reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

dobry

ZosiaSamosia może kiedyś uda nam się razem umówić i zagrać w czwórkę. My mamy dużo fajnych gier i chętnie się spotykamy na gry :)

Emkacafe - witaj i trzymam &&& za II

Ewka zrób test, myślę, że powinien już wyjść

Natkusia Ty też siknij :)

Ewka inf o mierzeniu temp z ovufriend "racując na nocną zmianę, mierzenie temperatury może okazać się trudne, ale nie jest to niemożliwe. Postaraj się przestrzegać tych samych zasad pomiaru temperatury co po nocnym śnie. Mierz temperaturę po co najmniej trzech godzinach snu, tuż po przebudzeniu, zanim wykonasz jakąkolwiek czynność. Jeśli na przykład wracasz nad ranem i śpisz do popołudnia, to zmierz temperaturę jak tylko obudzisz się, po najdłuższym czasie snu. Podobnie jak przy porannym pomiarze, istotne jest, abyś mierzyła temperaturę codziennie o podobnej godzinie. Jeśli jednak nie jest to możliwe, zmierz temperaturę po przynajmniej 3 godzinach snu i odnotuj inną godzinę, abyś wiedziała, że ta temperatura może być obarczona błędem. Często jednak, pomimo zakłóceń, Twój wykres będzie pokazywał dwufazowość i owulacja będzie mogła zostać prawidłowo wskazana. "

A ja zrobilam z samego ranca test owulacyjny i wyszły prawie dwie jednakowe kreski, zaliczyłam to jako test dodatni, może troche naciagnięty ale przynajmniej porawiłam sobie humor. Na dodatek wczoraj pokłóciliśmy się z mężem więc wczoraj staranek nie było, chyba muszę jak zreszta zwykle pierwsza "podać ręke" bo akurat teraz najmniej jest odpowiedni moment na kłótnie.
Moje dziecko jeszcze śpi, ona jest aniołkiem. Śpi już 11 godzin z 1 przerwą o 5 na jedzenie. Kocham ją ;)

Miłego dnia

reklama
kalisia nie bylo Cie jeszcze na liscie i z tego co mowilas wyliczylam Ci przewidywany termin @ na 25.09:-p daj znac jaka jest prawidlowa data i zmienimy!
Ameliee Ciebie tez nie ma, daj znac kiedy przewidujesz @!

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się: 57!!
Zaciążonych potwierdzonych: 23 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014
Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
krowkabordo - termin @ 15.08 II
malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II
Sanni II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus II
Nanncy II
applecrumble II
aesthete II
sagaa31 II
matita II
Kingax1
II
KPe007 II
kaskasiunia II
Asku II

Czerwcówki 2014
Malusiolka II

Czekamy na potwierdzenie:

DorciaM- termin @ 2.09
an
uszka - termin @ 4.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 4.09
emalia82 - termin @ 13.09
GosiaDr - termin @ 13.09
tamaguczi - termin @ 13.09
malgonia1 - termin @ 14.09
mallaika - termin @ 14.09
Andzia15 - termin @ 15.09
basik77 - termin @ 15-16.09

Wrzesień 2013
Arcala- termin @ 17.09
wanda_23 - termin @ 17.09
watpliwosci3 - termin @ 18.09
karola1986-21 - termin @ 19.09
susel - termin @ 19.09
ewka358 - termin @ 20.09
hania$ - termin @ 21.09
mychunia - termin @ 22.09
zosiasamosia - termin @ 22.09
Agaawa - termin @ 22.09
agamemnon- termin @ 22.09
doska1 - termin @ 23.09
maja35 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
wiikki - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
kalisia - termin @ 25.08
Asica86 - termin @ 27.09
starduscik - termin @ 27.09
fox - termin @ 27.09
Agniecha83 - termin @ 28.09
Paulinka88 - termin @ 28.09
dzikuska - termin @ 28.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09

Październik 2013
Joaro - termin @ 1.10
mycha05 - termin @ 1.10
kobietka22 - termin @ 2.10
benfica - termin @ 2.10
Abezela - termin @ 2.10
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
emkacafe - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
Madzia&Lena - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Piaska - termin @ 21.10

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291
tekla23
Kropka10
Dorcia
Lothien
madziakowalik
ann_art
Nuuuśka
Sandra_best
Mar-chew
black_tea
centka80
labell
Dominikak86
brrr85
celta

