reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
zosiasamosia - z Warszawy...
a wolisz chłopaka czy dziewczynkę? (przez pryzmat snu pytam) wiadomo, że najważniejsze zdrowe itd., ale ...

Cześć dziewczyny..

My wróciliśmy już z weekendu.. niestety Michaś ma ponad 39st gorączki :-( próbowałam ją zbić okładami, ibumem i nic.. dostał czopek paracetamolowy i poszedł spać a ja czekam na efekty..
Ale ogólnie weekend udany :tak:

u mnie dziś 40dc.. w sobotę dostałam plamień i myślałam, że @ się rozkręci ale na razie tylko lekkie czerwono-brązowe plamienia.. poczekam jeszcze trochę, testu nie robiłam i na razie chyba bezsensu.. Nie wiem czy te plamienia mam zaliczyć jako @? eh..

Gratuluję wszystkim II kreseczek i pięknych wyników bety :tak: :***

przepraszam ale nie nadrobię, nie mam sił..

Buziaki :*

emkacafe większe obycie mam z dziewczynkami, bo mam sporo młodszą siostrę i sporo małych dziewczynek w rodzinie, ale z chłopca bardzo bym się cieszyła. Wiadomo, mąż byłby dumny z nasienia swego, jak nie przymierzając mąż Aśku ;-) Zobaczymy, co będzie u mojego brata (termin mają na marzec), przydałaby się parka dla moich rodziców, którzy dopiero zadebiutują jako dziadkowie.
natkusia a u Ciebie normalne takie długie cykle, że nie robisz testu?

Zosiasamosia mam pierwszy cykl od odstawienia tabsów więc jakoś tak nie schizuję bo wiadomo że może być długi ;-) a do tego jeszcze te plamienia..

Ja też mykam spać, dobranoc :*

natkusia - oj to pewno stresu się najadłaś.. Plamień nie zalicza się do @. Okres liczysz wtedy, gdy wkładka nie starczy i jest potrzebna podpaska. Te plamienia mogą występować, bo hormony pewno trochę szaleją po odstawieniu tabletek (..albo, albo to TO)!

emkacafe, mikaa - Kobity, 30dniowe cykle to nie są długie cykle :-D:-D Długie cykle są powyżej 35 dni :-p

Pamiętam jak ja z kolei, gdy miałam z 20 lat, z powagą i przejęciem wystrzeliłam do ginekologa, że mam nieregularne cykle miesiączkowe, a jak dodałam, że między 28-31 (bo tak wtedy miewałam) to wybałuszył oczy i powiedział, że 3 dni różnicy to jeszcze nie są nieregularne cykle :rofl2: Człowiek się uczy przez całe życie.

Zosiasamosia - trzeba być bardzo ostrożnym podając jakiekolwiek leki zwierzętom. Paracetamol jest bardzo toksyczny dla psów i kotów na wątrobę (ponoć nawet jedna dawka może wywołać zatrucie i uszkodzenia w wątrobie). U tych zwierząt absolutnie nie zadziała przeciwbólowo. Wiem, bo sama kiedyś podałam lek z paracetamolem kotu (miałam z 15 lat) i też dostałam burę. Ba, ja w wieku 24 lat (czyli powinnam mieć jakąś świadomość) zatrułam mysz podając jej sałatę.. Nie dało się jej pomóc i zdechła. No kto by pomyślał, że myszy nie mogą jeść sałaty? Teraz moja kocica ma chory pęcherz - najprawdopodobniej przez szczawiany wapnia, które wytwarzają się, gdy jest nieodpowiednie pH moczu (i pewno to jednak przeze mnie, bo się jeszcze cieszyłam, że kot mi podjada od paru dni bazylię, a tu pech, bo jednak koty niekoniecznie powinny jeść bazylię..). Mądry Polak po szkodzie. Ważne, że już wiesz, żeby skonsultować się przed podaniem ludzkiego leku zwierzakowi :happy:

Dobrej nocy, Kochane :*

Ostatnia edycja:
witam :-) za chwilę trzeba wyjść do pracy (pracuję na 7) :baffled: ale na szczęście nie ma strasznie daleko :-) ja po odstawieniu tabletek dalej mam regularne 28 dniowe cykle (tzn 2 miałam teraz jest 3 i zobaczymy) ;-) życzę wszystkim udanego i owocnego we wszystko co się da dnia :-p

Cześć dziewczyny. Wpadam się tylko przywitać. Jestem od 25h na nogach i łóżko mi się marzy, ale syncia jeszcze do szkoły muszę wyszykować :tak: i idę w kime. Zastanawiam się czy nie zrobić wcześniej testu ciążowego bo przede mną jeszcze 6 nocek :szok: a jak będzie fasolinka to będę musiała zrezygnować bo to ciężka robota, a i tak ledwo dziś dałam rade :eek: chyba stara się już robię :-D

Powiedzcie jak mam teraz tempke zmierzyć po nocnej zmianie?? Jest w ogóle sens mierzyć??

reklama
kalisia przed staraniami ginka zlecila mi cytologie i badanie krwi na toksoplazmoze i rozyczke. badania hormonalne to dopiero pozniej, jak zaczely byc problemy.
Grzanka widze ze ostatecznie zaznaczylas @ :-( no nic, oby jak najszybciej poszla a Ty zostala czerwcowa mama :-)
karola jak tam dzisiejsza tempka? czekam na Twoj skok :-)
natkusia az nie chce mi sie wierzyc ze nie robilas! zrob i wrzuc nam w koncu II!:-)

ewka i co, nie mierzylas? pewnie nie ma sensu... chociaz ja to bym poszla na 3godziny spac i zmierzyla a potem odjela. chociaz ze mna to inaczej bo mam ksiazkowo +0,1 co 1h.

Do góry