszej ciąży, poprzez ciążę, poród i całe nasze życie z Gabrysiem aż do teraz + ostatnia strona z bocianem i znakiem zapytania :-D tam mam dopisać jeszcze datę porodu :-D ale niestety małż nie dostanie książki na rocznicę :no: mam nadzieję, że jak już będę w ciąży, to ostatnie zdjęcia nie będą zbyt przestarzałe :no: w każdym bądź razie w ten sposób KIEDYŚ dowie się, że zostanie tatą po raz drugi ;-) w najgorszym razie będę musiała robić jeszcze jedną książkę :sorry2:

piaska a zawsze się zastanawiałam dlaczego po owocach suszonych powracają moje jelitowe problemy, chyba muszę bardziej się zaznajomić z tymi wszystkimi zasadami zdrowego żywienia, bo może moje odwieczne problemy jelitowe wynikają też z mojej niewiedzy, przynajmniej już wiem, że mam problem z laktozą, bo sprawdzałam przez ostatni miesiąc reakcje mojego organizmu na produkty mleczne i jak nic wychodzi, że to jeden z głównych problemów, no i nie sądziłam, że tyle równych produktów np. słodyczy ma w sobie mnóstwo odtworzonego mleka w proszku...

dziewczyny, zasypiam przed kompem, niby słońce za oknem, a ja jakbym tylko miała jakąś leżankę to bym padła, normalnie muszę się pilnować żeby przy biurku nie zasnąć bo kolega by się zdziwił :)

Witam dziewczyny.

Asica86 - wielkie gratulacje !!!

benfica - świetny pomysł z tą foto-książką. Też chciałaby przekazać informację mężowi o kolejnej ciąży w jakiś fajny sposób. Ale kiepski z niego romantyk więc pewnie nie doceni a ja w gorącej wodzie kąpana więc pewnie po prostu się wygadam :)

Conti - ja też kiepsko trawię mleko. Kiedyś codziennie w pracy jadłam na śniadanie musli z mlekiem. I ciągle męczyły mnie wzdęcia. Odstawiłam mleko i jak ręką odjął.

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Nie nadrobilam jeszcze wszystkiego, bo produkcja idzie pelna para.
Malusiolek, bardzo mi przykro ze jednak nie ma fasolki, a bardzo trzymalam kciukasy za Ciebie! Jeszcze nic straconego jak nie w zeszlym to w przyszlym cyklu sie uda. &&& Gratuluje zdanych egzaminow!
MamaTomeczka, kobieto jeszcze za wczesnie na testowanie! Chociaz i ja wczoraj zaszalalam, a co... i blada dupa, jedna kreska. Ale zakupilam juz nowiutkie testy, jeszcze cieple byly i w weekend jeden wykorzystam, a drugi zostawie na 8-9 pazdziernika na spodziewana @, chociaz wydaje mi sie ze nie przyjdzie, bo mdli mnie od kilku dni z samego rana, jak tylko wstaje z lozka, a piersi ciagle wrazliwe. Zawsze 3-4 dni przed @ plamilam czyli teoretycznie juz od piatku- soboty powinno sie cos dziac.
Asica86, GRATULUJE!
Piaska, masz racje, wszystkie suszone owoe trzeba plukac, ogladalam Wiem co jem i tez o tym mowiono.
Mikaaa, przykro mi z powodu Twojego kolegi. Znam podobna sytuacje. Kilka lat temu na NK moja kolezanka z podstawowki pokazywala swoje zdjecia slubne, byla mega szczesliwa (miala juz corke, ktora teraz ma okolo 11-12 lat), po kilku miesicach jej siostra dodala notatke zeby sie pomodlic za Agnieszke. Dowiedzialam sie przez babcie ze popelnila samobojstwo, przez dlugi swojego meza... Szok, bo byla taka szczesliwa, widac bylo ze jest zakochana. Niestety zrobila najwieksza glupote, bo mogla zyc dla corki.
Conti takie zmeczenie to dobry znak ;)

Ritta no ja też do tego doszłam właśnie przez poranne płatki z mlekiem, i przez kawę - zawsze po kawie była masakra, wzdęcia, biegunka itd. ale zawsze piłam kawę z mlekiem, no i przez kilka lat zupełnie kawę odstawiłam, ostatnio miałam okazję kilka razy napić się kawy bez mleka i o dziwo nic mi nie było, i zaczęłam się nad tym zastanawiać i tak testowałam poszczególne produkty i teraz już mam pewność, że to mleko jest dużym problem, i co najlepsze zauważyłam, że teraz jak znacznie ograniczyłam produkty mleczne to poprawiła mi się też cera

dziewczyny właśnie rozmawiałam z mężem , w piątek wszyscy pracownicy mają się stawić w Łodzi w głównej firmie, wszyscy z firmy w naszym mieście gdzie pracuje mój mąż , boję się ,że chodzi o zwolnienia.... jak mój mąż straci pracę to nie będzie mowy o dziecku z tego wszystkiego się poryczałam i nie wiem co ze sobą zrobić , czuję ,że będzie tak jak podejrzewam , już wcześniej szefostwo marudziło ,że za dużo wydają na ten oddział , auta stare ciągle się psują i trzeba naprawiać jak ich pozwalniają to kaplica , my dzieci nie mamy ,ale kolega męża lada moment zostanie ojcem , drugi ma bliźniaki , nie wiem jak oni sobie poradzą , szefostwo ma dużą firm w Łodzi i kupę kasy drogie auta i takie tam oni się ludźmi nie przejmują pozwalniali już masę osób zostało 3 kierowców w tym mój mąż boję się co będzie:(

reklama
Jedna noc, poranek a tu tyle się dzieje....
Asica - kreski przepiękne! gratulacje!!! co do gina to podobnie jak dziewczyny, poczekałabym na 2 termin, ja w pierwszej ciąży poleciałam tydzień po teście i jeszcze nie było za wiele widać, tak więc musiałam się umówić na wizytę po tygodniu..
MamoTomeczka głowa do góry... święta na pewno będą w poszerzonym składzie!!!

kobietko22 - może tak źle nie będzię, a nawet jeśli to kierowcy są nadal towarem deficytowym na polskim rynku pracy, gdzie nie spojrzeć kogoś z nich potrzebują; poza tym my tez długo się zastanawialiśmy czy stać nas na 2 dziecko i wtedy moja babcia powiedziała mi złotą myśl.. "była woja i ludzie też rodzili dzieci", chyba niczego więcej dodawać nie trzeba

Ostatnia edycja:
Do góry