reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witam sie wieczornie.
Ech, jak mam chwilke czasu, to nikogo nie ma.:-(

Dzisiaj mnie strasznie napierdzielal brzuch jak na @, a do niej jeszcze ponad tydzien. Myslicie ze za wczesnie jeszcze testowac? Juz mnie tak ponosi ze w sklepach patrzylam na testy ciazowe, ktory najczulszy ale tylko jeden znalazlam 15 inne albo 20 albo wogole nie jest napisane.

reklama
benefika ja 3 cykle piłam zioła ojca sroki, dziś w sumie piłam je po raz ostatni :sorry2:

ewidentnie czułam jak lewy jajnik zaczął pracować, przed owu bolał tak, że nie dało się przegapić, heh, piłąm przez 3 cykle i miałam 3 owulacje, co prawda w różnych terminach ale grunt, że były, wcześniej miałam duzy problem z owulacją.

castagnusa kupiłam ale nie zaczęłam brać, ponoć on obniża prolaktynę a mnie w ostatnim badaniu wyszła nawet poniżej normy więc nie chcę sobie jeszcze bardziej jej obniżyć.

suseł no ogólna zasada jest taka, że hsg robi się zaraz po @, jak ja mówiłam ginowi, że nie mam owulacji to i tak powiedział, że nie robi się hsg w drugie połowie cyklu bo jeśli jednak doszło by do owulacji i zapłodnienia to taka ingerencja skończy się poronieniem :-(

no ale może pogadaj z lekarzem, może twój ma inne zdanie, a nie masz możliwości zrobienia hsg po @ ?

Phoebe Mnie też by kusiło :p i podejrzewam, że za jakiś tydzień też będę patrzeć na testy ciążowe tak jak Ty ;)
Joaro Przykro mi że @ przylazła :(
Mój mąż dziś był na spotkaniu z kolegami ze studiów po latach, więc czekam aż wróci ;-) Ja po zumbie, Zuzka śpi, więc mam chwilę dla siebie :-)

phoebe wstrzymaj się:tak: wiem, że to trudne, ale ja mam termin @ na 2.X i jeszcze nie testowałam ;-) w sumie to wiem, że się nie udało :sorry2: ale Tobie za kilka dni życzę II :-D

karola
a gdzie je kupiłaś? Bo ja dziś zaliczyłam 3 apteki i 1 zielarski i doopa :dry: nie myślałam, że to taki deficytowy towar :szok:

Ostatnia edycja:
benfica - eeee :-D

Ja Wam nie pisałam, ale jak chodzi o mecze to mam przesrane! Mój P. dorobił się drugiego zawodu. 3 lata temu został trenerem I klasy UEFA/A (sam grał w piłkę od dziecka aż złamał kostkę). No więc ja mam w domu ciągle stadion.... i te monotonne głosy komentatorów. Całe wieczory. Najczęściej po 2 mecze (ale w weekendy bywa i więcej, bo przecież są "ważne" mecze z lig zagranicznych :baffled:). Kiedyś z przekąsem powiedziałam, że ale będę się cieszyć jak będzie dziewczynka, to mi powiedział, że z dziewczynką też będzie grać w piłkę :baffled: NO WAY! Z dziewczynką to ja będę kucyki malować, o!

Joaro - no szkoda :-( ale porobisz badanka i będziesz już bliżej celu!

Phoebe - zawsze możesz zamówić te o czułości 10 z allegro za 1 zł ;)

Ostatnia edycja:
Mikaaa hihi, czyli wiecej takich niecierpliwych jest :) W ciazy chyba na zumbe juz nie wolno chodzic? Czy wolno?
Benficia, matko, ja to bym na Twoim miejscu ( 2 dni przed @) na pewno testowala :-D
Cyntia, w zimie to chyba masz za to spokoj z meczami? Czy przerzuca sie wtedy na skoki?

a ja dzis kupilam testy z allegro i mam nadzieje ze nie beda mi pokazywac falszywych pozytywow jak te apteczne ostatnio!
benfica
i wszystko jasne z nickiem :-) dzieki! a czemu tak zle podchodzisz do tego cyklu? obys sie zdziwila za dwa dni! ;-) a co do ziolek to chyba najlatwiej dostac je na allegro albo samemu zrobic mieszanke.

Cyntia w sumie masz racje, tak ciut przeziebiona to sie czuje. dzieki! zobaczymy co bedzie dalej. a jak Cie moge jeszcze podpytac to te dwa lata staran mialas bez takich typowych starankowych szalenstw?

karola chcialam zrobic w Polsce na swieta i w sumie nie wiem jaki dzien cyklu wypadnie a wolalabym nie przekladac jeszcze bardziej. moze akurat bede miala szczescie. ale narazie czekam na relacje z Twojego zabiegu!

Phoebe - no będzie przerwa 2 miesiące. Od ok. Świąt Bożego Narodzenia do lutego, ale w Polsce ;-) Jest tyle różnych lig, że dla P. zawsze znajdą się jakieś "ważne" lub "ciekawe" mecze zagraniczne :wściekła/y:, więc tej przerwy i tak nie odczuję.

susel - bez szaleństw, bez wyszukiwania objawów tak jak teraz - zdecydowanie. Ten cykl troszkę mnie dopadła nerwówka. Tzn jak się nie uda, to ja nie będę płakać. Ja nie lubię tego oczekiwania, bycia w próżni, to buduje u mnie niepotrzebne zastanawianie się nad każdym objawem. Może też by było inaczej, gdybym mogła z kimś na żywo o tym rozmawiać. Powiedziałam 2 koleżankom, z którymi rozmawiam raz na jakieś 4 tygodnie. Ja dziś zrobiłam też test (25 dc, 6 dpo.. wiem wiem, to dla psychiki robię).

Ostatnia edycja:
phoebe Niestety na zumbe nie wolno. Zbyt skaczący i wysiłkowy taniec... Ale są specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży, oczywiście jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań. Ja niestety tylko do połowy pierwszej ciąży byłam w miarę w ruchu, a potem spojenie mi się rozchodziło i trzeba było polegiwać... No ale jeśli nam się uda z drugim dzieciątkiem, to może będę inaczej przechodzić ciąże... Pożyjemy zobaczymy :) W każdym bądź razie zumba jest super :D

reklama
Dziękuję dziewczyny za podpowiedź, umówiłam się do gina na czwartek jak @ nie przyjdzie to pojadę. Tak jak pisałam temp mi spadła, ale pojawił się śluz biało-przeźroczysty i delikatnie boli podbrzusze- to już coś więc może @ przyjdzie:-) jutro będzie rekord kiedy @ spóźnia mi się 10 dni.

Do góry