reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Malusiolka, ja jestem ostatnio cięta, na wszelkie wtrącanie się w sprawy mojej rodziny, a zarówno moja mama, jak i teściowa mają taką tendencję. Jak mówiłam, że nie chcę drugiego dziecka, to były stękania, że to niedobrze, żeby Mały był jedynakiem. Teraz jak ja jestem zdecydowana, to słyszę, że to nie pora, bo praca, kredyt trzeba brać i tak w kółko..
Od września będę miała umowę na rok, ale czy mam pewność, że mi ją przedłużą? Nie. A czekanie kolejny rok z rozpoczęciem starań = gorszy stan kręgosłupa, bo mam bardzo dużą skoliozę i lekarz twierdzi, że trzeba operować a ja chcę urodzić przed operacją, póki jestem na chodzie i sama sobie ze wszystkim bez problemów (jeszcze...) radzę. Może jestem postrzelona, ale na to nic nie poradzę.:baffled:

black_tea przykro mi z powodu kłótni z mężem. Ja ze swoim też się posprzeczałam. Ech, coś chyba wisi w powietrzu:-(

reklama
hej dziewczynki, ostatnio jestem taka pochłonięta tym naszym remontem że nie miałam nawet czasu żeby wam napisać że wredna @ przyszła !! Urlop mi się skończył, wczoraj byłam pierwszy dzień w pracy po urlopie i było mi strasznie ciężko, a na dodatek jeszcze 12 godz, mówie Wam, myślałam, że ten dzień się nigdy nie skonczy..
Wczoraj przyjechał do nas w odwiedziny kuzyn mojego męża z żoną, oznajmili nam radosną nowinę a ja zamiast się cieszyć razem z nimi to siedziałam smutna, było mi mega przykro. No i zdenerwował mnie fakt, bo powiedziała że zrobić dziecko to nie problem (dla nas to jest problem!):cool:

mallaika, przykro mi <przytul> Wszystko się ułoży. Problemy z kręgosłupem to nie jest dobra rzecz. Jeszcze trochę i każda z nas zostanie szczęśliwą mamusią :)

doska1, niech on powie to osobom, które starają się wiele lat aby zostać rodzicami. Ten kuzyn Twojego męża, to dziwny typ człowieka ;/ I nie smuć się. Jak nie w tym cyklu to w przyszłym możesz zostać mamą <przytul>

centka80, dziękuję :* Dodałaś mi otuchy i sił do walki.

Dziewczyny, za duzo piszecie i nie daje rady :)
Gratuluje zaciazonym!!

Ja zaczynam 12sty cykl staran.

Zaktualizowalam liste:
Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się w sierpniu: 79!!
Zaciążonych potwierdzonych: 12 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II
krowkabordo - termin @ 15.08 II

malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II

Majówki 2014

Straciatella - termin @ 22.08
II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
___

Czekamy na potwierdzenie: CO Z WAMI DZIEWCZYNY ?!?!?!?!?!

madziakowalik - termin @ 08.08 ????
ann_art - termin @ 08.08 ????
Nuuuśka - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 - termin @ 19.08

doska1- termin @ 20.08
P
iaska - termin @ 21.08
madziulka291 - termin @ 25.08
martuskubus - termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
starduscik - termin @ 27.08

Staraczki:
ewka358 - termin @ 28.08
Joaro - termin @ 28.08
mycha05 - termin @ 29.08
Contia85 - termin @ 29.08
aesthete - termin @ 29/30.08
kobietka22- termin @ 30.08 ?
black_tea - termin @ 30.08
Dominikak86 - termin @ 31.08
hania$ - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

Paulinka88 - termin @ 01.09

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
dzikuska - termin @ 02.09
DorciaM- termin @ 02.09
aureolcia - termin @ 03.09
Cyntia85 - termin @ 03.09
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

labell - termin @ 06.09
wiikki - termin @ 06.09
mimimoo - termin @ 06.09
malusiolka - termin @ 06.09
KPe007 - termin @ 07.09
centka80 - termin @ 07.09
malena100 - termin @ 09.09
emalia82 - termin @ 10.09
brrr85 - termin @ 10.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09
mamaTomeczka - termin @ 12.09
Aśku - termin @ 13.09
GosiaDr - termin @ 13.09
Grzankaa - termin @ 14.09
susel - termin @ 14.09
mallaika - termin @ 14.09
Andzia15 - termin @ 15.09
celta - termin @ 15.09
basik77 - termin @ 15-16.09

