reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

centka fajny przepis na makaron zapiekany z serem mam z książki Nigella Ekspresowo. Makaron gotujesz wg instrukcji na opakowaniu. Ja na dwie osoby ugotowałam 500g. Ser żółty (ok. 250g) z 2 jajkami i 250g mleka skondensowanego niesłodzonego miksujesz na mniej więcej jednolitą masę (u mnie były grudy) dodajesz sól, pieprz i gałkę muszkatołową i wstawiasz makaron polany tym sosem do piekarnika na ok. 25min do momentu kiedy ser będzie jasnobrązowy. Wyjmujesz i jesz! pycha i bez E.

reklama
To dla dziewczyn, które lubią sałatki, albo ich mężowie :D Sama wymyślam sałatki.

Składniki:
-20dag szynk;
-15dag sera;
-2 ogórki kiszone;
-puszka kukurydzy;
-5 pieczarek marynowanych;
-pół słoiczka selera;
-Pół puszki ananasa;
-Łyżka śmietany 18-tki;
-majonez;
-przyprawa carry.

Wszystko składniki pokroić w kostkę, dodać majonez ze śmietaną i przyprawą carry.

Smacznego :)

lamorela, mniam. Aż mam ochotę taki obiadek zjeść :D

centk80, nie ma za co :* Ale chociaż jakieś punkty są :p

Zauważyłam, że większość z Was robi testy na owulację. A ja powiem Wam, że nigdy nie robiłam i z mężem szliśmy na żywioł. W tym cyklu wydawało mi się, że owulację powinnam mieć piątek, sobotę, ale nie jestem pewna czy mam regularne cykle. Kierowałam się bólem jajników. Przestałam karmić ponad 2 miesiące temu i dopiero co miałam 2 @, ale za to bolesne i leciało ze mnie na potęgę ;/ Po pierwszym porodzie po zakończeniu karmienia brałam tabletki antykoncepcyjne i wiedziałam jaki cykl, a teraz nie biorę, bo po tabletkach spadało mi libido i nie miałam ochoty na seks ;/

susel nie nie, jeszcze nie idziemy na badania. Byłam u rodzinnego lekarza i mi powiedział, że najlepiej jak bym się z położną skontaktowała i ona mnie wtedy pokieruje co i jak, ale na razie nie będę mojego J włóczyć po lekarzach tylko spróbujemy się lepiej odżywiać, rzucić kawę i papierochy no i oczywiście częściej się bzykać :tak: bo wydaje mi się, że ten najważniejszy dzień jest zawsze omijany. Tak więc od 9-15dc sexik codziennie i zobaczymy co z tego wyjdzie :tak:

co do obiadu to ja dziś walczę z cukinią, będą placuszki zobaczymy co mi z tego wyjdzie bo 1 raz robię :tak:

Idę na obiad do mamy:-) nie ma to jak mama mieszkająca klatkę obok (wbrew pozorom widuję się z nią rzadziej niż z teściami, którzy mieszkają 10km ode mnie).

Dobra ja uciekam ogarniać i muszę się powoli szykować na jazdę. Mąż dzwonił i zmienili mi godziny nie mam na 20-tą, tylko na 18-tą ;/ Odezwę się po powrocie, tylko nie piszcie tak dużo, bo nie będę mogła przeczytać :p:*

W zeszłym tygodniu byłam u dentysty i pytałam, co gdyby konieczna była kanalowka w ciąży. Jest za darmo, ale nie jest to pełna kanalowka. W ciąży nie można kategorycznie robić RTG, a przy wypełnianiu kanałów jest to konieczne, więc zakłada się coś tam tymczasowego, a trwale wypełnia już po porodzie.
Leczenie zębów jest za darmo, ale jeśli chcesz lepsze wypełnienie,.to i tak musisz zapłacić.
pytałam o znieczulenie. Można, ale nie to zwykle, bo ma środek obkurczajacy, ale z ta sama substancja czynna, ale bez tego obkurczacza.

Ja raz chciałam przyoszczedzic i wybralam to darmowe srebrne wypełnienie. Nigdy więcej, zab mi pekl na pol. później czytałam, ze amalgamat ma to do siebie.

Chwile temu zadzwoniła do mnie przyjaciółka, ze jest w ciąży. Coś jej się przestawilo w cyklu i wpadli. Jest po ślubie, ale nie mieli za bardzo chęci na dziecko. Nie za bardzo umiem się cieszyć z tego. Ona nie wie o naszych staraniach.

Buziaki, kobietki. Trzymam kciuki za Was wszystkie!

reklama
dziwne mam nastroje dzisiaj :( czuję, że ciąży nie ma!
Trochę mnie czas goni bo zależy mi na ciąży i na L4 mam walniętego szefa i psychicznie dalej już nie wytrzyamam dlatego szybciutko chcemy dzidzię.
Zimno mi, mdli mnie, cycki bolą taż że dotknąć nie mogę a jednak czuję sie okresowo

Do góry