reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

tekla ja dokladnie tak samo robie jak Ty jesli chodzi o odpisywanie :) bo normalnie to juz jednej stronie zastanawiam sie co ja chcialam napisac...:-D a tak na jednej czytam na drugiej pisze :)

reklama
powróciłam po zebraniu przedszkolnym lżejsza o 300zł (ubezpieczanie, książki, rada rodziców):baffled: jedyny plus to taki ze za każdą dodatkową godzine dziecka w przedszkolu ponad podstawę programowa bede płaciła 1 zł a nie ja wcześniej 4 zł :D dzięki czemu mam na dodatkowy angielski dla młodej :D

Saga gratuluję my herbaty musimy się trzymać razem :p

No i uwaga rano wieczorem plamiłam...rano też różowawo a teraz cisza....biało, kremowo :szok: wiec nie wiem o co kaman.....poranny test i 1 kreska teraz brak @ i brak plamienia ?
tak bardzo bym chciala żeby to była implantacja czytam ze może nawet być 12 dni po zapłodnieniu.....eh czekam do środy!
Proszę mnie nieusuwać z listy oczekujących na @ :p

wszystko boli jak na @

Ostatnia edycja:
Carpe Diem.. przykro mi, ale pamiętaj, że krwawienie nie zawsze musi oznaczać koniec. Dla pewności wybierz się do ginekologa jak skończysz krwawić (sprawdzi czy się oczyściłaś, może też okazać się, że fasolka ciągle jest)

tekla - a miewałaś problemy z prolaktyną, długie cykle, silny PMS? Ja miewam czasem problemy z prolaktyną (mega bolące cycki od owulacji, plamienia śródcykliczne, plamienia na parę dni przed @ i mega PMS-y). Kiedyś mój gin i później ginka, u której byłam prywatnie polecili mi inny leka na bazie niepokalanka mnisiego. I teraz, gdy się staramy dostrzegam znowu te cholerne objawy. Więc postanowiłam pobrać Castagnus. Bierze się go cały cykl - od pierwszego dnia. Niestety nie wiem czy jak zobaczy się II bierze się go dalej..
Mi pomógł na moje objawy. W tym cyklu moje piersi są cudowne. Mieszczą się w staniku (!), nie bolą przy chodzeniu, leżeniu, dotykaniu. Nie plamiłam.. jeszcze ;)
Generalnie te tabletki pomagają w zajściu w ciążę, gdyż delikatnie obniżają prolaktynę, przez co progesteron nie spada niebezpiecznie (dlatego musisz wiedzieć czy nie masz odwrotnej sytuacji. U osób, które mają za niski poziom prolaktyny albo za wysoki progesteron jest niewskazany podczas starań). Wiem, że to ziółko, ale lepiej skonsultować z lekarzem.

Cetka - masz tyle teściorów, to testuj i dzisiaj!!

Zrobiłam test, apteczny, Pre test. No i zrobiłam i patrzyłam pod żarówkę i nic nie widziałam (tradycyjnie patrzyłam ponad 10 minut, albo i więcej nawet, wzdłuż i wszerz). Po godzinie, bez światła spojrzałam a tam jest słaby cień cienia. Każdemu kto patrzyłby na test po godzinie powiedziałabym, że wynik jest nieważny. Niech mnie która rzuci kapciem w głowę!! :ninja2:

Cyntia, centka nie może dzisiaj testować, bo się umówiłyśmy na jutro rano. O 5:30 robimy teścik :D

black_tea, Kochana umawiasz się ze mną i z centką na robienie testu o 5:30? Jak tak to zostaw kij przed drzwiami żeby centka mogła Ciebie obudzić, tak jak mnie. Aaaa... i jak mieszkasz wysoko, to drabinę żeby nie musiała szukać :-D:rofl2:

Malusiolka testujcie się ;) ja nie mam czym hahahah poczekam do środy :p albo bedzie @ i rozkręci się moje plamienie a jak się okaże że ciąża to wiszę wino dla centki :p
nie wiem cycki bolą, jajniki bola, jak miałam dzisiaj to troche krwii normalnie kolor jasnoróżowy to myslałam ze @ przyjdzie a teraz cisza

Centka tylko na co Ci to wino skoro w ciąży jesteś?? :p

Ostatnia edycja:
reklama
widzę ,że jutro wielkie testowanie ja trzymam kciuki i liczę na Was :)
wpadnę jak się obudzę mam nadzieję ,że nie zapomnę zmierzyć temperatury rano do której można mierzyć ? a o której już nie?

Do góry