reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Aktualizuje liste. Nie mam niestety czasu odpisac Wam wszystkim :confused2: Odezwe się wieczorkiem :tak:
Kicuki!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się w sierpniu: 57!!
Zaciążonych potwierdzonych: 6

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II
Matik2012 - termin @ 1.4.08 II
krowkabordo - termin @ 15.08 II

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08

basik - termin @ 13.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08

Staraczki:

Nuuuśka - termin @ 16.08

Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
wiikki - termin test. ~ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
mychunia - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Joaro - termin @ 28.08
Contia85 - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Dorcia- termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

wiiki - termin @ 06.09
malena100 - termin @09.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09

reklama
My dziś mieliśmy ziemniaczki, kalafior, schabowszczak :tak: do moich chłopów to z zupą nie podchodź - zjedzą, ale zaraz są głodni...:eek:

poziomk@ u nas tak samo ze spaniem w dzień: jakby się przydało, żeby się przespał, to nie chce, choć ledwo widzi, a jak mamy coś zaplanowane, to potrafi nawet 2,5 godz spać...:dry: teraz właśnie tata próbuje go położyć, zwykle kończy się to tak, że tata śpi, a my się bawimy :confused2:

karotka każdemu należy się czasem zaszaleć ;-) ja kiedyś piłam sporo, zwykle wódki, bo najlepiej wchodziła, a teraz licho... tak mi się porobiło po ciąży, że mnie odrzuca :confused: piwa nie lubiłam nigdy, więc trochę przerzuciłam się na drinki - jest taka podróba malibu, nazywa się bazilio i z mlekiem zagęszczonym lub sokiem pomarańczowym jest bombowe :rofl2: no i zawsze gorzka żołądkowa tylko teraz już w mniejszej ilości ;-)

Motto na dziś: kiedyś kobiety gotowały jak ich matki, teraz piją jak ich ojcowie ;-)

a - moje "objawy" ciążowe przeszły, więc już teraz na 100% czekam na @ :confused2::growl:

witam dziewczynki :)
podjeliśmy decyzję o kolejnym dziecku więc proszę o dopisanie :)
okresik mialam 04.08 no i zobaczymy :))

Dzikuska - masz podobny termin @ jak ja :-) Kiedy spodziewasz się owulacji? Ja koło wtorku 20 sierpnia, więc staranka zaczynamy od weekendu :-D

Mam jeszcze pytanie do obeznanych w metodzie termicznej :) Szukałam konkretnych informacji w internecie, ale nie znalazłam. Otóż jak na podstawie temperatury określić, że już są dni płodne? Z tego, co zrozumiałam z wyszukanych informacji, to wzrośnie dopiero w dniu owulacji? Czy tak? Buziaczki, laseczki!!

No i znalazłam chwilkę...
Leżę sobie na hamaku w babcinym ogrodzie.. :-)
Mój szkrab bawi się z dziećmi kuzynki, więc mam czas dla siebie... :rofl2:

Analizując 10 stron wstecz :szok:... Od końca..:

Dorcia - cóż to za niewybaczalny błąd!! :confused2: Już poprawiam, 29 tak? :cool: Jak samopoczucie dzisiaj moja Droga?? ;-)

Dzikuska - witamy ciepło :tak: Dodam Cię do listy, jednak musze znać termin spodziewanej @. Trzymamy kciuki ! &&&&&&&&&&&&&&&&& Jakieś plany/oczekiwania co do płci? ;-)

Cyntia - zatoki... znam ten ból. Mam problem z zatokami od października do marca każdego roku :confused2: utrapienie...
co do wykresu to jest tak: wyróżniamy dwie "strefy" temperaturowe - normalne i te wyższe.
W dniu kiedy następuje niewielki spadek temp. a później skok - można przewidywać owulacje. A właściwie w dniu kiedy wystąpi ten skok (pierwsza z wyższych temperatur). Później odliczamy dni z wyższą temperaturą (wyższą, znaczy wyższą niż te zanotowane do dnia "spadku" i wspomnianego skoku).
Dni płodne teoretycznie określasz za pomocą też innych czynników: śluz, położenie szyjki itd.
Generalnie ten spadek informuje o zbliżającej się owulacji, wiec powinny być wzmożone przytulasy :tak:

benfica - ale smaczny obiadek, sama robiłas? Mniam! :tak:
Nie nakręcaj sie, do @ jeszcze troche czasu to będzie szczęśliwy cykl. Mówie ci :rofl2:

perelka - kiedy termin @? Jak tam idą staranka? Nie nakręcaj się!!!! Musi być fasolka! :tak:

emailia82 - witam :-) trzymam kciuki za ten cykl! kiedy termin @?

mamaTomeczka - eee no, wypas takie obiadki w środku tygodnia... to mi sie nie chce tak w tygodniu. Gdyby nie moi chłopcy, to pewnie bym nie gotowała. Lubie to robić, ale ostatnio jestem padnieta po pracy.

