reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Cyntia, wrzuć fotkę... popatrzymy pomyślimy czy to cień cienia czy cień zaznaczenia :-D co kilka głów to nie jedna.

Malusiolka zgłupłam... zawsze byłam przekonana, że beta wychodzi przed testem sikanym, bo dopiero po pojawieniu się hormonu we krwi następuje filtracja w nerkach i jest on wykrywalny poprzez sikańca.

Karotka a może miałaś wtedy zawirowanie cyklu i owu była później i dlatego beta wyszła tak późno? kurde tak bym to sobie tłumaczyła zapewne. Dziś chyba wszystkie możliwe strony na temat bety przewertowałam i wszędzie było napisane, ze beta zawsze wychodzi ok. 7 dni po zapłodnieniu a testy sikane UWAGA!!!! niektóre mogą wyjść dopiero 3 tygodnie po zapłodnieniu, a niektóre juz po 10 dniach...

Karotka, Malusiolka a tak w ogóle to po przeczytaniu waszych postów już mi się w móżdżku zanotowało, że beta wam nie wyszła wcześnie i teraz to ja jeszcze bardziej się stresuję przed moją jutrzejszą betą. Już jestem wręcz przekonana że będzie negatywna :-(

watpilosc , dzisiaj robiłam z drugiego sikania, ale nie chce jutro powtarzać testu, poczekam parę dni i wtedy zrobię, bo kupiłam dzisiaj kolejny, a miałam nie kupować :p

Cyntia, trzymam mocno &&&&&&&& :*

centka, odezwij się Kochanie :(:*

tekla, jak masz wątpliwości, to poczekaj parę dni :):* Co do bety, to tak mi kobieta, która pobiera krew mówiła, że mało prawdopodobne, że dzisiaj wynik wyjdzie i mam poczekać do niedzieli :)

Ostatnia edycja:
Malusiolka - i tak się cieszę:) &&&&&&&& za następną betę i nie kupuj juz tych testów więcej:)

Cyntia - może rzeczywiście jest jeszcze szansa:) &&&&&&&&

Lamorela - objawy jak na fasolkę - kiedy teraz pójdziesz na betę? &&&&&&&

piaska, tekla ja właśnie o tym też pomyślałam...że mógł mi się cykl "zmechacić" albo owulka była później,dlatego betka tak późno wyszła...Zresztą to całkiem prawodpodobne ,natomiast po prostu wspomniałam,że nie zawsze betka wykrywa ciążę od razu,bo to zależy od wielu czynników,choć teoretycznie chyba powinna wyjść właśnie-tak jak mówicie- raczej już w spodziewanym terminie @.:tak:

Witam Kobitki! dawno nie zaglądałam, ale nie miałam zbytnio sposobności. Byłam u endo, stwierdził, że mm zapalenie tarczycy, przepisał euthyrox i do tego biore femibion natal, żeby uzupełnić jod w organizmie. Z mężem kochamy sie co 2 max. 3 dni. teraz mam 18 dzień cyklu. W 14 moja temp. miała 36,8, w 15 37,0 a w 17 37,3! szok myślicie, że to owu? nie mogę określić ilu dniowe mam cykle, ale do tego właśnie od kilku dni pobolewa mnie prawy jajnik i w ogóle jest czuły. Dziś mnie tak troche plecy bilą jak przed @, ale i tak mam zamiar męża zmolestować jak wróci :)Teoretycznie mam 18 dni do następnej @ więc chyba za wcześnie aby zaciążyć? moja koleżanka zaciążyła po bzykanku 2dnia po @. Dziś Julek ma 3 miesiące:) Całuję wszystkie i tzrymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

DSC_3532.jpg
Nic na zdjęciu nie zobaczycie. Musicie mi uwierzyć na słowo, że coś tam jest..

Aparat nie łapie ostrości na zbliżeniu, a z daleka nie łapie kreski..

Załączniki

• DSC_3532.jpg
    DSC_3532.jpg
    6,7 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Hej Kobietki,

mimo, że nie mam wiele do powiedzenia, to jednak lubię zajrzeć i poczytać co u Was...

Cytnia85 - wiesz, moja @ też nie jest typowa, wodnista i czerwono-różowa (wybaczcie obrazowość, ale inaczej się nie da). Dotychczas była gęsta, skrzepliwa i brunatno brązowa...
Zastanawiałam się nad zrobieniem testu kilka dni po @, ale....wiem, że nic z tego. Jakoś nie potrafię uwierzyć, że mogłoby coś być, kiedy krew mnie zalewa....Chyba jestem zbyt wielką realistką..
Myślę, że odmienność obecnej @ to wpływ wiesiołka i ziół.

Koniecznie muszę zwiększyć ilość śluzu.... Właśnie przeczytałam, że w odpowiedniej ilośc, i dobrej jakości śluzu plemniki mogą przetrwać do 5 dni, natomiast w suchym giną po 1-2 godzinach.
Chociaż kiedy człowiek kocha się codziennie lub co dwa dni, nie powinno być problemu z tym, że plemniki nie mają mozliwości dotrzeć do jajeczka....

Coraz bardziej upewniam się w tym, usilne myślenie o poczęciu i ciąży blokuje coś w głowie i utrudnia poczęcie. :angry::angry: TYLKO JAK O TYM NIE MYŚLEĆ ????? :angry::angry::angry: Nie potrafię :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jutro z rana idę do Wapirzyc oddać krew na badanie (estradiol, FSH i LH).

Dobrej, owocnej nocki Kochane. I oczywiście trzymak kciki &&&&&&&&&&& za wszystkie testujące i betujące:-D

Do góry