Ostatnia edycja:
MALUSIOLA a dlaczego ty na czerwcówkach?? testowałaś przede mną, a mimo to czerwiec? :eek:
druga sprawa - Centka pisała, że do PL przyjeżdża i nie będzie miała internetu ;-) trzeba poczekać na nią cierpliwie ;-)

trzymam kciuki za owocne dni i noce ;-) :laugh2:

dzięki za info :-) zmierzę tempkę zaraz po przebudzeniu, chociaż z ciekawości :-) a jutro kupię test i siknę :-)

miłego dzionka dziewuszki :-)

wiikki no to super kochana :-D to jest szansa, że u mnie w końcu też pojawią się równe 2 kreski na teście owu :-D nie gniewać się tylko do roboty :-D który masz dc?

ewka &&& za jutro :-D wykres wygląda obiecująco :tak:

A u nas pada i pada i pada... i zimno... nic tylko do spania :sorry: byle do 15 wysiedzieć w pracy :confused2:

Hejka :-)

Cyntia no to mnie pocieszyłaś.. :eek: to w razie braku ciąży i braku @ jak mam liczyć nowy cykl? Pierwszy dzień plamienia?

Ewka no ładnie.. idź spać kobieto!

Wiki jak nic pierwsza rękę na zgodę daj żeby był seksik ;-)

Aśku Malusiolka pisała, że została olana przez majówki i ich nie lubi :-p:-D

A ja robiłam test taki allegrowy i wyszła leciuteńka kreseczka.. ale dla mnie to nie jest pozytywny test :sorry2:
Ja Wam powiem moją tezę :-D mi się wydaje że ok 4-6.09 miałam dopiero Owulkę strasznie mnie podbrzusze bolało) i by pasowało teraz plamienie implantacyjne. A ponoć po nim dopiero 24-48h pojawia się hcg więc z testem muszę jeszcze poczekać :-D ale kombinuję ;-)

Cześć dziewczyny!
Coś dzisiaj wstałam z łóżka bez wiary :-( Może i faktycznie ten stan ducha zatrzymać ? Oglądałam wczoraj porodówkę na TLC, ryczałam jak bóbr. Nie wiem czego :shocked2: Zaczynam już być zła na to wszystko, ech humory mi się zaczynają

witaj karola :-) jak tam dzisiaj Twoj śluz??

Malusiolka
, po co ja czytałam, że robiłaś krokiety??!! Matko, jak ja bym zjadła!!!! Muszę chyba jutro się za nie wziąść i zamrożę kilka sztuk na potem :tak: O masz i jeszcze małe co nieco wieczorem :-pNo zazdrość na maxa haha

Leemonca
hehe no z takie wyposzczenie to ma swoje plusy :tak: No ale to wiesz, jak przyjeżdzał ostatnio to trafiał np na poczętek @ i odjeżdzał jak @ się kończyła :crazy: Wiec nie bardzo jest jak poszaleć. Już mu mówiłam, że jak teraz sie nie uda (choć nie ukrywam, że tez tak przyjechał j.w. i ostatnie miętoszenie było w 6dc) to robie rozpiskę i trudno , musi się stawić na posterunku :-p 700 km jednak jest przeszkodą :(
Psina wygłaskana wczoraj ? :)

benfica no co Ty z tą atrakcyjnością wydziwiasz?? Tak jak pisałaś, starość nie radość i to jednak widać ;-) Jak poznałam swego M i zaczeliśmy się spotykac juz na dobre to jak jechałam do niego na weekend to mysmy z łóżka nie wychodzili. W dzień, w nocy, non stop.....ranyyyyy ale był czad :-)

zosiasamosia jakiej rasy masz psa i na co choruje??

natkusia, jak dzisiaj synek?
Jaki test robiłaś ciążowy?? Jak blada krecha to by się zgadzało :tak:

ewka, o kurde, 25h na nogach? :szok:

Kurde nadrabiam nadrabiam i końca nie widać :p

natkusia raczej nie traktuj tego jeszcze jako nowego cyklu, musisz czekac na wlasciwa @. ale jak to moze byc implantacja to po dwoch dniach test powinien wyjsc :-) blada kreska to jednak kreska, wiec testuj jutro i bedziesz cos wiecej wiedziala.

reklama
Dzień dobry :-)

Mychunia -takiego mi narobiłaś smaka na ciasto ze śliwkami, że do 23 siedziałam w kuchni :)

Cyntia - mój gin ma takie samo podejście jak twoja - jak będą II kreski to mam przyjść 7- 8 tydzień, chyba że odpukać pojawi się plamienie.

Emkacafe - Witaj w staraczkowej bandzie :)
Ewka ładny ten twój wykres:tak: &&&&&& za jutrzejszy "sik"

Natkusia - Jak się synuś czuje? mam nadzieję, że już jest lepiej :) A co do twojego testowania to nadal trzymam &&&&&&& :tak:

Do góry