A ja dziś pobiegałam w deszczu i wietrze. Było nawet fajnie, potem gorący prysznic, woda z cytrynką i modem i kocyk.Teraz chwila na fora/blogi itp.
benfica - nasza dieta to kulinarne szaleństwo. Jemy wszystko co lubimy. Tyle tylko, że wszystko przygotowuję sama (tylko wędliny, ser i chleb kupuję gotowe, choć chleb sama czasem piekę).Nie wiem jak to wytłumaczyć,nie odmawiam sobie niczego, tylko nie jem tak jak moi dziadkowie i rodzice, jeżeli wiesz o co mi chodzi. Wiesz - 5 posiłków, nie jem gotowych słodyczy... Odżywiamy się zgodnie z piramidą żywieniową, pełnoziarniste chleby, mąki, makarony, drób, wołowina, ryby, czasem wieprzowina - chociaż świnka już nam nie smakuje, warzywa, owoce, nabiał. Mięsa grilowane, pieczone gotowane na parze, warzywa na parze - smakują zupełnie inaczej niż te z wody -
Aśku ma racje, takie smakują nam bardziej...
Nie wiem co nazywasz szaleństwem,ale...
sobotnie fondanty czekoladowe z płynnym środkiem.
zdrowe i smaczne
mój dzisiejszy obiad
pizza dietetyczna
robię też tradycyjną, ale nie mam fotki w kompie. Zupki, ale nie zaciągam ich, tylko zagęszczam przez miksowanie. Zero gotowców, mrożonek, konserw itp...
Mogłabym o tym cały dzień gadać...
Malusiolka - toś mnie uspokoiła, bo się zastanawiałam kiedy Ty to ogarniasz
Twarda Babka jesteś, dasz radę z jazdą i ze wszystkim. Odpocznij trochę na tej jeździe od dzieciaków
Agamemnon - mam sukę owczarka niemieckiego długowłosego
Wzięliśmy ją 2,5 roku temu ze schroniska. Nie wyobrażam sobie bez niej życia. Ona bez nas też, jest cudowna.
GosiaDr - tak zioła o. Sroki, a Oeparol czy Nutricaps - nie wiem, który lepszy. Ja zapłaciłam za Oeparol - 28 zł/30 tabletek, a Nutricaps - 17 za 60 tabletek. Siemię lniane zjadam jako dodatek do koktajli. Myślę, że jeden i drugi jest dobry.
Cyntia - nie wiem czy są przeciwwskazania do przytulania podczas przeziębienia, ja jak byłam smarcząca, nie miałam ochoty na seks. I zazwyczaj nie choruję. Biegam nawet przy -20 i w deszcz i w wiatr i nigdy nic, a w zeszły poniedziałek byłam w przychodni na badaniu krwi i musiałam złapać jakiegoś wirusa.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Tekla - ja też bym oddała, Oeparol ma różne suplementy i a na poprawę śluzu powinien być olej z wiesiołka. Co za facet....
lamorela - ja sobie bardzo chwalę kalosze. Nie znoszę mieć mokrych nóg.