reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

reklama
Andzia juz zmienilam! przykro ze @ przyszla ale sie tak nie zalajmuj. z tego co pamietam to nie az tak dlugo sie staracie, dobrze pamietam? pierwszy dzien cyklu jest zawsze najgorszy, ale licze na to, ze jutro juz humor bedziesz miala lepszy!

Arcala jak Ciebie dawno tu nie bylo widac! owu Ci sie opoznila czy zawsze tak pozno masz? &&&&& za jutrzejsze testowanie!

Cyntia ja biore dwie witaminy C 500 i przechodzi, polecam! a z tego co wiem to przy mocnym przeziebieniu mozna sie starac ale sie za bardzo nie chce :-p

tekla ja bym zostawila. to jest na bazie wiesiolka wiec powinno byc ok.

Witam po drzemce, pogoda jest tak beznadziejna, że bym tylko spała. Jakoś mnie wzdęło na wieczór i mój śluz jest dziwny, tak jak białko jaja kurzego, ale jakby takie dosłownie glutkowaty (nie wiem jak to określić). agamemnon niestety na dziecięcej rozmiarówce nie ma żadnych, które by mi się spodobały (noszę rozmiar 34/35).

Ostatnia edycja:
Super! Aż zastanowię się nad kupnem, bo nie mam tak na prawdę żadnych butów na taką pogodę, a zapowiada się, że tak będzie jeszcze przez parę tygodni.

Buty na prawde nie do zdarcia :tak: Jak brudne to pod wode je i znów suche i czyste :-) Druga sprawa to noga się w nich nie poci. Ciche, lekkie. No polecam :-)

A ja dziś pobiegałam w deszczu i wietrze. Było nawet fajnie, potem gorący prysznic, woda z cytrynką i modem i kocyk.Teraz chwila na fora/blogi itp.

benfica
- nasza dieta to kulinarne szaleństwo. Jemy wszystko co lubimy. Tyle tylko, że wszystko przygotowuję sama (tylko wędliny, ser i chleb kupuję gotowe, choć chleb sama czasem piekę).Nie wiem jak to wytłumaczyć,nie odmawiam sobie niczego, tylko nie jem tak jak moi dziadkowie i rodzice, jeżeli wiesz o co mi chodzi. Wiesz - 5 posiłków, nie jem gotowych słodyczy... Odżywiamy się zgodnie z piramidą żywieniową, pełnoziarniste chleby, mąki, makarony, drób, wołowina, ryby, czasem wieprzowina - chociaż świnka już nam nie smakuje, warzywa, owoce, nabiał. Mięsa grilowane, pieczone gotowane na parze, warzywa na parze - smakują zupełnie inaczej niż te z wody - Aśku ma racje, takie smakują nam bardziej...
Nie wiem co nazywasz szaleństwem,ale...
sobotnie fondanty czekoladowe z płynnym środkiem. 1230042_158839174323645_190994542_n.jpg zdrowe i smaczne
mój dzisiejszy obiad 1239602_159705027570393_960929103_n.jpg pizza dietetyczna 999444_147699782104251_371803494_n.jpg robię też tradycyjną, ale nie mam fotki w kompie. Zupki, ale nie zaciągam ich, tylko zagęszczam przez miksowanie. Zero gotowców, mrożonek, konserw itp...
Mogłabym o tym cały dzień gadać...

Malusiolka - toś mnie uspokoiła, bo się zastanawiałam kiedy Ty to ogarniasz :szok: Twarda Babka jesteś, dasz radę z jazdą i ze wszystkim. Odpocznij trochę na tej jeździe od dzieciaków

Agamemnon - mam sukę owczarka niemieckiego długowłosego :happy: Wzięliśmy ją 2,5 roku temu ze schroniska. Nie wyobrażam sobie bez niej życia. Ona bez nas też, jest cudowna.

GosiaDr - tak zioła o. Sroki, a Oeparol czy Nutricaps - nie wiem, który lepszy. Ja zapłaciłam za Oeparol - 28 zł/30 tabletek, a Nutricaps - 17 za 60 tabletek. Siemię lniane zjadam jako dodatek do koktajli. Myślę, że jeden i drugi jest dobry.

Cyntia
- nie wiem czy są przeciwwskazania do przytulania podczas przeziębienia, ja jak byłam smarcząca, nie miałam ochoty na seks. I zazwyczaj nie choruję. Biegam nawet przy -20 i w deszcz i w wiatr i nigdy nic, a w zeszły poniedziałek byłam w przychodni na badaniu krwi i musiałam złapać jakiegoś wirusa.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Tekla - ja też bym oddała, Oeparol ma różne suplementy i a na poprawę śluzu powinien być olej z wiesiołka. Co za facet....

lamorela - ja sobie bardzo chwalę kalosze. Nie znoszę mieć mokrych nóg.

Załączniki

• 1230042_158839174323645_190994542_n.jpg
    1230042_158839174323645_190994542_n.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 32
  • 1239602_159705027570393_960929103_n.jpg
    1239602_159705027570393_960929103_n.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 40
  • 999444_147699782104251_371803494_n.jpg
    999444_147699782104251_371803494_n.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Mar-chew Wiem, że krzyż pobolewa przed okresem, sama tak czasem mam. Ale mnie tym razem nie pobolewa tylko boli. Nigdy tak nie miałam.

susel Ja jestem cały czas ale raczej tak po cichu :) W tym miesiącu spóźniła mi się owu. Ostatnie 3 miesiące miałam 15 dc. A teraz coś jej się poprzestawiało :) Dziękuję za kciuki :) Dam znać co i jak. A co u Ciebie? Kiedy będzie testowanie?

reklama
zimno :wściekła/y: dobrze, że mam piecyk elektryczny, bo strasznie nie lubię marznąć :wściekła/y: ja z tych ciepłolubnych zwierzątek :-) ja się dziś fatalnie czuję może przez to, że mi się troszkę utyło i całą dniówkę siedziałam w przyciasnych spodniach :zawstydzona/y: jutro jadę po większe... byliśmy dziś w odwiedziny u dziadków i po powrocie mieliśmy robić hamburgery, ale mojemu się nie chciało (on jest specem od hamburgerów) i będzie pizza :-D

Do góry