reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
nana7ma - fajnie, gdy takie podwójne II się dostanie od życia (to Ty nie jesteś dwupak, tylko trzypak) :) - gratulacje serdeczne i życzę spokojnej i zdrowej ciąży, a później cudownych dzieciaczków

mallaika - serdeczne gratulacje, zdrowej i nie uciążliwej ciąży :)

łapię fluidy od wszystkich zafasolkowanych :) fajnie byłoby dołączyć do czerwcówek - lato to dobry czas na spacery z małym dzieciaczkiem

ja tez nie przepadam za deszczem i zimnem, tęskno mi do pięknej złotej i ciepłej jesieni - może jednak zawita??!!humor przy takich szarościach i burowatościach za oknem faktycznie mizerny, a marzenie jedno - SPAĆ

ja dziś idę z synkiem na założenie holtera :( trzymajcie kciuki, żeby okazało się, że wszystko dobrze z jego serduchem i będzie mógł być tak aktywny jak lubi...

fox, trzymaj się Kochana :* Trzymam mocne kciuki żeby z Twoim synkiem było wszystko dobrze <przytul>&&&&&&&&&& :* Kciuki również trzymam, abyś trafiła do czerwcówek &&&& :)

Phoebe, nie przytulałam i mam nadzieje, że dzisiaj nie będę musiała :)

Ostatnia edycja:
Fox Ciebie tez tule, napewno bedzie dobrze!&&&&&
Malusiolka to masz bardzo lagodny przebieg jak na razie, oby tak dalej!

Uciekam meza obudzic, juz sie chyba wyspal po nocce.
Do wieczorka kochane!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam do Was takie pytanko, czy od samego początku ciąży- nawet jeszcze przed spodziewanym okresem miałyście dużo śluzu i wolgotno ?
Jesteśmy w trakcie staranek dziś 24 dzień cyklu i straszna susza
smutas.gif
hej bąbelku ;-)
ja też miałam suszę :tak::tak: tak jakby ktoś kranik zamknął ;-) a wcześniej miewałam śluz przed @ ;-)

Dziewczyny od kiedy zacząć robić testy owulacyjne? Po skończonej @? Czy później? susel, piaska No nie nudzi mi się. To wszystko bierze się stąd, że ja lubię różnorodność, a w sumie mogłabym zrobić jeszcze jakiś jeden całkiem inny kierunek, tylko, że już coraz mniej mi sie chce :p No i czasu brak... :p cyntia U mnie jest jeszcze ten problem, że moje wstawanie jest uzależnione od córeczki, która wstaje czasem po 5, czasem po 6 a czasem po 8. Więc nie zawsze mam możliwość zmierzenia temp przed wstaniem z łóżka, bo jak sie obudzi to muszę do niej wstać i jej jeść zrobić. Ale dziś powinien przyjść termometr rtęciowy to zacznę nim mierzyć. A ten eksperyment to niezły zrobiłaś :) hehehe gorgusia Witaj!!!! mallaika Gratulacje!!! nana7ma Podwójne gratulacje! Super się Wam udało :) A u Was w rodzinie były przypadki bliźniąt??

mikaa - mi mówiono, że +/- od 10 dc stosować testy owu
ja używam tych z allegro i w tym cyklu cierpliwie czekałam i się doczekałam - 2 takich samych kresek przez dwa dni ok. 13-14 dc (w sumie mogło się to zgadzać z badaniem USG - gdzie lekarka zobaczyła pęcherzyk 1,7 mm w 12 dc (czyli owu powinna być 2-3 dni później)

Hej Staraczki,
Ja za 3 dni powinnam dostać @, od 3 dni pobolewa mnie podbrzusze, no ale sucho i piersi nie bolą więc z ciąży nici:-( Może w następnym cyklu będzie lepiej.
Gratuluje jeszcze raz II kresek dziewczynki:-)

Cyntia85 – na przeziębienie łap selen z cynkiem i probiotyk.
Na rozgrzanie organizmu jajeczniczkę z dobrych jajek na podduszonej cebulce i maśle sklarowanym.
Zgodnie z Twoją radą zjadłam na śniadanie jajecznicę :happy: Na obiad ugotowałam rosołek, pyszniuni.

mallaika - GRATULACJE!

Leemonca - ciekawy artykuł. Kiedyś ćwiczyłam parę razy w tygodniu, ale nie mogę za bardzo ze względu na serce.

kobietka - a który to był dzień cyklu?

nana7ma - ale super wiadomość! Gratuluję!

emkacafe - kciuki zaciśnięte za owu!

susel - pytałaś Piaskę o obiady. Jak ja idę na rano to obiad robię wieczór wcześniej, czasem po pracy.

mikaa - to może nastaw budzik na godzinę 5 i mierz codziennie o tej godzinie? Zawsze możesz iść spać :) Wykres z ciągłymi różnicami o zakresie 3 godzin może nie być w ogóle przydatny..

hania - to trzymamy kciuki!

fox - daj znać jak synek. Jutro zdejmiecie Holtera, a wyniki pewno będą za parę dni po interpretacji lekarza..

Dzisiaj mnie łapie jeszcze bardziej. Kurczę, 13 dc, kreska na teście owu może już jutro będzie identyczna jak kontrolna (no tej ze smarków nie wliczam :laugh2:). P. mnie zaatakował bez buzi :-D Ale nie wiem czy to miało sens.

reklama
Dziewczyny, wiecie co? Majówczki zdziwione, że już Czerwcówki się pokazały :D :-D Kochane, postarajcie się, bo sama tak długo nie mam zamiaru tutaj siedzieć :D

Malusiolka - no ja też się dziwię, że już się czerwcówki pojawiły, jakby mi teraz wyszły II to byłabym nadal majówką, z terminem na 26 maja ;-)

Do góry