reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

kobietka ja byłam uczona żeby mierzyć do 8 rano, później już nie. Jeżeli mierzyłaś do godziny później odejmujesz 0,1 jak mierzyłaś wcześniej to dodajesz 0,1 i tak samo z każdą nadprogramową godzinką.

Kupiłam 4 testy ciążowe i mam czym testować:rofl2:

reklama
zacisnęłam nogi siedzę i niewypuszczę @ ma nie być...nie wiem niech mi oczami wyjdze ale nie chce @
CENTKA a z jakiej mieściny jesteś?

Dziewczyny testujące trzymam mocno &&& ;-)
mamaTomeczka nie wszystkie takie młode ;) Ja mam 27, a mój mąż 30. No i dopiero o pierwsze dziecko się staramy.

W ramach zdrowego odżywiania kupiłam dziś sobie pyszne ciasteczka z otrębami i owsiankę królewką (z amarantusem, który jest super odżywczy i zdrowy) :-)

Dziś będę musiała iść wcześnie spać, jutro od rana ja siedzę w kuchni i pichcę, a mężowaty sprząta! Będzie sałatka z brokułami i fetą, lasagne z sosem pomidorowo-mięsnym i tort malinowo-czekoladowym!

lamorela, jaki skok tempki :szok: trzymam kciuki, musi się udać:happy2:na test może jest za wcześnie, ale za pare dni musi być II:tak:i życzę Ci z całego serca tego najpiękniejszego prezentu urodzinowego !!!

gratuluję nowym zafasolkowanym i trzymam kciuki za jutrzejsze testujące &&&&&&& życzę Wam samych II Kochane!!!!

black_tea, a Ty najbardziej podejrzana ze wszystkich
:-p jak to któraś z dziewczyn napisała, śmierdzisz ciążą:-) trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&

aaa, i zapomniałam dodać, ja mam 26 lat, a mój mąż 33 :)

Ostatnia edycja:
Heloł Dziewczynki!!! Zaraz wszystko nadrobię, ale muszę Wam coś powiedzieć! Byłam dzisiaj na 2 wizycie u gin, zrobił mi usg i wyszło, ze miałam owu!!! Pół roku czekałam żeby to usłyszeć od lekarza! Podobno miałam piękną owulację :-D Dzisiaj jeszcze przytulanki z mężem, od jutra mam barć duphaston przez 10 dni i 13 mam iść na betę:) 3majcie kciuki!!!:):)

A ja trzymam też za Was:)

A przyszłe Mamuśki jak się czują?

Moje dzieciaczki śpią, to mam trochę czasu dla siebie zanim mój M wróci z pracy. Trochę mnie brzuch pobolewa jak na wredną m@łpe, ale nie mam na razie plamienia (miałam dzisiaj raz i troszeczkę) i coś malutko śluzu jest.

black_tea, nie marudź Kochana. Nie masz testu pożycz od centki, ta to ma tyle, że każdej z nas starczy :D

centka, nie bój się. Jeżeli policja Ciebie złapie biorę wszystko na siebie :p

lamorela, a Ty jutro robisz test, albo idziesz na betę? Możesz mi dokładny przepis podać sałatki z Brokułami i fetą? Tylko te dwa składniki są, czy jeszcze coś? Brzmi apetycznie, aż głodna się zrobiłam :D

Grzaneczko, no to działaj Kobitko.. czekamy też na Twoje II kreseczki :* Ściskam pośladki :D

centka, moje pośladki ściśnięte dla Ciebie, black_tea, dla mnie i dla innych babeczek testujących jutro. Powinny pomóc :-D

apple, witaj Kochana :* Jak się czujesz?

reklama
Na razie czekam i testuję.
Sałatka z brokułami i fetą:
1 brokuł
1 opakowanie fety
3 pomidory (mało wodniste)
na oko garść słonecznika i pestek dyni
przyprawy do smaku

1. Brokuły blanszujemy, mają być nadal twardawe, ale już jadalne (max 5min we wrzątku).
2. Kroimy fetę w kostkę, pomidory na mniejsze kawałki (może być kostko podobne coś).
3. Łączymy już schłodzone brokuły z fetą, pomidorem, słonecznikiem i dynią. Mieszamy dokładnie żeby feta lekko oblepiła resztę.
4. Dodajemy przyprawy (ja pieprz) mieszamy i wcinamy!
Jak raz się zacznie jeść nie można skończyć.

mama ja mierzę dowcipnie i nigdy nie porównywałam z innymi miejscami.

Do góry