reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

zosiu, rozumiem. Tylko, że dla lamorelki temperatura poszła w górę i jest po terminie @ Mogą to być oznaki ciąży.

Grzaneczko, aż tak czuć? Źle się umyłam :szok::rofl2: Nie no żartuje :p Nie mogę śmierdzieć, bom będzie tak jak u black_tea. Któraś z dziewczyn pisała, że black_tea śmierdzi ciążą i okazało się, że dostała @ ;/ Martwię się, bo znowu brzuszek mnie boli. Ale za to niedobrze mi jest i zgaga mnie łapie :|

reklama
Hejka :-)

Kurcze.. ale jestem wykamana :sorry2:
Melduję, że u mnie nadal brak @ (30dc), co prawda dzisiaj aż tak bardzo podbrzusze mnie nie bolało ale ciągle jadłam (jestem tym przerażona) i latałam do kibelka :-D a nóż coś z tego będzie ;-)

Malusiola pamiętaj - niedziela jest nasza!! :-):tak::tak: :*****

ZosiaSamosia Piaska ja też uwielbiam spać mhmm.. :-)

AnnaM powodzenia w szukaniu pracy, niestety mega ciężko jest.. no i za starania oczywiście &&&&&&&&&&&&&!

Fox dzizis.. co za lekarz :wściekła/y: ja pitole!! Już nigdy do niego nie idź.. na stos z takimi specjalistami!

Lamorela może coś z tego będzie? :tak: &&&&&&&&&&&& :*

Cyntia no tak to jest.. nigdy nie będziemy mieć 100% pewności że w tym czasie będzie owulka (chyba że monitoring) ale trzeba wierzyć ;-) super, że wyniki ok :-)

black_tea powodzenia i wracaj szybko do nas! :-)

Tekla Ty to masz przeboje eh.. ale ja nadal trzymam &&&&&&&&&&! :*

Biedroneczka współczuję takiej wrednej @ i &&&&&&& za następny cykl

Aśku padam czytając Twoje teksty :-D ten Twój właściciel królewskiego nasienia :-D

no i zapomniałam co komu jeszcze.. :zawstydzona/y:

natkusia :* Niedziela, nasza, nasza. Tylko ja się boję, że jednak b@bsztyl zawita u mnie..

Wiecie co? Niedobrze mi ... łeeee.. A jak widzę moje krokiety, którymi zawsze się opychałam mdli mnie na potęgę :( I na dodatek głowa mnie zaczyna boleć.

Malusiolka pewnie że @ przyjdzie.. ale najwcześniej za 9 mscy :-D ja Ci mówię.. czuję to! :tak::-):-)

ok śmigam spać bo jutro znowu do pacy blech ..

Dobranoc :*

natkusia, dobranoc :* Oby tak było jak piszesz. Ale nie 6 tygodni tylko 2/3 :rofl2:

Dobra ja też uciekam mąż wraca do domu i trzeba coś lekkiego przekąsić.. aż się boje. Dobranoc Kobitki :*:*

Chciałam tylko powiedzieć, że dziś pojawiło się obfite, ciemnobrązowe plamienie. Na 95 % to początek @. Dziwi mnie tylko, że nie zanotowałam spadku temperatury....

Byłam u lekarza pierwszego kontaktu, chciałam aby dał mi skierowanie na badania hormonalne. Niestety doktorek stwierdził, że on takich dać nie może. Ginekolog może i ewentualnie skieruje mnie gdzie mam się zbadać. Przychodnia do której należę to skąd inąd świetna przychodnia i oczywiście wykonują takie badania (doktorek chyba tego nie wiedział, czy co...)
Mam zamiar zrobić sobie badania TSH, FSH, LH, prolaktynę, progesteron, estradiol - z tego co wyczytałam, to badanie:
ESTRADIOLU, FSH,LH - należy wykonać w 3-5 dniu cylku
ponownie( sprawdzić, czy prawidłowo przyrasta) LH - w 14 dniu cylku
PROLAKTYNA, PROGESTERON i TSH ok 21 dnia cylku

Wymyśliłam sobie badania z kilku powodów - po pierwsze dla swojego świętego spokoju - jeżeli okaże się, że wszystko ok, może psychicznie nie będę się blokować,
po drugie - jeżeli do grudnia nam się nie uda zajść w ciążę, mamy stawić się u ginekologa z badaniami nasienia, a ja chcę mieć już swoje wyniki - nawet jak lekarz zleci wykonać je po raz drugi - to nie pójdę z pustymi rękami.

