reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

witam ;-)

z pracy :tak: przyjemnie tak wrócić do tych ludzisk :tak: mogę przyznać, że nawet się za nimi stęskniłam ;-) co prawda nie za wszystkimi, ale mimo wszystko ;-)

pobudzająca kawa i powolne wdrążanie się w pracę ;-)

tak z ciekawości zmierzyłam rano tempkę ... 36,4 :dry::confused: dupa zimna ;-)

Moze macie jakies sprawdzone przepisy wlasnie na Golonke ??:)
kupić w dobrej knajpie :-D nigdy niestety nie robiłam ;-)​

reklama
a do tego wszystkiego, dzisiaj odebralam wyniki krwi i ... mam jej za malo :dry: w weekend sie dowiem czy sie wszystko oczyscilo, a jak nie to juz w ogole bedzie zalamka, co to poronienie zrobilo ze mna...

Mi lekarz nie chciał w ogóle dać skierowania na morfologię po poronieniu, bo powiedział, że wie, że wyniki będą słabe i to jest normalne po poronieniu. Poszłam do ogólnego i ten to samo mówił. Wymusiłam po prostu kontrolne badania, bo dawno nie miałam. Przyszłam z rzeczywiście słabszymi niż normalnie wynikami i lekarz powiedział, że i tak z tym nic nie będzie robić, bo znamy przyczynę (poronienie). Jakby były słabe, tak ot, to byłby powód do zmartwień. Ja wtedy nie chciałam starać się dalej o dziecko, więc inna sytuacja. Nie wiem jak jest, gdy kobieta w tym cyklu chce się dalej starać. Pamiętam, że byłam wkurzona, że mnie tak olali, ale teraz, po czasie, rozumiem.
Susel - a jak się czujesz, Kochana?

Głupi ten Ovufriend, przestawił mi owulację i termin @. Nie wierzę. Jest to pewno możliwe, ale ja czuję, że miałam ją wcześniej i po prostu skok temperatury nastąpił później.

Mój Luby dziś się spytał znowu jaka temperatura. To mówię mu, że 36,80'C. ..i się wystraszył:-D To mu znowu musiałam tłumaczyć o co w tym chodzi.. Po czym zaoferował, że on mi będzie mierzyć temperaturę :szok: Gupek! NO WAY!

Cześć.
martaskubus gratuluję :tak: spokojnej ciąży
Nanncy o jak fajnie, że wróciłaś do nas z dobrymi nowinami. Bardzo się cieszę, że w końcu Wam się udało. Gratuluję serdecznie!! Uważaj teraz na siebie i małą fasolkę. :tak:

Piaska a jaką dużą masz tą torbiel? My zdecydowaliśmy się z moim J na dziecko w 10.2012r. w sumie w tym czasie rozpoczęliśmy starania, ale coś dziwnego działo się z moim cyklem bo trwał zaledwie 15-18 dni no i oczywiście na usg okazało się, że mam torbiel więc starania musieliśmy przerwać bo jako lek przepisano mi tabletki antykoncepcyjne, jakby innych leków nie było, no ale się uparli więc brałam przez te długie 3 miechy tabsy, ale w końcu torbiel zniknęła i działamy od kwietnia, ale jak na razie bezskutecznie. Także nie martw się. Torbiel się wchłonie i do dzieła.

Dziewczyny, które nie mają jeszcze konta na ovufriend zapraszam do rejestracji przez mój link (zbieram punkciki :happy2:)

OvuFriend - Zwiększ Szanse na Zajście w Ciążę!

rejestracja i korzystanie z tego programu jest bezpłatne. Program na podstawie przedstawionych przez Ciebie informacji (PTC, śluz, testy owu, położenie szyjki) wyznaczy dni płodne oraz moment owulacji. Oczywiście jeżeli robisz tylko testy owu i obserwujesz śluz ovufriend również wyznaczy owulację i dni płodne. ;-) wg mnie program bardzo fajny, prosty i przejrzysty, polecam. Jeśli macie jakieś pytania to odpowiem :tak:

Ostatnia edycja:
perelka dzieki! tylko u mnie tempka jakas bardzo dziwna w tym cyklu, ze nawet skok ciezko zidentyfikowac, ale trudno, mysle ze juz odstawie, lepiej nie ryzykowac.

Cyntia ale mnie uspokoilas, dzieki! czuje sie fizycznie juz ok, tylko sie stresuje strasznie... no ale jeden stres juz rozwiazalas, czyli rozumiem ze gin Ci kazal nic nie robic, tylko czekac, a wyniki same sie poprawia, tak?

Ostatnia edycja:
Susel - Z tymi wynikami wróciłam do ogólnego. Nic lekarz nie zrobił - czyli nie zalecił uzupełniania tych wyników medycznie. Powiedział, że sama się zregeneruję naturalnie. Miałam jeść więcej warzyw i owoców, ale miałam wtedy dołka i nie byłam w stanie normalnie jeść.
Ale Ty spytaj się wpierw lekarza co o tym sądzi. Lekarz zalecił Ci badania czy robiłaś na własną rękę? Jeśli starasz się o maleństwo może lekarz zasugeruje konkretne suplementy? A bierzesz w ogóle jakieś witaminy teraz?

Cyntia gin mi zlecila, jak jej powtarzalam ze jestem oslabiona i czy cos z tym zrobic. w sobote do niej ide to mi powie co o nich mysli. ale zelazo biore od czasu jak sie zaczelam czuc taka oslabiona, chyba nie zaszkodzi... biore tez rozne inne rzeczy (jak na wykresie) ale one raczej na wyniki krwi nie wplywaja, chociaz w sumie nie wiem...

Saga czuję się dobrze, tylko te moje plamienia. W tym cyklu to raczej nie mam co liczyć, a te plamienie to wydaje mi sie, że jest na tle hormonalnym, bo nic innego nie umiem wymyślić. Dziś zmierzylam z rańca temp i miałam 36,7 to coś mało.
Od nowego cyklu bede monitorowała wszystko na wykresie.
A Ty jak sie czujesz? Kiedy miałaś owu?

Za oknem szaro buro :/ mężowy w pracy, pierworodna śpi...zjem serniczka na poprawę humoru :)

reklama
Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Już dziś mi trochę lepiej. :-)
benfica – na szczęście nic mnie nie boli. Mam nadzieję, że ta paskudna torbiel szybko zniknie.

CarpeDiem – witamy w naszym miłym gronie :-)

ailatan1987 – moja torbiel to gigant ponad 7 cm średnicy. Przestymulowali mnie CLO. Na USG wychodziło, dlatego własnie udałam się do lekarza. Myślałam, ze może sama zniknie, ale niestety. Teraz biorę Duphaston.

ewka358 – gigant ma średnicę ponad 7 cm. Chciałam dobrze z tym CLO, a wyszło jak zawsze…

Do góry