reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

ARCALA - A od kogo kupiłaś? Wszystkie są tego samego producenta? Może mają rożna czułość? Sprawdź, na opakowaniu powinno być napisane. Pytam, bo ja teraz też używam tych z allegro. U mnie każdy jest zapakowany osobno, tej samej firmy i póki co ta sama długość.
Jeśli chodzi o ciążowe testy ani razu nie wprowadziły mnie w watpliowsc, a drogeryjne tak, na czele z pink testami, które nawet wodzie pokazały kiedyś cień cienia..
Jeśli chodzi o owulacyjne mi Gin powiedział, ze jest zły na ten boom na testy owulacyjne, bo u jednej kobiety stężenie może być naturalne niskie, a może mieć bardzo ładna owulację, u innej mimo wysokiego owulacji może nie być. Poza tym testy owulacyjne, tak jak ciążowe różnią się czułością.

Ostatnia edycja:
reklama
Cyntia85 Od kilka miesięcy kupuję u tego samego sprzedawcy na Allegro. Przez pierwsze 2 miesiące były zawsze takie same i nawet wskazywały owulację a teraz trafiły mi się chyba jakieś feralne. Dlatego postanowiłam napisać, bo jeśli Wam się takie trafią i będą wychodzić negatywnie to wcale nie musi oznaczać, że nie ma owulacji.
A co do ich czułości to nie ma na opakowaniu takiej informacji. Również każdy zapakowany jest osobno.

No mam nadzieje, ze te co ja kupiłam nie będą robić mi żartów :-) Przekonam się i na pewno zdam relację i to już niedługo, bo zaczynamy staranka od 13 dc, czyli od wtorku chyba juupi!

Ja po tych dziwnych testach zakupiłam termometr i zaczęłam rano mierzyć temperaturę.

A teraz czekam aż @ nie przyjdzie bo powinna być 17 września czyli w najbliższy wtorek. A póki co poza bólem krzyża i dziwnym pojedynczym kłuciem w jajnikach nic nie wskazuje, żeby miała być.

Właśnie wróciłam z apteki. Jakaś masakra, kobiecie się pomyliły leki. Dobrze, że spojrzałam co mi wydaje i musiałam się z nią wykłócić, żeby lepiej receptę doczytała. Podzwoniła po koleżankach i w końcu dała mi właściwe. Gdybym w necie nie naczytała się dzisiaj o leczeniu różnych schorzeń, pewnie bym się nie skapnęła i wzięła to, co ona mi dawała.
Trzeba wszystkiego pilnować samemu.

Cześć Dziewczyny!

grzanka - czekamy z nadzieją :)

A mi nie wiem dlaczego przysżło do głowy żeby zrobić znów test i zrobiłam ok. 18.00 i wyszedł hmm -- taki blady jak ten wczoraj z samego rana :(

i troszke się zasmuciłam - i nie wiem już czy ta moja beta to sensowna czy nie - bo jeśli miałam wczoraj 24.4 to dziś powinna być wyższa kreska na teście wyraźniejsza a tymczasem, jak porównuję to wygląda to tak: wczorajszy (ten pierwszy) z allegro i dzisiejszy "maluszek" blaaaaaaaaadziochy, a środkowy "bobo" taki bardziej widoczny - ten który wrzuciłam na forum. pomiędzy tym ta beta 24.4 no i dziś 12 dzień od owulacjji - co o tym myślicie?

Kaśkasiunia nic się nie martw, stężenie beta hcg będzie rosło pomalutku powtórz w pon bedzie dobrze

Piaska no nieżle ale historia z aptekarką dobrze ze się zorientowałaś

A myślicie że to normalne, że różne testy mogą mieć różne natezenie drugiej kreski? Czy jeśli to jest 12 do owu to ma jeszcze zznaczenie czy to test z porannego moczu czy później?

a wszystkie maja rowne stezenie ? wszystkie maja np 10 ? czy ten dzisiaj moze np 25 ? nie martw sie :p jak duuuzo pilas to kreska tez sie mogla jasniejsza zrobic bo rozrzedziłaś mocz :)
noooł stres :*

reklama
Piaska - i wszystkie dziewczyny ja miałam dzisiaj jeszcze bardziej zabawną historię - po pracy poszłam do lekarza 0 po receptę na duphston - bo miałam nie odstawiać jeśli wyjdzie ciąża (lub jej prawdopodobieństwo) a mi się skończył no i poprosiłam o skierowanie na betę - i wobraźcie sobie ze lekarz (chyba bardzi stary) nie znał ani duphastonu ani bety ;))))

Do góry