reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

Witam Babeczki :* Ja nakarmiłam dziewczynki, posprzątałam i mam teraz czas dla siebie. Jestem jakaś głupia, staramy się z mężem o dzidzie (i to nie pierwszą), a zapomniałam kupić kwas foliowy. Wczoraj byłam w aptece po teścik i po witaminki dla męża na wzmocnienie, bo biedny tyle godzin fizycznie pracuję i skapnęłam się przy płaceniu, że ja potrzebuję k.foliowego :D Na razie kupiłam jedno opakowanie, jest na 30 dni. Zobaczymy jak jestem w ciąży co lekarz powie. W poprzednich ciążach k.foliowy kazał brać mi do 12 tygodnia, a później witaminy dla kobiet w ciąży, a kwas odstawić.

centka Kochanie, gdzie jesteś :D:* Przyjechała cioteczk@ z Warszawy? Jak nie, to jak się czujesz?

black_tea, przykro mi. Jak nie ten cykl to następny :) Będzie dobrze.

Mimimmo, mamaTomeczka, dołączam się. Ja też durna jestem, bo zamiast czekać jak będzie po terminie @ to już robię testy :p Postanowiłam zaczekać do niedzieli.. :D

Aśku, wypij też za nasze zdrowie :D

mallaika, przykro mi. Wierze, że jesteś zmęczona. Być tyle na nogach, to masakra <przytul>:*

susel, a jak tam u Ciebie? :*

lamorela, czekamy Kochanie na Twoją betkę. Trzymam mocne &&&& za wysoką :*:*

Cyntia, betkę zrób, albo jednak idź do ginekologa. Lekarz zrobi Tobie USG dopochwowe i powie Tobie, czy to ciąża, czy nie. Liczę na Twoje II kreseczki :*:*

Straciatella, jak się czujesz?

Grzankaa, jak tam przytulanko? :D

tekla, u Ciebie jak?

natkusia Kochanie, Michaś będzie mieć rodzeństwo? :D

Przepraszam jak kogoś pominęłam. Najwyżej później dopisze. Buźka :*

reklama
mamaTomeczka, test sikany robi się 2/3 dni po plamieniu implantacyjnym. A betę można już robić. Jeżeli jesteś w ciąży, to już powinno coś wykazać.

KPe007, jak tam u Ciebie? Są II kreseczki? :*

Hej :-)

Aesthete - gratuluję bety :-)
A co do twojego zusu to podniesienie podstawy do ogólnej to już 1200 a nie 250 macierzyńskiego :) więc myslę, że znajdziesz rozwiązanie najlepsze dla Ciebie :)

Mimimo - trzymam &&&&&&&&&&

Black_tea - Bardzo mi przykro :-( trzymam &&&&&&&& za następny cykl

Natkusia - Tobie odwieszenie działalnośći nic nie da jeśli otrzymujesz z etatu choćby najniższą krajową. W takim przypadku masz zbieg tytułów ubezpieczenia i z działalności opłacasz tylko zdrowotne ewentualnie dobrowolnie emerytalną, rentową i wypadkową bez chorobowej , więc twoje zasiłki i tak będą naliczane ze stosunku pracy.

Grzaneczko, będzie dobrze :* Weź może paracetamol <przytul> Ja Wam się przyznam, że jak byłam w ciąży i głowa mnie bolała i nie mogłam znaleźć paracetamolu (mam bardzo dużo leków, zawsze zapas muszę mieć), to wzięłam nie raz Ibuprom. A jak miałam problemy z żołądkiem (rozwolnienie), to stoperan :p Wiem, że nie powinnam, ale bardzo się źle czułam i na szczęście dzieciom nic nie jest. Wiem, że najbardziej trzeba uważać w I i III trymestrze i uważałam ;)

Malusiolka juz bym chciala Cie zmienic na liscie! wy to macie cierpliwosc z tym testowaniem! a u mnie... ciagle to samo, wypatruje owulki! i tak mi sie wydaje ze jak ma byc to dzis bo po spadku spodziewalabym sie jutro wzrostu, a tu dzis mamy gosci i tylko sie modlic zeby sie udalo poprzytulac! wiec dziewczyny prosze o &&&& za moje dzisiejsze przytulanki ;-)

KPe007 i jak tam siknelas czy czekasz?

Grzanka
no Twoj wykres mnie powala na kolana, piekny skok tempki! az mi sie nie chcesz wierzyc ze mnie pytalas wczesniej o cykle bezowulacyjne! jak ja bym taki chciala... z tylu przytulanek przy owu to na pewno u Ciebie cos wyjdzie! :-)

SUSEL MALUSIOLKA-termin @ mam na 07.09 wiec jeszcze nie testuje,no chyba,ze ten poprzdni@ miesiac temu to bylo krwawienie:-) no ale w kazdym badz razie czekam do 07.09:-)

Ostatnia edycja:
Grzanka w poprzednim cyklu jak beta byla pozytywna ale mialam straszne bole (bo juz chyba poronienie sie zaczynalo) to wlasnie paracetamol mi ginka kazala brac, zwykly panadol a nie jakis extra.

reklama
Grzaneczka, tak paracetamol można w ciąży i przy karmieniu. Pamiętam jak urodziłam Roksankę i miałam straszny ból przy obkurczaniu macicy i nawet 4 dziennie jadłam tabletki, bo nie szło wytrzymać.

KPe007, ale i tak trzymam mocne &&& i mocno zaciskam pośladeczki :D:*

susel, miło z Twojej strony. Ale wolę poczekać. Nie lubię rozczarowań. Wczoraj jazdę miałam i nawet dobrze mi szło, bo nie myślałam o tym czy udało się, czy nie. Nawet na zakupy pojechałam z moim M i z dziećmi. W niedziele też jadę muszę coś fajnego sobie kupić :D

Do góry