reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Piaska - a no, masz racje. Suche szampony są super. Ja miałam niedawno z Taft, ale się skończył.. dlatego dzisiaj takie cyrki.

wikkii- j ateż miałam plamienie w okolicy 18-19 dc, a później w 22 i 23.. :tak:Nie wiem czy to pierwsze, to nie była implantacja przypadkiem..

susel
- hihi, bo ja jestem taka postrzelona :-) Zdaje sobie z tego sprawe... czasem mam wrażenie, że nigdy nie dorosne. :confused:

aureolcia - ciiii, nic nie mów o rzyganiu! Bo i mi się zachciało :shocked2: Mój młody też do przedszkola teraz się wybiera. Jaka jest u ciebie wyprawka? Co trzeba mieć? Badania na pasożyty obowiązkowe?

Centka - dziękuję :*

Jak to jest, już na pierwszym USG widać, że to ciaża np. mnoga?

Ostatnia edycja:
reklama
Straciatella na 1 usg juz powinno widać ciąże mnogą, będą być 2 lub więcej pęcherzyki :) Ale fajnie by było tylko musisz na siebie uważać
Dziś rano aż zrobiłam test, żeby wykluczyć ciąże jakby to było faktycznie plamienie impantacyjne ale wyszedł negatywny. Może zbyt szybko zrobiłam...no nic za tydzień powtórzę test.

Stazi tak na NFZ leczenie masz chyba darmowe i przede wszystkim masz pierwszeństwo, tylko trzeba się upomnieć.

Wiem, że w ciąży też dwukrotnie przysługuje zdejmowanie kamienia z ząbków. Bardzo to polecam, sama uwielbiam to i piaskowanie, latam na to co pół roku. po pierwszym była taka różnica, jakbym sobie zęby wybieliła :-)

Czytam , czytam , czytam i już nie pamiętam co która pisała

Straciatella ciążę mnogą rozpoznasz już w 6/8 tygodniu :-D

Wikki zrób za tydzień sikacza...a który to masz dzień cyklu ???? Wikki z tym pierwszeństwem u lekarza to fikcja...u nas trzeba się umówić tak jak zawsze...czy jest ciąża czy nie !!! A jak jest bez zapisów to siedzisz w kolejce jak wszyscy...wiem coś o tym bo zaledwie tydzień temu jechałam po koleżankę do ośrodka bo zemdlała w kolejce ... a jest w ciąży bliźniaczej !!!

Centka a może Cię zawiało i dlatego szczęka boli ????

Centka no nie mogę ...Nivea Krem...no nieeeee...marchewkowa maseczka...sorry ale się uśmiałam !!! Ja też byłam aparatka jak byłam młoda... jak się człowiek nie przewróci to się nie nauczy !!!

aureolcia jak napisałaś o tym rzyganku to aż mnie się zachciało ( nadmienię że mam właśnie @) Coś mi tu fasolką pachnie !!!

Stazi mnie też "martwe" zęby bolą...to jest jakieś promieniowanie czy jakoś tak...mam to często !!! I podobno mija...a mnie nie minęło :-( W ciąży kanałówka jest bezpłatna ale tylko na jedynkach, dwójkach i trójkach....reszta chyba nie !

Piaska mnie po ściągnięciu kamienia zaczęły "lecieć " szyjki zębowe...chyba wszystkie już mam połatane...co za ból !!! Chyba miałam źle coś zrobione !!??

Benfica
ja robiłam TSH...i progesteron i prolaktynę ... w 21 dc...7 dni po owulce !!! Dużo się dzięki nim dowiedziałam
We wrześniu idę do nowego gina...zobaczę jakie badania mi zaleci !!!

Poziomka ja po biochemicznej krwawiłam 7 dni !!! Ale wyczyściłam się ładnie bo już kolejne cykle były regularne. Ty jak widać szybciej się "oczyściłaś " i dobrze !!!

Ewka oczywiście idź do rodzinnego...oni czasami więcej pomogą niż ginek !!! On Ci też powie jakie ewentualnie badania możesz zrobić...ale jak jest ze skierowaniem to nie wiem...ja za wszystkie płaciłam !

Grzanka kochajcie się wtedy kiedy jest ochota...ale myślę co 2,3 dni to tak spoko...żołnierzyki zdążą nabrać sił !!! Ja przy zbyt częstym sexowanku łapię zapalenie zwane "syndrom miesiąca miodowego" paskudne zapalenie pęcherza !!!

Zmykam ...zaglądnę wieczorkiem !!!

Ostatnia edycja:
Centka80, @ powinna być 14.09, ale ostatni cykl był mega dziwny, więc to nic pewnego :/

straciatella, o jakich badaniach na pasożyty mówisz? do przedszkola?! u nas nikt nic o tym nie mówił...

aureolcia, no ja tez mam stres związany z pójściem do naszego Juniora przedszkola. Przez ostatnie 9 m-cy był ze mną w domu, a teraz ja idę do pracy, Mały do przedszkola i totalna rewolucja. Początek września będzie ciężki.

