reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witam Babeczki :* Ja nakarmiłam dziewczynki, posprzątałam i mam teraz czas dla siebie. Jestem jakaś głupia, staramy się z mężem o dzidzie (i to nie pierwszą), a zapomniałam kupić kwas foliowy. Wczoraj byłam w aptece po teścik i po witaminki dla męża na wzmocnienie, bo biedny tyle godzin fizycznie pracuję i skapnęłam się przy płaceniu, że ja potrzebuję k.foliowego :D Na razie kupiłam jedno opakowanie, jest na 30 dni. Zobaczymy jak jestem w ciąży co lekarz powie. W poprzednich ciążach k.foliowy kazał brać mi do 12 tygodnia, a później witaminy dla kobiet w ciąży, a kwas odstawić.

centka Kochanie, gdzie jesteś :D:* Przyjechała cioteczk@ z Warszawy? Jak nie, to jak się czujesz?

black_tea, przykro mi. Jak nie ten cykl to następny :) Będzie dobrze.

Mimimmo, mamaTomeczka, dołączam się. Ja też durna jestem, bo zamiast czekać jak będzie po terminie @ to już robię testy :p Postanowiłam zaczekać do niedzieli.. :D

Aśku, wypij też za nasze zdrowie :D

mallaika, przykro mi. Wierze, że jesteś zmęczona. Być tyle na nogach, to masakra <przytul>:*

susel, a jak tam u Ciebie? :*

lamorela, czekamy Kochanie na Twoją betkę. Trzymam mocne &&&& za wysoką :*:*

Cyntia, betkę zrób, albo jednak idź do ginekologa. Lekarz zrobi Tobie USG dopochwowe i powie Tobie, czy to ciąża, czy nie. Liczę na Twoje II kreseczki :*:*

Straciatella, jak się czujesz?

Grzankaa, jak tam przytulanko? :D

tekla, u Ciebie jak?

natkusia Kochanie, Michaś będzie mieć rodzeństwo? :D

Przepraszam jak kogoś pominęłam. Najwyżej później dopisze. Buźka :*

reklama
mamaTomeczka, test sikany robi się 2/3 dni po plamieniu implantacyjnym. A betę można już robić. Jeżeli jesteś w ciąży, to już powinno coś wykazać.

KPe007, jak tam u Ciebie? Są II kreseczki? :*

Hej :-)

Aesthete - gratuluję bety :-)
A co do twojego zusu to podniesienie podstawy do ogólnej to już 1200 a nie 250 macierzyńskiego :) więc myslę, że znajdziesz rozwiązanie najlepsze dla Ciebie :)

Mimimo - trzymam &&&&&&&&&&

Black_tea - Bardzo mi przykro :-( trzymam &&&&&&&& za następny cykl

Natkusia - Tobie odwieszenie działalnośći nic nie da jeśli otrzymujesz z etatu choćby najniższą krajową. W takim przypadku masz zbieg tytułów ubezpieczenia i z działalności opłacasz tylko zdrowotne ewentualnie dobrowolnie emerytalną, rentową i wypadkową bez chorobowej , więc twoje zasiłki i tak będą naliczane ze stosunku pracy.

Grzaneczko, będzie dobrze :* Weź może paracetamol <przytul> Ja Wam się przyznam, że jak byłam w ciąży i głowa mnie bolała i nie mogłam znaleźć paracetamolu (mam bardzo dużo leków, zawsze zapas muszę mieć), to wzięłam nie raz Ibuprom. A jak miałam problemy z żołądkiem (rozwolnienie), to stoperan :p Wiem, że nie powinnam, ale bardzo się źle czułam i na szczęście dzieciom nic nie jest. Wiem, że najbardziej trzeba uważać w I i III trymestrze i uważałam ;)

Malusiolka juz bym chciala Cie zmienic na liscie! wy to macie cierpliwosc z tym testowaniem! a u mnie... ciagle to samo, wypatruje owulki! i tak mi sie wydaje ze jak ma byc to dzis bo po spadku spodziewalabym sie jutro wzrostu, a tu dzis mamy gosci i tylko sie modlic zeby sie udalo poprzytulac! wiec dziewczyny prosze o &&&& za moje dzisiejsze przytulanki ;-)

KPe007 i jak tam siknelas czy czekasz?

Grzanka
no Twoj wykres mnie powala na kolana, piekny skok tempki! az mi sie nie chcesz wierzyc ze mnie pytalas wczesniej o cykle bezowulacyjne! jak ja bym taki chciala... z tylu przytulanek przy owu to na pewno u Ciebie cos wyjdzie! :-)

SUSEL MALUSIOLKA-termin @ mam na 07.09 wiec jeszcze nie testuje,no chyba,ze ten poprzdni@ miesiac temu to bylo krwawienie:-) no ale w kazdym badz razie czekam do 07.09:-)

Ostatnia edycja:
Grzanka w poprzednim cyklu jak beta byla pozytywna ale mialam straszne bole (bo juz chyba poronienie sie zaczynalo) to wlasnie paracetamol mi ginka kazala brac, zwykly panadol a nie jakis extra.

reklama
Grzaneczka, tak paracetamol można w ciąży i przy karmieniu. Pamiętam jak urodziłam Roksankę i miałam straszny ból przy obkurczaniu macicy i nawet 4 dziennie jadłam tabletki, bo nie szło wytrzymać.

KPe007, ale i tak trzymam mocne &&& i mocno zaciskam pośladeczki :D:*

susel, miło z Twojej strony. Ale wolę poczekać. Nie lubię rozczarowań. Wczoraj jazdę miałam i nawet dobrze mi szło, bo nie myślałam o tym czy udało się, czy nie. Nawet na zakupy pojechałam z moim M i z dziećmi. W niedziele też jadę muszę coś fajnego sobie kupić :D

Do góry