Ale wy jesteśie pijaczyny!!!!!!!! :-D hihihihihihihiii

Kto testuje na dniach???

Taniec zaklinaczek dla wszystkich staraczek:

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się w sierpniu: 57!!
Zaciążonych potwierdzonych: 6

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II
Matik2012 - termin @ 1.4.08 II
krowkabordo - termin @ 15.08 II

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08

basik - termin @ 13.08
MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08

Staraczki:

Nuuuśka - termin @ 16.08

Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
wiikki - termin test. ~ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
mychunia - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Joaro - termin @ 28.08
Dorcia -termin @ 29.08.2013
Contia85 - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
Dorcia- termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

wiiki - termin @ 06.09
malena100 - termin @09.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09

Ostatnia edycja:
dzikuska- witaj :)
no ja sobie poleniuchowałam z mężem po obiadku , wypiłam kawkę i sobie siedzę i myślę co by tu porobić mieli być goście ,ale chyba nie dotrą ,a szkoda ....
ja zaprowadziłam wykres na enpr ,ale raz zmierzyłam temperaturę bo ja często wstaję w nocy i wiem ,że byłaby niemiarodajna lub zwyczajnie wstaję rano ,a potem sobie przypominam ,że miałam zmierzyć ehhh ,ale notuję śluz za to.

Zgłupiałam dziewczyny.

Myślałam, że dziś będą 2 takie same soczyste krechy, ale dzisiejszy tescior owu totalny negatyw... czyżby ten wczorajszy to pozytyw? Tyle, że ta druga kreseczka nie do końca taka sama jak kontrolna była... chyba ten cykl muszę spisać na straty :( czarno to widzę, te testy jakieś takie "niepowychodzone" a i sluziora płodnego brak. No chyba, że coś da taniec zaklinaczek dla staraczek od straciatelli.

Dzięki wielkie!! Czyli wpierw niewielki spadek. To czekam:) A przytulasy, będą jak mój przytulaśnik w końcu wróci (już jutro!!). Obserwowanie śluzu nie za bardzo wchodzi w grę, bo zazwyczaj mam go tylko w drugiej fazie cyklu (dlatego też od tego cyklu biorę niepokalanka i chyba działa, bo co nieco jest od paru dni, jeszcze nie płodny, ale czekam :D ).
Mam też tak, że czuję specyficzne kłucie w jajniku, co biorę za sygnał owulacji, bo po takim bólu 14 dnia dostaję okres. Jeśli ból wystąpi szybciej, to i @ przychodzi szybciej. Raz w tym roku, gdy nie miałam tego bólu mój cykl trwał 23 dni, więc podejrzewam, że miałam wtedy cykl bezowulacyjny.
Jeśli chodzi o ocenę szyjki, no nie jestem w stanie i unikam tego, bo mimo zachowywania higieny, to po paru takich badaniach pod rząd mam później specyficzny dyskomfort. Wiecie o co kamman :-p

reklama
Tekla- może właśnie wczoraj była owulacja , nieraz jest tak ,że niby ten bezowulacyjny cykl jest owocny, ja np nie mam śluzu płodnego w ogóle ,ale kiedyś miałam nie wiem jak to jest ból owulacyjny czuję co drugi trzeci cykl może nie mam w każdym cyklu owulki nie wiem, Wy zdaje się coś bierzecie na te śluzy jakieś wiesiołki tak?ja kupiłam sobie wiesiołka ,ale nie wiem jak i kiedy go używać bo tam pisze ,że to herbatka , a pani w sklepie mi powiedziała ,że mam to dodawać do jedzenia :eek: i już nie wiem jak go stosować może mi podpowiecie????parzyć to czy nie?i w jakich dniach cyklu stosować?

Do góry