reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Dziewczyny, czy któraś z Was miała robiony zabieg HSG, słyszałam, że to bardzo bolesne ( czytałam w necie:-)), nie wiem czy to wiarygodne info., czeka mnie to w następnym cyklu. Już się boję:no:

hania co do tego czy HSG jest bardzo bolesne czy nie- opinie są podzielone.

zależy od osoby, ja czytałam przeróżne opinie od takich gdzie dziewczyny opisywały, że mdlały z bólu do takich, ze spoko lajcik, nic nie było czuć :eek: i weź tu człowieku losuj kogo słuchać i komu wierzyć :confused2:

ja też wybieram się na HSG, w sumie to moja ostatnia deska ratunku, bodaj by bolało jak cholera to nie mam innego wyjścia :-(

pozdrawiam

reklama
hania co do tego czy HSG jest bardzo bolesne czy nie- opinie są podzielone.

zależy od osoby, ja czytałam przeróżne opinie od takich gdzie dziewczyny opisywały, że mdlały z bólu do takich, ze spoko lajcik, nic nie było czuć :eek: i weź tu człowieku losuj kogo słuchać i komu wierzyć :confused2:

ja też wybieram się na HSG, w sumie to moja ostatnia deska ratunku, bodaj by bolało jak cholera to nie mam innego wyjścia :-(

pozdrawiam

Dla mnie to już też jedyna szansa i też nie mam wyjścia:-( Wszystkie wyniki w normie więc gin mówi, że musimy zrobic jeszcze ten zbieg. A kiedy się wybierasz? prywatnie czy na nfz?

Cyntia jestes cudowna! no wlasnie nie wiem czy isc z tym do gin bo znow bedzie placic a wiem ze jak zobaczy ze w normie to stwierdzi ze jest ok, bo tak to juz u niej jest. duphaston i tak biore wiec chyba narazie sobie odpuszcze. monitoringu akurat w tym cyklu nie bylo bo w ogole mial byc taki bardziej naturalny po tym poronieniu i tez bez CLO. a o owu to wiem tylko z wykresu. a w ogole to jeszcze bardziej Cie polubilam jak napisalas ze jestes przeciwniczka cyrkow ;-)

Malusiolka no w koncu dostalysmy 100% potwierdzenie Twojej fasolki! po raz kolejny, GRATULACJE! ale jestem w szoku ze tak wczesnie Ci testy wychodzily. bedziesz powtarzac? kiedy do gina?

hania a ile sie juz staracie?

Ostatnia edycja:
hania wybieram się w następnym cyklu, ale kiedy konkretnie to nie umiem powiedzieć bo nie wiem kiedy @ przyjdzie bo wychodzi na to, że ten cykl będzie bezowulacyjny i ciężko mi przewidzieć jak długo będzie trwał :confused2:

jesli wszystko wypali to idę na nfz. :tak:

długo się staracie?

susel staramy się już prawie 3 lata, w tym było jedno poronienie, już naprawdę nie wiem co robić, jesteśmy z mężem bezsilni, a dookoła wszyscy w rodzinie pytają kiedy będziemy mieli dziecko, albo czy nie chcemy dzieci bo już tyle czasu od ślubu a tu nic:-(

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się: 55!!
Zaciążonych potwierdzonych: 23 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014
Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
krowkabordo - termin @ 15.08 II
malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II
Sanni II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus II
Nanncy II
applecrumble II
aesthete II
sagaa31 II
matita II
Kingax1
II
KPe007 II
malusiolka II
kaskasiunia II
Asku II

Czekamy na potwierdzenie:

DorciaM- termin @ 2.09
an
uszka - termin @ 4.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 4.09
emalia82 - termin @ 13.09
GosiaDr - termin @ 13.09
tamaguczi - termin @ 13.09
malgonia1 - termin @ 14.09
Grzankaa - termin @ 14.09
mallaika - termin @ 14.09
Andzia15 - termin @ 15.09
celta - termin @ 15.09

Wrzesień 2013
basik77 - termin @ 15-16.09
Arcala- termin @ 17.09
wanda_23 - termin @ 17.09
watpliwosci3 - termin @ 18.09
karola1986-21 - termin @ 19.09
susel - termin @ 19.09
ewka358 - termin @ 20.09
hania$ - termin @ 21.09
mychunia - termin @ 22.09
zosiasamosia - termin @ 22.09
Agaawa - termin @ 22.09
doska1 - termin @ 23.09
maja35 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
wiikki - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
Asica86 - termin @ 27.09
starduscik - termin @ 27.09
fox - termin @ 27.09
Agniecha83 - termin @ 28.09
Paulinka88 - termin @ 28.09
dzikuska - termin @ 28.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09

Październik 2013
Joaro - termin @ 1.10
mycha05 - termin @ 1.10
kobietka22 - termin @ 2.10
benfica - termin @ 2.10
Abezela - termin @ 2.10
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
Madzia&Lena - termin @ 13.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Piaska - termin @ 21.10

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291
tekla23
Kropka10
Dorcia
Lothien
madziakowalik
ann_art
Nuuuśka
Sandra_best
Mar-chew
black_tea
centka80
labell
Dominikak86
brrr85

Susel szukałam tego mojego wyniku, żeby sprawdzic jednostki ale nie znalazłam :/ w każdym razie cieszę się, że jednak masz w normie wyniki, bo juz się zasmuciłam ale jak jest ok to super. Jutro zatestujesz? A może beta?

Malusiolka GRATULACJE masz nosa, że wyczulaś tak szybko ciąże i Twoja pewność siebie !! mi jej brakuje, beta wyszła Ci ujemna, jakieś tam testy też ale Ty dzielnie broniłaś siebe, super babka z Ciebie :)

Grzankaa coś czuję, że u Ciebie tez fasolka się rozwija ;)

A za cyrkami tez nie przepadam, mieszkałam obok takiego duzego placu gdzie czesto bywały cyrki i jak widzialam jak oni totrurują zwierzeta i ogólnie nie są zbyt mile do nich anstawieni to raczej wiecej do cyrku nie pójdę.

W ogóle widzę, że dużo osób z wrocławia jest :) Ja spędziłam dzień w domu taki deszczowy, ze znajomymi pogralismy w rożne gry towarzyskie :)

śpijcie dobrze

hania jak badaliscie zolnierzyki i Twoje hormony to poza HSG moze tak jak Piaska powinnas sprawdzic immunologie swoja i meza. chyba ze juz badaliscie?
wikki nie szukaj, nie szukaj :happy: maz powiedzial ze skoro od razu jak jest ciaza to mam isc do endo po leki to powinnam codziennie testowac zeby jak najszybciej wiedziec :-p ja sie jeszcze zastanawiam bo on wie ze juz po terminie @ ale nie wie ze owu byla opozniona. ewka, ale chyba nie dotrzymam slowa co do wspolnego testowania :sorry:

Ostatnia edycja:
Ja też chce iść na nfz ale chodzę prywatnie do lekarza, on jest ordynatorem więc mam nadzieję, że na nfz przepiszę mi skierowanie ;-)

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie czy na badanie hormonów( nie licząc prolaktyny) trzeba byc na czczo? :-) jutro rano sie wybieram i nie wiem czy moge zjesc sniadanie czy nie a zapomniałam zapytac gina.

Do góry