reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

Straciatella, o jej jak bedziesz miała już ten sklep gotowy to wrzucaj nam tu linka :-D, a jakieś zniżki dla stałych klientów będą? ;-)
I podwójne oooo jeeej może to faktycznie bliźniaki :-D albo poprostu tak silne dzieciątko, chociaz... Bardzo szybko przyrasta ta beta i to dużo, najwyżej będzie podwójne szczęście hihi

reklama
bluecaat trzymam kciuki za poniedziałkową betę!! Cichutko wierzę, że będzie piękna!!

black_tea mało prawdopodobne, by beta coś Ci pokazała. Beta jest wydzielana od momentu, gdy jajeczko się zagnieździ, a zagnieżdżanie trwa od 6 do 12 dni po owulacji. Ty piszesz, że masz ją 16-17 dzień. Raczej nie spodziewaj się, że już coś zobaczysz. W poniedziałek będziesz w 23 dc, czyli 6 dpo. Zobacz na statystyki z 6 dnia po owulacji Pregnancy Test Results for 6 Days Past Ovulation | Countdown to Pregnancy W tych badaniach z krwi podają ogółem na 868 testów (osób, które jak się później okazało, że były w ciąży 84,9 % i tak było testów jeszcze negatywnych). No chyba, że miałaś owulację szybciej w tym cyklu.
Aż tak Ci tak na piciu zależy?

Nie nadrobię, no nie da rady :D

Ale czekam czy ten mój luby się oświadczy czy nie na tym wyjeździe.

Tempka nie rośnie, choć 18 dc . Cykl spisuję na straty
:-(. Czuję jakbym była napuchnięta w środku. Ah, i tak psychoza przedokresowa się zaczyna i tak :baffled:

Buziaczki staraczki,
buziaczki zafasolkowane,
kciuki na nowy cykl dla tych, do których @ miała czelność zawitać!

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny! termin @ mam dopiero na 25.08, ale dzis juz tempka spadla wiec nie mam po co nawet testu kupowac. Wyjezdzam dzisiaj populudniu do rodziny na wsi, takze bez dostepu do internetu bede az do poniedzialu wieczor. Ale zeby statystyki dobrze wygladaly to mozecie mnie juz przesunac na wrzesien, termin @ powiedzmy 28.09 :-)

hej Dziewczyny,

wczoraj nie miałam czasu, właśnie nadrabiam wczorajsze wpisy,

Susel - dobrze, że jesteś. Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie. Trzymam kciuki &&&&

Straciattella
- dlaczego nie polecasz Oeparol ? a polecasz Wiesiołęk Naturkaps ?
Pytam bo ja właśnie łykam Oeparol Femina, niedługo mi się kończy i muszę zakupić coś nowego (mam nadzieję, że w przyszłym cyklu mi się nie przyda ;-))

prełka - gratuluję, bądź dobrej myśli, uważajna siebie i nie denerwuj się. Dobre nastawienie to podstawa. Trzymam kciuki &&&

Tyle naprodukowałyście, że nie wiadomo co komu napisać.

Jak już wspominałam, w zeszłym cyklu też wydawało mi się, że jestem w ciąży, miałam mdłości, bóle brzucha, kręciło mi się w głowie, do czasu aż zrobiłam test i następnego dnia dostałam @. Była chwila załamki... W tym cyklu podchodzę do tego racjonalnie. Baaaardzo racjonalnie i czytając was....trochę współczuję... tego kłucia w jajnikach, mdłości, zgag i innych, potem w przypadku @ smutek jest tym większy:sorry2:

Jestem w 12dc, w ostatnim owu była ok 19, więc do 16dc będziemy kochać się co drugi dzień, a od 16 dc codziennie. To akurat będzie nasz pierwszy dzień wakacji nad morzem, więc będzie ok :-pDo czasu potwierdzenia ciąży II kreskami na teście, zachowuję się normalnie, tzn piję alkohol....biegam, jeżdżę na rowerze i nie rozczulam się nad sobą...
Teraz w głowie nam tylko niedzielne zawody ( Małż biegnie półmaraton, ja 10 km)

Życzę wszystkim zdrówka, zafasolkowanym dobrego samopoczucia, starającym się owocnych cykli.

Ostatnia edycja:
Straciatella Odnośnie Twoich smutków i wątpliwości - mam kilka słów. Jak my się zdecydowaliśmy na drugie dziecko to byliśmy w niezbyt dobrej sytuacji - mieszkaniowej i finansowej itd. Ja nie pracowałam a zarabiał tylko mój mąż. Teraz z perspektywy czasu tak się cieszę, że wtedy się zdecydowaliśmy. Też nie było łatwo. Starszy synek jeszcze nie chodził do przedszkola a ja byłam sama z tą dwójką - mąż w pracy.
Teraz mam wspaniałe dzieci. Bardzo się lubią i bawią ze sobą bo różnica wieku jest niewielka.
A teraz jak już wychodzimy na "prostą" bo ja pracuję, zaczynamy myśleć o trzecim dziecku. Też wydaje mi się to absurdalne ale wiem, że jak się nie zdecydujemy to raczej będę bardzo żałować za te pięć czy więcej lat....
Ciesz się ciążą, będziesz miała cudownego dzidziusia... :-):-):-)

Cyntia85 dzisiaj mam 21 dc. nie chodzi o picie tylko jade motocyklem a co tego bede spała w namiocie :p pewnie zmarznę nieludzko ;) wypiję pewnie 1-2 piwa max jak zwykle ;)

Straciatella zobaczysz jeszcze wiele radości przed Tobą, a w związku wiadomo nie zawsze tak jak by sie chciało. Zresztą trzeba sie pokłócić że by móc się godzić....a jak tak lubię się godzić :-D

Leemonca - łykałam oeparol i nic. NIC! żadnego śluzu płodnego zero.. Wcześniej po płynnym też nic ;-)
Znajoma poleciła mi ten, który teraz brałam.. i rewelka. Po 4 dniach mnie zalewało :zawstydzona/y:

Dorcia - dziękuję ;-) też tak myślę... co by nie było, dziecko to skarb.

Mój mi właśnie napisał smsa w odpowiedzi na mojego z pytaniem, czy to dobry moment na dziecko: "Anytime is good time to welcome a new life" :-)

reklama
Dziewczyny, ale Wy ranne ptaszki jesteście - o 8 przy komputerze ;) Mam do Was pytanie, o co chodzi z tą betą? Tzn. to jest badanie krwi?
Ja na razie jestem dobrej myśli, chociaż specjalnych objawów nie widzę (może poza częstszym sikaniem, ale może to sobie wkręcam). Jakbym nie dostała w weekend to chyba zrobię sobie test w poniedziałek. Jaki polecacie z tych dostępnych w aptece?

Do góry