reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
witam, niestety @ przyszła w terminie więc zaczynamy 6 miesiąc starań, a kolejnej @ spodziewam się 18 grudnia...........
porobiłam wszystkie badania zlecone przez gina i nie wyszło nic niepokojącego
jak przez kolejne 2-3 miesiące się nie uda to szanowny małżonek pójdzie pod mikroskop....
i kto by pomyślał że w 2 poprzednie ciąże zaszłam za pierwszym razem :-(

aureolcia, miło że napisałaś. <Przytul> ja też 2 poprzednie ciąże za pierwszym razem, a teraz jak się uda (jutro rano testuje), to będzie w 3-cim cyklu. Dacie radę. Trzymam &&&&& aby w końcu się udało. Przepisałam Ciebie na 18.12. A napisz czy przypadkiem Ty, albo Twój mąż nie macie jakiejś ciężkiej pracy? Wysiłek i stres robi swoje. U mnie jest ciężko, bo mój mąż non stop pracuje i mało co odpoczywa i dlatego też zastanawiam się, czy jednak się udało. Jak nie idę badać tarczycę, bo moje cykle coś długie są. Jutro będzie 39dc.

Starających się:30V '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12
Sierpień 2014:
natkusia,agamemnon,basik77,malgonia1,kobietka
Czekamy na potwierdz.:
Malusiolka - @ 22.11
aina110 - @ 27.11
Casablanca - @ 27.11
Ritta - @ 28.11 2
leemonca - @ 29.11 6
wanda_23 - @29.11

Grudzien
iwo - @ 2.12 2
Anula1988 - @ 2.12
Anna223 - @ 6.12
Olusia7982 - @ 7.12
GosiaDr - @ 8.12 5
malena100 - @ 10.12
celta - @ 10.12
Conti - @ 11.12
24
Nikitka25 - @ 12.12
ewe_lina_d - @ 12.12
Ludzik - @ 15.12
14
Stellaa - @ 15.12
kontra - @ 16.12
fox - @ 18.12
aureolcia - @ 18.12
joaro - 19.12
Gochson - @ 19.12
3
Nuuuśka - @ 20.12
watpliwosci3 - @ 20.12
6
ookatkaoo1993 - @ 22.12
kalisia - @ 23.12
Piaska - @ 24.12
Agaawa - @ 24.12
agniecha83 - @ 25.12
Aschlee25 - @29.12 3
Anka10222 - @ 30.12
Poczekalnia Dorcia,brrr85,anuszka,karotka,missiiss1301,hania$, doska1,Arcala,Cyntia85, mimmoo,Gofka, tamaguczi,melponea,Ulika,emalia82,nadzieja210,augustnka,mychunia6,Amaliee,

aureolcia, miło że napisałaś. <Przytul> ja też 2 poprzednie ciąże za pierwszym razem, a teraz jak się uda (jutro rano testuje), to będzie w 3-cim cyklu. Dacie radę. Trzymam &&&&& aby w końcu się udało. Przepisałam Ciebie na 18.12. A napisz czy przypadkiem Ty, albo Twój mąż nie macie jakiejś ciężkiej pracy? Wysiłek i stres robi swoje. U mnie jest ciężko, bo mój mąż non stop pracuje i mało co odpoczywa i dlatego też zastanawiam się, czy jednak się udało. Jak nie idę badać tarczycę, bo moje cykle coś długie są. Jutro będzie 39dc.
Oboje mamy stresy w pracy niestety a do tego mąż jeszcze w domu pracuje bo nie wyrabia a terminy gonią, niestety takie czasy i kredyty do spłaty :baffled:
U mnie tarczyca ok, zastanawiam się jeszcze nad obciążeniem bo w ciąży z Wiktorem miałam cukrzycę ciążową, ale po porodzie i rok temu robiłam kontrolnie i było wszystko ok ..... a jakoś mi się nie uśmiecha pić tą okropną glukozę :baffled: No to długi masz ten cykl. A progesteron badałaś?

Malusiolka, mój najbliższy termin @ to 04.12, mam cykle 24-26 dni, zazwyczaj jest 26 ale ostatni miałam dwa dni wcześniej ponieważ miałam grypę jelitową z dość wysoką gorączką i podejrzewam że stąd to zachwianie. A jeśli chodzi o cykl starań to będzie jakoś 5-6. Jeśli chodzi o informację o sobie, to mam 33 lata, od 7 lat jestem szczęśliwą mężatką a od prawie 6 lat szczęśliwą mamą uroczej dziewczynki. Dość długo dojrzewałam o decyzji o drugim dziecku ze względu na straszne wspomnienia związane z porodem, no i kiedy psychicznie wreszcie dojrzałam i odważyłam się na te starania okazało się, że nie jest to jednak takie proste. Od pół roku wariuję przed każdą @ bo często objawy wskazują na to że to może być ciąża, ale niestety.... jak do tej pory nie udało się jeszcze. Teraz czekam do 4.12 i już zaczynam schizować, bo od tygodnia pobolewa mnie podbrzusze a dzisiaj doszedł ból piersi i boję się, że znowu nic z tego. Nie potrafię jakoś przestać o tym myśleć i skupić się na czymś innym, tzn w pracy jest ok ale jak jestem w domu to non stop myślę tylko o tym czy tym razem sie udało czy jednak nie... Czasem nie mam już siły sama na siebie...

Czesc dziewczyny, może któraś z was mi coś powie, może była w podobnej sytuacji. W poniedziałek Mój test ovu wyszedł pozytywnie. Wczoraj mój śluz był zabarwiony na różowo, dziś zmienił kolor na czerwony a przed chwilą puscilo się krwawienie jak na @... Brzuch boli jak na @. Jak to możliwe?

Lisica który masz dzień cyklu? Podczas owulacji tez czasem może pojawić się plamienie lub krwawienie, ale jeśli nie przejdzie to idź do lekarza.

reklama
Do góry