reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Hejo hejo :-)
Na początku gratuluję nowozaciążonym :) Nikitka25, GosiaDr, Malusiolka GRATULUJĘ !!!
Cóż ja mogę powiedzieć ... Normalnej @ nie miałam. 13 dni plamienia tylko, ale od dwóch dni nie plamię. Więc nie wiem, czy zaczęłam nowy cykl, czy coś mi dolega, nie mam czasu iść do lekarza. Jutro rano zrobię jeszcze jeden test, aczkolwiek sądzę, że nie będzie niósł radosnej nowiny. Pokusiłam się nawet na samobadanie. Po terminie @ zaraz jakoś miałam szyjkę raczej rozpulchnioną, dziś była dość wysoko i twarda, trochę bolała mnie macica z jednej strony przy lekkim ucisku ... Więc nie wiem co mam Wam odpowiedzieć ... może wywalcie mnie na razie z listy, jak dostanę normalny okres to dołączę.

Witam.

Malusiolka
- ja też ciągle czegoś zapominam, czasem nawet prostych słów - śmieję się, że to początki alzhaimera, choć z drugiej strony to wcale mi nie do śmiechu, jak sobie pomyślę o dalekiej przyszłości...

Casablanca - ale szyjka rozpulchniona to chyba raczej miękka jest a nie twarda. Tak mi się wydaję, ale głowy nie dam...

Cyntia
- no wiem, że nie chciałaś straszyć, jednak wolałam poszukać w necie czegoś więcej...

U mnie nadal nic, staram się nie nakręcać w żadną ze stron... po prostu sobie żyję z dnia na dzień i tyle... Dzisiaj znowu weekend - całe szczęście ;-)

iwo, ja chodzę na betę do szpitala i tam 7 dni w tygodniu i czeka się 2h na wynik. Zaczęłam się teraz martwić :( na kartce napisane jest, że 6 tydzień ma ponad 3 tysiące, a gdzie 7 tydzień? Ja mam zaledwie 25,1. Chyba, że przez te parę dni beta dużo poszła w górę.

Malusiu,a nie myślałaś o tym, że mogłaś mieć późną owulację? Wiesz tak naprawdę to termin porodu i wiek ciąży określany jest na bazie om tak trochę teoretycznie, a po usg można coś więcej stwirdzić. U mnie na 1 usg pani dr powiedziała, że ciąża wygląda na młodszą, ale, że to może się unormować i teraz jak miałam w środę to okazało się, że jest równo z om. Ponoć czasami tak jest, że na początku ciąża wydaje się dużo młodsza, a później nadgania, więc zrób betę, jak przyrasta ładnie to po prostu się nie martw i idź po świętach do lekarza, zrobi usg wszystko będzie widać :*

Dzisiaj moje dziecię nadal zakasłane, oby tylko do świąt jej przeszło. Ale ogólnie to wydaje mi się, że wygląda lepiej, kataru prawie nie ma, nie narzeka, żeby ją coś bolało.

Iwo jak nie masz wyjścia to bierz na żądanie i się nie przejmuj. W końcu masz do tego prawo!!! Wiem o czym piszesz u nas w wakacje odwoływali ludziom urlopy, bo za dużo pracy było ;/ Mnie się udało tylko dlatego mieć wolne, że szłam z córką do szpitala i nie chciałam l4 mieć w tym czasie. Ale koszmar jak czasami coś wymyślą to koniec. Urlop świąteczny chyba też Ci się należy jak nie miałaś w tym roku wcale urlopu?

mychunia moj maz tez chce czekac do marca ale ja chyba zwariuje do tego czasu. no ale gdby nie udalo mi sie go przekonac to ciesze sie ze bede miala jakies staraczkowe towarzystwo ;-)

malusiolka zapominanie jest normalne na poczatku ciazy wiec sie nie martw! ja czuje sie fizycznie juz duzo lepiej tylko psychicznie cos znowu podupadam po wczorajszej rozmowie z mezem...

a co do forum to ja jestem za nowym watkiem Staraczki 2014.

Wanda_23 ja rozpulchnioną szyjkę miałam zaraz po tym jak minął termin spodziewanej @ i tak samo było po kilku dniach, a wczoraj była twarda, tak przynajmniej mi się wydaje, bo ekspertem w tej dziedzinie nie jestem ;-)
A tak w ogóle robiłam test i negatyw, tyle, że doszły urojenia, bo jakiś cień cienia cienia tam zauważyłam, ale nie sugeruje się nim wcale.
A propo wątku to powinien być nowy 2014, gdzie lista by była nowa z zaciążonymi w 2014, ewentualnie z najświeższymi naszymi tu ciężaróweczkami. Bo coś mi się wydaje, że i taj objawi się kiedyś ktoś kto zacznie w 2014 i taki wątek założy ...
Gosia_Dr betka będzie wysoka na pewno, a do kłucia trzeba będzie się przyzwyczaić. W końcu to dla niuniusia :)

hej dziewczynki, tak rzadko tu zaglądam że nawet nie nadążam z nadrabianiem, aż tyle tego piszecie..dzisiaj mój 35 dc, okresu ani widu ani słychu, zastanawiam się czy wogóle robić test ciążowy ponieważ w tym miesiącu Ovu nie wykrył mi ouwalcji i to, że przez moją c-holerną pracę w tym miesiącu było tylko pare przytulanek... jak myślicie robić teraz czy lepiej z porannego moczu ??

doska, lepiej poczekaj do jutra i rano zrób test.

Gosia, teraz już mam tą świadomość. Ale wiem, że i tak data porodu będzie wpisana z pierwszym dniem ostatniej miesiączki. Trochę się uspokoiłam i na razie staram się nie denerwować :)

Suselku, jak chcecie to może być wątek Staraczki 2014, ale niech któraś z Was zajmie się listą, bo ja już mam dużo na głowie :)

Któraś z dziewczyn chętna aby prowadzić listę Staraczek?

Kinia, rozumiem i mam nadzieje, że u mnie tak jest :)

Suselku <przytul>

witam :-)

porządki przedświąteczne zakończone uf :-D

suselku nam też jest ciężko czekać tym bardziej, że na razie nie możemy w ogóle się kochać :no: no ale odkrywamy inne sposoby na zadowolenie :-D dobrze, że są bo jestem teraz mega napalona :zawstydzona/y: i inaczej bym zwariowała :tak: zobaczysz w przyszłym roku będziemy w końcu szczęśliwymi mamusiami :-D

Maluś nie martw się tylko idź na kolejną betę i bierz luteinę albo duphaston nie zaszkodzi a może pomóc :-D życzę Ci z całego serca aby wszystko się dobrze skończyło :-)

reklama
mychunia, suseł ja tu będę regularnie wpadać i podglądać jak sobie radzicie. Także miejscie się na baczności. Mam nadzieje ze jak tylko kwarantanna minie fasolka szybciutko was zaskoczy :-).

Maluś no ja właśnie dlatego na razie się nie badam dopóki nic złego się nie dzieje. Ani bety, ani wlkości pęcherzyka. Spokojnie będzie dobrze,zobaczysz!

doska - ja dzień przed okresem wleciałam po kawie i herbacie o 11 do łazienki z testem i wyszedł. Wiadomo lepiej poczekać do rana, ale te popołudniowe też często sa wiarygodne. Najpiej kup dwa :-).

Do góry