reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

kobietka ja byłam uczona żeby mierzyć do 8 rano, później już nie. Jeżeli mierzyłaś do godziny później odejmujesz 0,1 jak mierzyłaś wcześniej to dodajesz 0,1 i tak samo z każdą nadprogramową godzinką.

Kupiłam 4 testy ciążowe i mam czym testować:rofl2:

reklama
zacisnęłam nogi siedzę i niewypuszczę @ ma nie być...nie wiem niech mi oczami wyjdze ale nie chce @
CENTKA a z jakiej mieściny jesteś?

Dziewczyny testujące trzymam mocno &&& ;-)
mamaTomeczka nie wszystkie takie młode ;) Ja mam 27, a mój mąż 30. No i dopiero o pierwsze dziecko się staramy.

W ramach zdrowego odżywiania kupiłam dziś sobie pyszne ciasteczka z otrębami i owsiankę królewką (z amarantusem, który jest super odżywczy i zdrowy) :-)

Dziś będę musiała iść wcześnie spać, jutro od rana ja siedzę w kuchni i pichcę, a mężowaty sprząta! Będzie sałatka z brokułami i fetą, lasagne z sosem pomidorowo-mięsnym i tort malinowo-czekoladowym!

lamorela, jaki skok tempki :szok: trzymam kciuki, musi się udać:happy2:na test może jest za wcześnie, ale za pare dni musi być II:tak:i życzę Ci z całego serca tego najpiękniejszego prezentu urodzinowego !!!

gratuluję nowym zafasolkowanym i trzymam kciuki za jutrzejsze testujące &&&&&&& życzę Wam samych II Kochane!!!!

black_tea, a Ty najbardziej podejrzana ze wszystkich
:-p jak to któraś z dziewczyn napisała, śmierdzisz ciążą:-) trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

aaa, i zapomniałam dodać, ja mam 26 lat, a mój mąż 33 :)

Ostatnia edycja:
Heloł Dziewczynki!!! Zaraz wszystko nadrobię, ale muszę Wam coś powiedzieć! Byłam dzisiaj na 2 wizycie u gin, zrobił mi usg i wyszło, ze miałam owu!!! Pół roku czekałam żeby to usłyszeć od lekarza! Podobno miałam piękną owulację :-D Dzisiaj jeszcze przytulanki z mężem, od jutra mam barć duphaston przez 10 dni i 13 mam iść na betę:) 3majcie kciuki!!!:):)

A ja trzymam też za Was:)

A przyszłe Mamuśki jak się czują?

Moje dzieciaczki śpią, to mam trochę czasu dla siebie zanim mój M wróci z pracy. Trochę mnie brzuch pobolewa jak na wredną m@łpe, ale nie mam na razie plamienia (miałam dzisiaj raz i troszeczkę) i coś malutko śluzu jest.

black_tea, nie marudź Kochana. Nie masz testu pożycz od centki, ta to ma tyle, że każdej z nas starczy :D

centka, nie bój się. Jeżeli policja Ciebie złapie biorę wszystko na siebie :p

lamorela, a Ty jutro robisz test, albo idziesz na betę? Możesz mi dokładny przepis podać sałatki z Brokułami i fetą? Tylko te dwa składniki są, czy jeszcze coś? Brzmi apetycznie, aż głodna się zrobiłam :D

Grzaneczko, no to działaj Kobitko.. czekamy też na Twoje II kreseczki :* Ściskam pośladki :D

centka, moje pośladki ściśnięte dla Ciebie, black_tea, dla mnie i dla innych babeczek testujących jutro. Powinny pomóc :-D

apple, witaj Kochana :* Jak się czujesz?

reklama
Na razie czekam i testuję.
Sałatka z brokułami i fetą:
1 brokuł
1 opakowanie fety
3 pomidory (mało wodniste)
na oko garść słonecznika i pestek dyni
przyprawy do smaku

1. Brokuły blanszujemy, mają być nadal twardawe, ale już jadalne (max 5min we wrzątku).
2. Kroimy fetę w kostkę, pomidory na mniejsze kawałki (może być kostko podobne coś).
3. Łączymy już schłodzone brokuły z fetą, pomidorem, słonecznikiem i dynią. Mieszamy dokładnie żeby feta lekko oblepiła resztę.
4. Dodajemy przyprawy (ja pieprz) mieszamy i wcinamy!
Jak raz się zacznie jeść nie można skończyć.

mama ja mierzę dowcipnie i nigdy nie porównywałam z innymi miejscami.

Do góry