reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

no i doopa :confused2::no: zrobiłam jednak test owu i jest cień cienia drugiej kreski - coraz gorzej jednym słowem :unsure::unsure: a dziś 12dc... nie wiem, o co chodzi :sad::sad::sad::sad: jedyna szansa, że ten cykl będzie dłuższy niż 28 dni, ale moje dzisiejsze nastawienie jest raczej bliższe powiedzeniu "nadzieja matką głupich" :zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała robiony zabieg HSG, słyszałam, że to bardzo bolesne ( czytałam w necie:-)), nie wiem czy to wiarygodne info., czeka mnie to w następnym cyklu. Już się boję:no:

benfica a to nie oznacza, że może już była owulacja? To chyba nie tak źle? Któraś z dziewczyn miała w 8 dc jak dobrze pamiętam.
Poza tym chyba te testy nie są takie super wiarygodne, więc się nie martw na zapas!

benfica a to nie oznacza, że może już była owulacja? To chyba nie tak źle? Któraś z dziewczyn miała w 8 dc jak dobrze pamiętam.
Poza tym chyba te testy nie są takie super wiarygodne, więc się nie martw na zapas!

Wątpię, bo w 8dc nie było drugiej kreski, w 9dc nie robiłam testu, bo byłam w delegacji, w 10dc była słaba, w 11dc była ale bladziutka, no i dziś meeega bladzioch :confused2:

Kinia z tego co wiem to BB ma aplikacje tylko na Apple i android...

ja właśnie dostalam wyniko tarczycy i progesteronu i siedzę w poczekalni do endo. Oba wyniki mi się nie podobają, mam nadzieje ze co do tarczycowych wyników to mi endo cos doradzi, ale nie wiem co z progesteronem. Badała któraś i zna się na normach? Ja mam wynik 7 i niby w laboratoryjnej normie ale na necie wcześniej czytałam ze powinien być >10.

malusiolka - jak Twoja beta?? czekamy :)

benfica - od którego dnia cyklu testujesz? Ja w tym cyklu - przy zwykłych testach owu z allegro miałam tak, że albo kreski nie było, albo byłą cieniutka - potem zaczęła się robić ciemniejsza i następnego dnia nic ... zazwyczaj owu miałam 12 dc i tak pewnie bym testowała do około 16 a potem stwierdziła, ze albo owu już była ale mały pik LH albo nie ma i nie będzie - a była w 18 dc - potwierdzona monitoringiem no i chyba ciążą ;)

i tylko monitoring powiedział mi ze owu jeszcze nie było więc testowałam dalej - w 16 dc (bo robiłam zawsze wieczorem - kreska mocniejsza) a w 17 dc rano - pozytyw, wieczorem pozytyw i w 18 dc - pozytyw około popołudnia - dalej nie robiłam bo mi się testy skończyły ;))

Leemonca U nas we Wrocławiu dzisiaj jest maraton i z tego względu wszystko stoi :happy: a najbardziej ruch w mieście :-D Mój małż też jest zawsze umierający jak mu z nosa leci, albo w gardle drapie. Chyba faceci tak już mają.
A u mnie wszystko zamarło w oczekiwaniu na... 21.09. Ale jak mam być szczera to nic tam nie czuję, żeby się działo. Już tak wstępnie planuję, że w przyszłym miesiącu wyjedziemy sobie na jakiś seksowny weekend w dniach płodnych ;-)

Tak faceci chyba tak mają już genetycznie. Kobieta może mieć 40 st gorączki i będzie wszystko robić, a facet 37 i umiera...

Oo ten weekend to świetny pomysł, napewno się uda coś zmajstrować :D

Susel ja robilam rok temu progesteron to mialam 21 wtedy juz bylam na samym poczatku ciazy i nie wiedzialam ze zaciazylam. Ginekolog powiedzial ze jak na poczatek ciazy to ladny wynik. Niedobor moze swiadczyc o policystycznych jajnikach, mam nadzieje ze nie bedzie to Ciebie dotyczylo. Daj znac co powiedzial endokrynolog.

Malusiolka co tam u Ciebie bo juz rece bola od trzymania &&&

Ja trace nadzieje na owulacje, niby dzis znow byla druga kreska na tescie owu ale jednak dalej slabsza od kontrolnej a dzis 18 dc :(

reklama
Susel - Jeśli chodzi o progesteron to wszystko zależy od dnia cyku, w którym robiłaś badania (i jednostki). Napisz co wyszło i w jakich jednostkach było robione badanie. Jeśli chodzi o prolaktynę, to u mnie jest napisane, że prawidłowe wartości są między: 1,90 a 25,00 ng/ml. 10 to ponoć w sam raz. Masz ładny wynik. Gorzej dla starań jakbyś miała ponad normę. Za wysoka prolaktyna obniżałaby progesteron..

A to co znalazłam w internecie:
[FONT=arial, sans-serif]

[/FONT]Normy prolaktyny:

kobiety nieciężarne 2,8 -29,2 ng/ml

Normy progesteron:
kobiety miesiączkujące:
f.folikularna 0,15-1,40 ng/ml
środek fazy luteralnej 4,44-28,03 ng/ml
f.luteralna 3,34-25,56 ng/ml

Do góry