reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Piaska - na szczęście miałam świadomość do kogo idę (to lek. ogólny) i chciałam tylko żeby bez problemu dał mi receptę i skierowanie ;)) zupełnie inaczej było u lekarza do którego trafiłam na monitoring - przypadkiem - robił mi co 2 dni trzy razy a pęcherzyk rósł ale nie pękał i pomimo tego, że w ogóle mnie nie znał zaprosił do szpitala na dyżur na następny monitoring dzień później, a ponieważ i wtedy nie było, to zaprosił raz jeszcze nastęnego dnia do gabinetu (nieodpłatnie) - miły delikatny, kulturalny - tacy też są :)

Piaska i Arcala - ja w tym cyklu robiłąm te z allegro i zgrały się idealnie z monitoringiem - jak znajdę kartkę na którą je przyklejałam to zrobię zdjęcie i wkleję. to również test a allegro pokazał mi pierwszego ciążowego bladziocha

wiec ja mogę polecić

reklama
Dobra Kochane, lamorelka ma rację, nie ma co się przejmować. Poczekamy i czas nam sam pokaże. Jeżeli jesteśmy w ciąży, to i tak się w końcu dowiemy. Śle dużo fluidów pozytywnych!!!!!!!!!!!

Uciekam, bo mąż wraca do domku i chcemy razem spędzić wieczór. Dobranoc, Kocham Was moje babeczki :D :*

Ostatnia edycja:
watpliwości to musiałam pomylić nicki... :p Przepraszam w takim razie ;) kasiasiunia Nie przejmuj się! Na pewno wszystko jest ok! Malusiolka Ja wątpie żeby u mnie coś było, bo w pierwszej ciąży miałam znacznie powiększone piersi i wyszły mi żyłki ( i to był najbardziej widoczny i odczuwalny znak ciąży, który pojawił się na kilka dni przed spodziewaną @), do terminu miesiączki nie doczekałam, bo już przed terminem testy robiłam i mi wychodziły, więc coraz bardziej zbieram "suche fakty" i godzę się z tym, że @ mi się po prostu spóźnia... Może po cichu liczyłam po prostu na to że w 2 ciąży może być inaczej... No cóż... Nie ma się co przejmować. Jedyne co mnie wkurza to że tej @ nie ma, a już bym chciała żeby przyszła, żebyśmy mogli zacząć starania od nast cyklu... A Tobie po cichutku zazdroszczę :*

mikaaa, Kochanie <przytul> Nie w każdej ciąży piesi bolą. Mnie nie raz bolało jak na @ a miałam za dzień/dwa dostać @ i do tej pory nie mam. Nie smutaj się tylko uśmiechnij się i trochę poczekaj. Trzymam &&&&&&& za II kreseczki :* Dobranoc :)

Cześć dziewuszki :-)

ja wpadłam się pożegnać :-) dopiero będę w poniedziałek wieczorem :*

Aaaa mąż znalazł dzisiejszy teścik i dzwoni że jesteśmy w ciąży :-D przyjechałam i jak test stał się suchy to ta II kreska jest bardziej widoczna (nie trzeba się tak bardzo przyglądać) więc może coś jest na rzeczy? :-)

Życzę Wam II kreseczek a ciężarówką jak najmniej mdłości ;-)

:***************

EDIT:

dzisiejszy test:

Ostatnia edycja:
Kaśkasiunia - spokojnie, daj czas becie :) Beta rośnie dwukrotnie w ciągu 48 godzin. Poza tym dziś robiłaś o 18 :) więc na pewno stężenie hormonu było niższe niż jest z rana. Za parę dni powtórz betę :tak: Poza tym - masz rację, że głupota z mierzeniem tempki wieczorem, hehe :-p

Piaska - no aż strach się bać po takich historiach!

Ja miałam parę miesięcy gradówkę wewnątrz dolnej powieki (taka torbiel), która wiedziałam, że mi kiedyś pęknie, a wtedy miałam lecieć po antybiotyk w kremie do lekarza. No i mi pękła na wakacjach. Poszłam do lekarza, a on mi wciskał, że nie ma czegoś takiego jak gradówka :-) i nie dał antybiotyku.

Malusiolka - piszesz, że zapłodnienie według Ciebie nastąpiło 30 i że implantacja trwała też od 30.08 :) Do zapłodnienia dochodzi jakiś czas po stosunku, a do implantacji parę dni po zapłodnieniu :) Już nie pamiętam kto dawał link do tego filmiku, ale on cudownie to obrazuje cud-miłości - YouTube

Natkusia - życzę Ci abyś była w ciąży, ale kreska po paru godzinach wychodzi na wielu testach nawet jak nie ma ciąży.

Ja się męczę z kotkiem. Niunia ma coś z pęcherzem :-( Siusia co chwilę po parę kropelek i pomiaukuje. Byliśmy wczoraj w lecznicy. Dostała kroplówkę podskórną (szok - wyobraźcie sobie jak jej skóra na karku napęczniała jak jej tam wlali szklankę wody!), antybiotyk, lek przeciwzapalny, no-spe. Po powrocie do domu zauważyłam, że jej ślina leci i było jej coraz więcej. Lała jej się piana z ust, z oczu łzy więc zadzwoniłam do lecznicy, a tam lekarz ze śmiechem "oj, czasem tak się zdarza". Nie wiem co w tym zabawnego. Kotka przerażona, my też. Jutro znowu te same leki dostanie. Aż się boję..

PS Natkusia - nie ma co się nakręcać testem po paru godzinach, serio.. Te kreski są krzywe (widzę łącznie 3). Wygląda na odczyn..

Grzanka przykro mi ze dzisiejsza beta nie wyszla, ale dawaj znac co przyniosa najblizsze dni!
malusiolka dopoki czerwcowki nie powstana to siedz sobie tutaj z nami! :happy2:

mikaa a ile Ci sie @ spoznia? mierzysz tempke? jak nie to ciezko stwierdzic czy to opozniona owu? a mialas jakies stresy albo inne czynniki ktore mogly ja opoznic?

fox nic takiego jak masz dwa dni pozytyw, hormon poprostu u Ciebie tak szybko nie spada. bierz pod uwage ten pierwszy pozytyw i staraj sie przez dwa kolejne dni.

kaskasiunia znaczenie ma duze firma testu i 12dpo to wcale nie jest pozno wiec tez ma duze znaczenie czy z porannego moczu bo jeszcze stezenie hormonu nie jest takie duze. nie mart sie, tak jak dziewczyny mowia beta w poniedzialek i bedzie ok!
natkusia tak czuje ze jednak cos sie swieci u Ciebie :-) czyli mowisz ze do poniedzialku mamy czekac na potwierdzenie Twojej fasolki?! ale nasz zostawiasz w napieciu ;-)

Cyntia ja bym kotke wziela do innego weterynarza bo te objawy nie wydaja sie normalne, a juz napewno reakcja weta nie powinna taka byc!

Ostatnia edycja:
reklama
Cyntia tylko ten cień cienia wyszedł mi od razu, pisałam rano :-) tylko po wyschnięciu jestem w stanie foto zrobić. Ale oczywiście dopiero jak będą II porządnie tłuste krechy to będzie dowód ;-) a tak w ogóle to jeszcze w żadnym teście nawet na następny dzień nie wyszła mi druga II, jedynie przy Michale ale to byłam w ciąży..

o jej współczuje choroby kota.. zdrówka :tak:

dobranoc :*

Do góry