reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witam się ze wszystkimi...weterankami i świeżynkami na forum

Ewka358, Mimimoo, Natkusia, Malusiolka - powodzenia podczas testowania.

Abezele - musi się udać, będzie dobrze i skoro raz się udało to i drugi raz się uda:tak: Macie już jedno Słoneczko, więc i stresu powinno być mniej...

Piaska Kochana, trzymam kciuki za dobre wyniki &&&&&&&&&&&&&&

benfica - w poprzednim cyklu śluz miałam od razu po @, najpierw lepki i w miarę upływu czasu rozrzedzał się aż do delikatnie rozciągliwego, a po owu dosłownie mnie zalało. Ale podobno odwodniony organizm produkuje mniej śluzu, więc jest to uzależnione od wielu czynników i pewni zmienia się z cyklu na cykl

tekla23 - bardzo możliwe, głowny schemat jest niezależny od wszystkiego, tzn. cykl niższych temperatur do owu, a po owu skok tempki, więc mogło się zdarzyć, że owu była później. trzymam &&&&&&&&&&

Grzanka - wyczytałam, że tylko 20% kobiet, ma objawy implantacji, więc się nie denerwuj. Wszystko będzie dobrze. Życzę wysokiej bety ;-)

lamorela - a nie wydaje Ci się, że to @, trzy dni plamienia, a teraz jak sama mówisz krew w dość dużych ilościach?? Robiłaś betę, bo już się pogubiłam???

mallaika - życzę spokoju, spokoju i jeszcze raz spokoju. A synkowi szybkiego powrotu do zdrowia

Mimimoo - przykro mi, oby @ szybko przeszła i życzę aby następny cykl był owocny

watpliwości3 - głowa do góry, nie mozna się poddać, bo nasza psychika ma potężną moc - ciało z nią nie wygra. 3 miesiące to dopiero początek więc spokojnie. Ja tez staram się 4 cykl, ale pierwszy był totalnie na czuja, nie trafiliśmy w owu, więc formalnie to 3 cykl. Ja mam 32 lata a mój Małż 40!!

A mnie się rozwija wirus - boli gardło, z nosa woda, więc kochać zaczniemy się za kilka dni. To mój 6dc, więc kilka dni do owu zostało.
A na razie przenoszę się z naszej sypialni do drugiej sypialni, bo nie mogę zarazić Małża, za 2 tygodnie biegnie maraton i nie ma opcji aby się rozchorował. A mnie się chcica włącza... a nawet buzi nie dostanę :-D:-D

reklama
Lemonca, ale ja wiem, że to @:tak: dziwna, to dziwna, ale @. Nie martwię się, nie przejmuję się, jak nie teraz to później nam się uda, może na urodziny męża 17 października coś się uda:-) Do ginekologa umówię się po @, bo nie wiem kiedy się skończy jak cieknie w tak wolnym tempie, może coś powie, zobaczy, czy wszystko ok (chcę wydębić skierowanie na hormony co by nie płacić)

lamorela - w takim razie oby szybko się skończyło poskudztwo i oby lekarz dał skierowanie. Ja robię badania prywatnie, bo do ginekologa mam iść dopiero w grudniu (jeżeli do tego czasu nam się nie uda) a lekarz pierwszego kontaktu mi nie dał :angry::angry::angry:

Od lekarza pierwszego kontaktu, często trudno dostać skierowanie na zwykłą morfologię, a co dopiero na hormony.
W których dniach cyklu powinno się co robić i jakie hormony najlepiej zrobić na początek.

Od lekarza pierwszego kontaktu, często trudno dostać skierowanie na zwykłą morfologię, a co dopiero na hormony.
W których dniach cyklu powinno się co robić i jakie hormony najlepiej zrobić na początek.
Mi gin zalecił sh, fsh, prolaktyne zrobić w 3 dniu cyklu, a 7 dni przed koncem cyklu progesteron
Gin mówił ze na początek to wystarczy, Jak coś to kolejne badanie to niedroznosc.

pytalam wczesniej ale chyba nikt mnie nie uslyszal :-p czy sluz plodny rozciagliwy musi byc przezroczysty czy bialy tez mozna za taki uznac?

watpliwosci3
lekkie rozowe plamienie to jeszcze nie @, lepiej sie nie nastawiaj ze bedzie ok,ale tez sie nie zalamuj! jak nie tym to nastepnym razem!

Mimimoo oczywiscie nic sobie nie wkrecaj, ale ta tempka tak jak u lamoreli wysoka i troche mylaca...

watpliwosci3, lamorela, Mimimoo to dajcie znac czy uznajecie wasze krwawienia za @ i czy was zmienic na liscie.

Grzanka a wyniki bety bedziesz miala w ten sam dzien?
lamorela ja tez bym bardzo chciala mezowi zrobic taki prezencik, a ma urodziny pod koniec tego miesiaca! oj, oby sie udalo :blink: &&&& za nasze prezenty!

KPE GRATULACJE! i poproszę o fluidki!!!

Grzanka ja bym już test chyba zrobiła na Twoim miejscu, objawy jakieś już masz więc....

Lamorela mój gin kazał mi hormony robić między 3 a 5 dniem cyklu, ja robiłam w 4 i wyszły ok.
Ja mam dziś 21 dzień cyklu. Nie prowadzę jeszcze ovufriend, ale w kilku "internetowych kalkulatorach" wyszło mi, że mam dziś owulację, a w innym, że w piątek, wić tak czy siak teoretycznie dni płodne. Dziś boli mnie podbrzusze, aż nospe usiałam wziąć, ciekawe czy to objaw owu? Kochamy się co 2 max 3 dni i zobaczymy co będzie :)
Ostatnio rozmawiałam ze znajomą i powiedziała, że ona zaszła po bzykanku 2dnia po @, i jest tego pewna na 100% że to było wtedy. Więc kto wie jak to z tymi dniami płodnymi jest...
Trzymam &&&&&&&&&&&&&& za wszystkie testujące!!:-)

To jutro na hormony się przejdę, susel ja już siebie na liście zmieniłam na 8.10. Co do śluzu to może być bezbarwny, ale lekko kremowy kolor również się liczy jako płodny.

ja miałam zalecenie od swojego gin. na hormony takie:
3-4 dc - fsh, lh, estradiol, prolaktyna, testosteron i SHBG
22-24 dc - progresteron

mi wszystkie wyniki wyszły bardzo dobre, więc trzeba robić kolejne badania

reklama
susel - tak po kilku godzinach wyniki będą i można w necie sprawdzić.

Asica nie podpuszczaj:) cierpliwie czekam do piątku i pójdę na betę:) Śliczne masz zdjęcie ślubne:):)

Ostatnia edycja:
Do góry