reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

wikki zmartwil mnie Twoj post troche i wiecej poczytalam w necie i wyglada na to ze po prostu wyniki podawane sa w roznych jednostkach z dwoma roznymi normami:
3,15-21 ng/ml
9,5-63,6 nmol/l
ja mam wynik w tych pierwszych jednostkach wiec wyglada ze jest ok, a te dziewczyny ktore pisaly o 20 to z reguly mialy w tych drugich jednostkach. wiec mi troche ulzylo :happy: wikkii a wiesz w jakich Ty jednostkach mialas badanie? wlasnie znalazlam przelicznik i wyglada na to ze 7ng/ml = 22.26nmol/l.

Cyntia dzieki wielkie! progesteron robilam teraz w 7dpo (28dc) i wyszlo 7 ng/ml a prolaktyna jak robilam to wyszla 19.82ng/ml. czyli mowisz ze sie nie martwic?
TSH mi rosnie:-( ale nadal w normie wiec endo powiedzial ze jeszcze nie potrzebuje lekow, ale jak beda II to mam przyjsc po leki, srednio mi sie to podoba, ale chyba juz nie bede kombinowac.

hania dziewczyny zalaczyly oddzielny watek o HSG, zobacz sobie bo duzo ciekawych rzeczy napisaly.

benfica i wikki ja mialam owu w 20dc wiec nie przestawajie robic testow bo jeszcze wszstko jest mozliwe.

Ostatnia edycja:
reklama
;-) W ogóle to myślałam, że piszesz, że 7 to wynik prolaktyny :-p Ale Twój wynik też jest w normie :)
Na różnych stronach są różne normy dla progesteronu w fasie lutealnej np:
w fazie lutealnej (1,2 - 15,9 ng/ml)
faza lutealna 0.95 - 21 ng/ml
f.luteralna 3,34-25,56 ng/ml
faza lutealna 1,2-15,9 ng/ml

Ty masz 7 ng/ml, więc na podstawie tych informacji masz w normie. Spytaj lekarza i napisz co on Ci powiedział
:happy: Trzymam kciuki :rofl2: A skąd wiesz, że to było 7 dni po owulacji? Robili Ci monitoring (bo już nie pamiętam której to udało się potwierdzić ostatnio owulację na USG)?

Mam jakiegoś doła, chyba przez pogodę. Mąż chce zabrać mnie na najlepsze hamburgery w mieście. Normalny kotlet+ dużo warzyw!

Wiki i tak nie zaprzestawajcie staran:) te testy sa rozne u mnie pokazywalo 2 kreske jasna przed owu a w dniu owu nic mi nie pokazaly, tylko dzieki usg sie dowiedzialam, takze glowa do gory. A moze tez byc tak, ze masz pozniejsza owu i dopiero przyjdzie:)

Lamorela lec na hamburgery, to Ci poprawi humor:)

Malusiolka jak beta?? Bo juz sie niecierpliwie:)

hamburgery mmm ja w domu robię z bułki, kotleta schabowego, serka żółtego, pomidorka i cebulki :-) a mnie naszła ochota na ciasteczka kruche i właśnie się studzą ciasteczka kruche śmietanowe :-D

Cześć Kochane :*

Dostałam wyniki i wynik wynosi 47,09 ale nie pokazuje jeszcze który tydzień. Możliwa wczesna ciąża. Muszę poczekać z tydzień/2 tygodnie i powtórzyć betę. Przepraszam, że tak długo nie odpisywałam, ale po jeździe, którą skończyłam o 14-tej pojechaliśmy na zakupy. Parę minut po 16-tej byliśmy w domu i zaraz z powrotem do miasta, bo cyrk przyjechał i o 17-tej się rozpoczynał. Chcieliśmy dzieciom zrobić niespodziankę, ale zamiast 2h siedzieliśmy godzinkę, bo Roksance już się nudziło. Teraz w domku siedzimy, dziewczynki wykąpane, nakarmione i zaraz idziemy położyć je spać :)

reklama
Do góry