reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

centka fajny przepis na makaron zapiekany z serem mam z książki Nigella Ekspresowo. Makaron gotujesz wg instrukcji na opakowaniu. Ja na dwie osoby ugotowałam 500g. Ser żółty (ok. 250g) z 2 jajkami i 250g mleka skondensowanego niesłodzonego miksujesz na mniej więcej jednolitą masę (u mnie były grudy) dodajesz sól, pieprz i gałkę muszkatołową i wstawiasz makaron polany tym sosem do piekarnika na ok. 25min do momentu kiedy ser będzie jasnobrązowy. Wyjmujesz i jesz! pycha i bez E.

reklama
To dla dziewczyn, które lubią sałatki, albo ich mężowie :D Sama wymyślam sałatki.

Składniki:
-20dag szynk;
-15dag sera;
-2 ogórki kiszone;
-puszka kukurydzy;
-5 pieczarek marynowanych;
-pół słoiczka selera;
-Pół puszki ananasa;
-Łyżka śmietany 18-tki;
-majonez;
-przyprawa carry.

Wszystko składniki pokroić w kostkę, dodać majonez ze śmietaną i przyprawą carry.

Smacznego :)

lamorela, mniam. Aż mam ochotę taki obiadek zjeść :D

centk80, nie ma za co :* Ale chociaż jakieś punkty są :p

Zauważyłam, że większość z Was robi testy na owulację. A ja powiem Wam, że nigdy nie robiłam i z mężem szliśmy na żywioł. W tym cyklu wydawało mi się, że owulację powinnam mieć piątek, sobotę, ale nie jestem pewna czy mam regularne cykle. Kierowałam się bólem jajników. Przestałam karmić ponad 2 miesiące temu i dopiero co miałam 2 @, ale za to bolesne i leciało ze mnie na potęgę ;/ Po pierwszym porodzie po zakończeniu karmienia brałam tabletki antykoncepcyjne i wiedziałam jaki cykl, a teraz nie biorę, bo po tabletkach spadało mi libido i nie miałam ochoty na seks ;/

susel nie nie, jeszcze nie idziemy na badania. Byłam u rodzinnego lekarza i mi powiedział, że najlepiej jak bym się z położną skontaktowała i ona mnie wtedy pokieruje co i jak, ale na razie nie będę mojego J włóczyć po lekarzach tylko spróbujemy się lepiej odżywiać, rzucić kawę i papierochy no i oczywiście częściej się bzykać :tak: bo wydaje mi się, że ten najważniejszy dzień jest zawsze omijany. Tak więc od 9-15dc sexik codziennie i zobaczymy co z tego wyjdzie :tak:

co do obiadu to ja dziś walczę z cukinią, będą placuszki zobaczymy co mi z tego wyjdzie bo 1 raz robię :tak:

Idę na obiad do mamy:-) nie ma to jak mama mieszkająca klatkę obok (wbrew pozorom widuję się z nią rzadziej niż z teściami, którzy mieszkają 10km ode mnie).

Dobra ja uciekam ogarniać i muszę się powoli szykować na jazdę. Mąż dzwonił i zmienili mi godziny nie mam na 20-tą, tylko na 18-tą ;/ Odezwę się po powrocie, tylko nie piszcie tak dużo, bo nie będę mogła przeczytać :p:*

W zeszłym tygodniu byłam u dentysty i pytałam, co gdyby konieczna była kanalowka w ciąży. Jest za darmo, ale nie jest to pełna kanalowka. W ciąży nie można kategorycznie robić RTG, a przy wypełnianiu kanałów jest to konieczne, więc zakłada się coś tam tymczasowego, a trwale wypełnia już po porodzie.
Leczenie zębów jest za darmo, ale jeśli chcesz lepsze wypełnienie,.to i tak musisz zapłacić.
pytałam o znieczulenie. Można, ale nie to zwykle, bo ma środek obkurczajacy, ale z ta sama substancja czynna, ale bez tego obkurczacza.

Ja raz chciałam przyoszczedzic i wybralam to darmowe srebrne wypełnienie. Nigdy więcej, zab mi pekl na pol. później czytałam, ze amalgamat ma to do siebie.

Chwile temu zadzwoniła do mnie przyjaciółka, ze jest w ciąży. Coś jej się przestawilo w cyklu i wpadli. Jest po ślubie, ale nie mieli za bardzo chęci na dziecko. Nie za bardzo umiem się cieszyć z tego. Ona nie wie o naszych staraniach.

Buziaki, kobietki. Trzymam kciuki za Was wszystkie!

reklama
dziwne mam nastroje dzisiaj :( czuję, że ciąży nie ma!
Trochę mnie czas goni bo zależy mi na ciąży i na L4 mam walniętego szefa i psychicznie dalej już nie wytrzyamam dlatego szybciutko chcemy dzidzię.
Zimno mi, mdli mnie, cycki bolą taż że dotknąć nie mogę a jednak czuję sie okresowo

Do góry