Mój Tomasz chyba też mocno to przeżył, bo stwierdził, że chyba powinniśmy w najbliższym czasie udać się na badania nasienie, a jak dla większości facetów, lekarz i badania to ostateczność.... Ja musiałam go dziś pocieszać i namawiać do zaczekania z badaniami do listopada. To nasz 3 cykl, więc chyba nie mamy się czym martwić.

W najbliższym czasie poprawię listę, ale jeszcze nie dziś.

Dobranoc

tamaguczi, ailatan witajcie :-) no już najwyższa pora była, żeby nam się tu odmeldować :-)

leemonca
dobre podejście, ja ten cykl miałam od czapy, jeśli aktualny też będzie taki, to również zbadam hormony :nerd:

a może straciatella wpadła do tej muszli??:szok::szok::-D:-D

my jutro jedziemy do stolicy, a teraz pokazują w tv faceta, który waży gdzieś ze 350 kg :szok::szok::szok:

miłej nocki ;-)

Malusiolka - raczej dopiero teraz jest faza wyższych temperatur. Morelka ma z tydzień do miesiączki jeszcze - albo 9 miesięcy!!

Lamorelko - Może coś z mierzeniem tempki? Pytam, bo ja mam elektroniczny, ale skubańca i tak muszę trzymać ok. 5 min., bo nawet jak zapika po minucie, to później jeszcze mierzy..)? Ten 7,8 dc są dziwne.. Może tu coś się działo? (Może gdzieś tu korygowałaś?). A gdzie mierzysz?
Swoją drogą nie ma co się martwić. Rotzer pisze, że według jego badań ok. 30% kobiet ma książkowe cykle. Jesteś w najlepszym wieku do zajścia w ciążę (czego Ci zazdroszczę! :-D:-D). Ale byś nam radości sprawiła, jakby się okazało, że jednak ten cykl będzie tym szczęśliwym!! Z całego serca tego Ci życzę!!

Biedroneczko, zapraszam na obiadek :D Zrobiłam dużo, bo mój mąż jutro od 6:30 do 4/5 rano w robocie jest.

Kurcze czemu ten Olsztyn tak daleko :) ale zapach czuje hmmm.....

tamaguczi - witaj :) a mówia ze 13sty to szcześliwy :) &&&&& za II kreseczki w sobote 14go ;)

natkusia :) wszystkie znaki na ziemi i niebie napawają duzym optymizmem :) zycze II pieknych kreseczek :)

Leemonka - 3 miesiace to w sumie niedlugo :) moze dajcie sobie jeszcze troche czasu :tak: badania zawsze stresują....na pewno jest wszystko ok :tak:

Aja nadal umieram....:-( Dawno tak zle sie nie czulam, migrena, m@lpa, mdlosci i goraczka ....jeszcze tylko trzesienia zioemi brakuje :( Mam nadzieje ze jutro weroce do zywych.

Kolorowych snow i owocnej nocki :)

reklama
Witam wieczorowo, czy też nocnie ;-)

Mrówek po lataniu z kumplami po dworze padł szybciej niż hymn nasz zaśpiewano :tak: no i superowo ;-) więcej ciszy dla mnie :tak: pilotem się bawię ;-) nie pozostaje mi nic innego ;-) książkę nową zaczęłam, ale dzisiaj nie mam ochoty czytać ;-)

Podjaralam się tymi testami ciążowymi i oczywiście musiałam sobie siknąć :-D nie dość, że wieczorem, to jeszcze tydzień do @ :-) i najlepsze - obsikałam cały test, a miałam tylko troszkę siknąć na pasek (mam strumieniowe bobotesty) :-D wyszedł mi całkowicie negatywny ;-) głupia jestem :-) wszystko źle, łącznie z bzykaniem męża ;-) pamiętajcie - najpierw dokładnie przeczytać instrukcję ;-) testów oczywiście :-D bo każda z nas wie jak bzyknąć faceta ;-) co akurat trudne nie jest :tak:

Biedronka dobrze gada ;-) WINOBRANIE czas zacząć :tak: co prawda z roku na rok chyba gorzej wypada, ale co tam ;-) Mrówek ma frajdę (lunapark), my też (stoiska winne) ;-) ślinianki zwiększyły produkcję na myśl o naszym regionalnym winku ;-) mmmmmmmm....

Pisanie w telefonie ma jedna wadę - ręką trzymająca telefon drętwieje ;-) tak więc odmeldowuje się :-D do pilota ;-) aczkolwiek w tv pustki...

Dodam w ramach edycji ;-) przeciwbólowe też dzisiaj brałam :tak: głowa nie chciała odpuścić :-( ale pokonałam i od jakiegoś czasu mogę skupić się na ekranie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry