reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Mikaaa
wlasnie slyszalam ze zumba jest super i ze bardzo wciaga, dlatego zapytalam, bo bez niej pewnie ciezko bedzie. Ale wiadomo, wszystko sie robi dla dzidzi jak juz bedzie w brzuszku:-)
Suselku a Ty co jeszcze nie spisz?
Cyntia ja mam takiego kuzyna od strony meza, z tym ze on to wszystkie wydarzenia sportowe sledzi, siatka, koszykowka, noga itd itp. Na szczescie nas za czesto nie nawiedza ;-) Ja sama kiedys lubilam sledzic noge, ale tylko jak byly mistrzostwa, takie ligowe mnie nie kreca. Pamietam jak jeszcze z moim sp. dziadkiem potrafilismy siedziec do 4-5 rano i ogladac boks. To dopiero bylo szalenstwo.

reklama
phoebe No przy pierwszej ciąży też musiałam zumbe odstawić na bok, bo zaczęłam chodzić 2,5 roku temu, ale miałam roczną przerwę związaną właśnie z ciążą i dojściem do siebie po porodzie. Ale generalnie bardzo polecam. Trzeba też trafić na dobrą instruktorkę, bo nie wszędzie zumba jest taka fajna. Ale bardzo polecam. Super sprawa :D Ja chodzę 2 x w tygodniu, częściej bym chciała ale ciężko byłoby z opieką dla Zuzi, więc cieszę się że chociaż tyle :D

witam jak zawsze po 5 :-) pierwsza pobudka o 4:30, ale do 5:10 udało mi się zdrzemnąć :-D mąż się czuje odrobinkę lepiej tzn. katar już go tak nie męczy, ale znowu zaczął strasznie kaszleć jakby sobie miał płuca wypluć :baffled: ma tak co jakiś czas a najdziwniejsze jest to, że nie wiadomo z czego :no: miał prześwietlenie płuc, płuca czyste, oskrzela też tylko gardło zaczerwienione :szok: i to się nawraca :baffled: nic mu nie pomaga, żadne tabletki i syropy (raz kaszel ma suchy raz mokry) :baffled: żaden lekarz nie umie mu pomóc, a mnie serce boli jak widzę i słyszę jak się męczy :wściekła/y:

Hej hej
Dzisiaj moje dziecko jedzie z przedszkola na przedstawienie. Dostane chyba rozwolnienia bo pierwszy raz gdzieś jedzie tak SAM bez mamy :sorry2: Więc dzień mam dzisiaj myślowo zajęty

benfica my tylko na początku nie mogliśmy się dogadać, bo urodził się Hubert i ja miałam swój plan dnia który M mi burzył jak przyjeżdzał. Teraz już kope kope czasu temu była jakaś kłótnia :tak: Czas mamy tak zajęty wtedy, że nie ma sensu na perdoły.

zosiasamosia fluida zabrałam ;-) Jak się czujesz??

Na piłce nie znam się kompletnie, mój M nie ogląda więc mam spokój. Chociaż jak nasi grają to ja czego nie, oglądne.

mikaaa zazdroszczę Ci tej zumby. U mnie też są zajęcia no ale tu gdzie mieszka jestem sama i nie miałby się kto zająć synem. Wątpię, żeby zajęcia mogły być z dzieckiem. Zresztą, co on by tam robił?
Przyjedzie M to ściągniemy z góry orbitreka. Kupiłam go w zeszłym roku przed zimą i był intensywnie użwany więc teraz też będzie :tak:

mychunia, próbowaliście Engystolu?? Zdrówka dla męża!

Dobra, ide. Już mnie boli brzuch :-(

susel nie wierzę w ten cykl, bo wg testów owu nie miałam owulacji :dry: w sumie tak mogło być, bo ta @ była wywoływana. A od kilku dni mam objawy typowo @, zwłaszcza śluz... i do tego permanentny wysyp na twarzy, co mnie skłania ku teorii niskiego progesteronu :confused: zrobię badanie w nadchodzącym cyklu :happy2: choć dziś śniło mi się, że zrobiłam sikańca i od razu były II :-p ale ostatnio tak mi się przed każdą @ śni :-p

U nas to raczej ja oglądam sport ;-) ale w zasadzie to piłkę i to albo ME, MŚ, LM plus zimą skoki (uwielbiam od małego) i lekkoatletykę :tak:

Cześć. Dziewczyny ovufriend wyznaczył mi owulację no w szoku jestem :szok: przy tak okrojonych informacjach które wpisałam :-D

susel testów owulacyjnych nie mam w domu, a kupić też nie kupiłam. Trochę sobie odpuściłam bo zawsze to samo... @, @, @ więc teraz bardziej na luzie...

Idę w tym tygodniu do ginekologa, bo jak owu nie było, to cykl będzie trwał w nieskończoność (mój rekord owu w 43dc), zdołowałam się dzisiejszą temperaturą. Przestaję mierzyć. Mąż pojechał do lekarza, bo zamiast mu się poprawiać, zaczęło pogarszać.

Cześć dziewczyny. Trochę mnie nie było. W sobotę wylądowałam w szpitalu, bo miałam straszny ból brzucha i wymioty. Robili mi EKG, bo to też jedna z objawów zawału. Ale wszystko dobrze, choć nasze szpitale zostawiają wiele do życzenia. Miałam też USG i ciekawostka, kobitce wyszło, że mój niepęknięty pęcherzyk się zmniejszył, więc fajnie i że mam powiększoną i "rozpulchnioną" macicę, jakby się do czegoś szykowała. I powiedziała mi, że jak ona zaszła w ciążę, to w pierwszych miesiącach cokolwiek zjadła, to wymiotowała jakby była chora. Ciekawe, ale raczej u mnie mało prawdopodobne. :-)

reklama
Do góry