Arcala- termin @ 17.09
wanda_23 - termin @ 17.09
Mar-chew - termin @ 18.09
karola1986-21 - termin @ 19.09
Dorcia - termin @ 22.09
mychunia - termin @ 22.09
zosiasamosia - termin @ 22.09
maja35 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Asica86 - termin @ 27.09
Melponea - termin @ 25.08.2013

Październik 2013

Madzia&Lena - termin @ 13.10

Malusiolka - znam takie gadanie doskonale.. U mnie jest bardzo podobnie.
Do niedawna teściowa i wszyscy do okoła wypytywali kiedy drugie, że nie ma na co czekac.. za jednym razem się wychowa.. a teraz - po co ci to? Kiepski czas, kredyt etc. :confused:
Dziwni ludzie...
Babci już powiedziała: "na tym koniec, od razu sie zabezpieczaj po 2" :szok: a co ją/ich to obchodzi?:wściekła/y:

Sobie zrobie piątke!!! Rok po roku :nerd:

doska
- przykro mi, że @ przyszła. Trzymam kciuki za ten cykl.
A takimi ludźmi się nie przejmuj.

malaika - a no u nas obowiązkowo badanie na pasożyty trzeba zrobić i przedstawić w przedszkolu, że dziecko zdrowe.

susel tak, chcemy się starać. Lekarz powiedział, żeby zacząć jak najszybciej będziemy dali radę (sama się oczyściłam), a ja już jestem gotowa, mąż też. Ginekolog stwierdził, że ok 80% pierwszych ciąż kończy się poronieniem, a potem nie ma już problemów. Ja mu wierzę, a chęć posiadania dziecka jest w nas ogromna.
Piaska co do suchego szamponu radzę uważać, bardzo często zawierają składniki mogące szkodzić dla ciężarnych. Podobny efekt przyniesie posypanie głowy zasypką dla dzieci (Babydream kosztuje coś ok. 3zł) wmasowanie we włosy i dokładne wyczesanie. Efekt jak po suchym szamponie (pod koniec dnia znowu są przetłuszczone trochę, ale po suchym szamponie miałam to samo).

Dziś po raz pierwszy zero dziwnych skoków temperatury! Pies leży na mnie, ja głodna bo w lodówce pustki, a do sklepu się nie chce iść:tak:

Straciatella, i o to chodzi. Moja mam miała 6 dzieci, a babcia 4 i potrafią się wtrącać ;/ Jak mamie powiedziałam, że mamy nam się synek, to od razu "Jak Ty sobie to wyobrażasz? Urodzisz 3 córkę i później kolejne dziecko, aż w końcu będzie chłopak i nawet będziesz mieć dzieci 6-tkę tak jak ja?". Śmieszni oni są ;/ Ciesze się, że chociaż teście mają inne podejście do tego. Kiedyś teściowa do mnie mówi "Zostaw sobie parę ciuszków, bo różnie bywa. Możecie pragnąć 3 dziecko, albo też możecie wpaść i będziecie potrzebować rzeczy dla dzidziusia". Mój teść odkąd urodziła się Oliwka pragnie abym miała synka, bo chce dziedzica :p Teściowie mają córkę i syna, więc ja mogę mu dać tego wnuka. Niby córka ma 2 synów, ale inne nazwisko :p

Moi rodzice się nam nie wtrącają w posiadanie dzieci, powiedzieli, że wnuków chcą, a ile będzie tyle będzie radości. Teściowie nawet nie wiedzą o tym, że chcemy mieć dziecko wg nich powinniśmy je mieć w wieku 30 lat, ale ich po prostu poinformujemy jak zajdę, pewnie po pierwszym trymestrze.

reklama
Do góry