Mój małżonek doprowadza mnie do szewskiej pasji. Chce drugie dziecko, ale żeby jeszcze coś zrobił w tym kierunku :baffled: on chyba liczy na niepokalane poczęcie :wściekła/y: wyjeżdżamy w najbliższy weekend w krzaki i mam nadzieję, że to będzie wyjazd owocny :dry:

Witam Kochane, ja wstałam po 8-mej nakarmiłam dziewczynki, posprzątałam i nastawiłam pranie. Teraz mam chwilę dla siebie, bo później będę kłaść Roksankę spać i trzeba obiad zrobić. Mąż dzisiaj pracuje tylko do 15-tej :D A poza tym nic mi się nie chce. Mam noc nie przespaną, bo dziewczynki coś marudziły i musiałam co chwilkę do nich wstawać. Jeszcze czekają mnie dzisiaj 2h jazdy, ale jakoś się nie cieszę z tego, że robię prawko, a powinnam. Może dlatego, że pragnę 3 dzieciaczka i się boje reakcji mojej rodzinki ;/ Przy drugim dziecku moje siostry mówiły, po co Ci dziecko, nie dasz sobie rady. Moja babcia jak się dowiedziała, że będzie druga córka, to od razu.. przystopuj na drugim dziecku. Nie rób trzeciego, bo po co Tobie? Najlepsze to, że Roksana jeszcze się nie urodziła, a ja musiałam brać luteinę, bo miałam przez 2 miesiące zagrożoną ciąże. W nocy spać nie mogę, na jazdach zamiast robić, to co instruktor mi powie, to ja robię co innego. Jestem jakaś rozkojarzona :( Rozumiałabym, że wtrącają się jakby pomagały finansowo, ale chociaż w opiece, ale nick nie pomaga. Czasami teściowa chce zostać z dziećmi. A tak sami dajemy radę. Moja starsza siostra tak marudzi do mnie, a sama jak się dowiedziała o mojej ciąży, to zrobili sobie drugiego dzieciaka ;/

Grzankaa, najlepiej dać plemnikom odpocząć. Mało prawdopodobne jest zajście w ciąże kochanie się w dzień, w dzień. Ginekolog radzi co 2/3 dzień.

Dziewczyny, krwawienie nie wyklucza ciąży. Ja przy pierwszej jak i przy drugiej miałam krwawienia w dniu spodziewanej @ i trwały jak zawsze i to 7 dni (ale przeczuwałam, że jestem w ciąży, bo cycki miałam nabrzmiałe, gdzie nigdy mi się przed @ to nie zdarzało no i mdliło mnie). Zrobiłam test ciążowy od razy po krwawieniu i wyszły od razu 2 kreseczki, ale zawsze druga bledsza. Później pojechałam na betę żeby potwierdzić i okazało się, że jestem między 5/6 tygodniem. Każda kobieta inaczej to przechodzi. Moja mama prawie z każdym swoim dzieckiem krwawiła. Przy pierwszej ciąży przez 6 miesięcy i nawet nie wiedziała, że zostanie niedługo mamą :)

PS: stazi 24, moja siostra robiła zęby będąc w ciąży i to za free. Ale lepiej się upewnić, bo nie wszystko jest za darmo.

Ostatnia edycja:
hej
ależ polłkuciłam się z mężem
może i dobrze ze test nie wyszedł i w ciąży nie jestem chociaż nie wiem .... przykro mi i pewnie to byłby koniec naszych staranek o dzidzię :( a tak bardzo chciałam eh :(

centka80, dziękuję :-)
ten wyjazd, to jak ostatnia deska ratunku. Ja wiele rzeczy jestem w stanie zrozumieć, ale jakbym chciała żyć w celibacie, to wybrałabym klasztor :wściekła/y: w weekend nie będzie stresu związanego z pracą, zmęczenia wynikającego z opieki nad Małym i obowiązków domowych - czyli zero wymówek. A jak chłopina nadal będzie kombinował, to go na terapię poślę, bo krew mnie zalewa :wściekła/y: no po prostu masakra:-(

Dorcia masz racje, czlowiek jak nie doswiadczy to sie nie nauczy. Ja i tak blado wypadam (z glupkowatymi pomyslami:-p) przy mojej siostrze. Ta to dopiero aparatka. Nawet do dzis ma mega pomysly np. ostatnio zupa brokułowo-sałatowa :baffled: :szok:bo tylko brokuła i sałate miala w lodowce:-D. No jej facet byl lekko rozczarowany. Ale ona nigdy super kucharka nie byla:-D

:-D:-D:-Dmoże jakaś rodzina z moją teściową ;-) raz zrobiła spaghetti :tak: z żołądków drobiowych i ketchupu :baffled::szok:

reklama
Do góry