reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Witajcie dziewczyny w poniedziałek.
Dzisiaj nadal mam wolne. Muszę wybrać urlop z tego roku w tym roku, a że od 21 grudnia mam wolne do końca roku, to musiałam jeszcze teraz
wziąć kilka dni. Do pracy dopiero w środę idę. Także zdążyłam już jedną książkę wciągnąć, teraz zaczęłam drugą. Niestety okazuje się, że najpierw przeczytałam nowszą, a ta którą wczoraj zaczęłam dzieje się jakieś 7-15 lat wcześniej niż ta, którą skończyłam.

Temperaturka skoczyła mi dzisiaj nieznacznie, no ale kierunek góra, to chyba najważniejsze. Wczoraj późnym wieczorem bolał mnie brzuch, trochę tak jak na @, ale jednak ciut inaczej - pewnie to był ból owulacyjny.

U mnie w pracy jest karencja 9 m-cy. Becikowe to wszystkim przysługuje czy zależy od zarobków?

Nie, niestety nie przysługuje wszystkim :wściekła/y:, chyba że coś zmienią w 2014. Ale póki co dali próg 1922zł na osobę :wściekła/y:

Julia - jaka karencja jest w Allianz ? Kiedyś pracowałam w tej firmie i wydawało mi się, że jest karencja 9 miesięcy...

reklama
Uf w końcu można odpocząć po pracowitym weekendzie polegającym na rozładowywaniu energii mojego szalonego dwulatka. Ale nie wiem czy nie zbiera mu się na infekcje i mam obawy czy znowu się nie rozchoruje. Od kiedy jest w żłobku ciągle coś się przyplątuje….jemu a potem nam

Malusiolka ty to jesteś kobieta wulkan, jak czytam ile rzeczy robisz poza opięką nad dziećmi to aż się ciśnie żeby zapytać czy ty jakoś dobe umiesz sobie wydłużyć z tych 24h ? Mów jak! Już :-)! Hmmm zaczynam mieć siebie za fajtłapę:-), albo może za dużo czasu po pracy poświecam dziecku i powinnam go już częściej uczyć zajmowania samym sobą. Jak zobaczę II kreski to się wezmę za lepszą organizację czasu . Trzymam kciuki za egzamin.

Kinia ja i mąż też już ręce zacieramy na najnowszą serię supernatural, ale jeszcze czekamy,aż więcej odcinków wyjdzie. Może od przyszłego tyg.zaczniemy . no a szybcy i wściekli to klasyka:-)! Nie ukrywam że w pierwszej cz. Vin Disel …..ah…ale się rozmarzyłam:-)

Mąż mnie zbeształ że się martwię tym że 2 cykle z głowy i nic. Kazał mi się wyluzować i nie robić badań , a już broń boże nie wysyłać go jutro na badanie plemników bo może się założyć że już o tym myślałam :). I ma rację bo pracę pisałam o niepłodności męskiej i to ile się naczytałam i ile mam w głowie.....zresztą nie tylko o czynniku męskim, ale żeńskim też . Nie dobrze jak człowiek za dużo wie :-)

Może ma racje.

Aschlee no zobaczymy co powie dentystka wybiore sie na czasie do niej niech tam zobaczy co sie tam tworzy;/

Wanda no wlasnie wydawalo mi sie ze jakis prog zrobili...kiedy niebylo jak ja corke urodzilam..no ale teraz sie tez zalapiemy:) bo maz niema wykazywane ile zarabia...
No to trzymam kciuki za ten cykl:)
WIesz co chyba wszedzie jest ze karencja 9 miesiecy jest na wszystko...no ja juz w Allianz jestm 5 lat:) grupowe z firmy, a meza teraz wlasnie od pazdziernika obejmuje wieksza kwota bo podwyzszalismy:) wiec tez sie zalapiemy:) na styk:)

No ja niestety gdyby nic się nie zmieniło, to się nie łapię...
Julia - sprawdź, czy czasem przy zmianie na wyższą składkę też nie obejmuje karencja ? Żeby nie było, że będziecie płacić więcej, a wypłacą Wam z tego niższego progu. Wiem, że firmy ubezpieczeniowe tak się zabezpieczają :dry:

Nikkita - dobrze mówi Twój mąż, dajcie sobie jeszcze czas na luzie ;-) I zdrówka dla malucha, żeby go nie rozłożyło..

Wanda no wlasnie wiedzielisy o tym! ubezpieczenie obejmuje od 1 pazdziernika (karencja 9 miesiecy) a ciaza liczy sie od 06.10 z data ostatniej miesiaczki...wiec chyba sie zalapujemy?
Watpie ze cos zmienia z tym becikowym;/

Watpie ze cos zmienia z tym becikowym;/

No jasne że nie zrobią, wybory się zbliżają, będą ciekawsze tematy na głowie jak aborcja, eutanazja czy cholerny tupolew i brzozy... zamiast zająć się prawdziwymi problemami w kraju, to można stworzyć gorące tematy... ech...

No to świetnie Julia, to się uda ;-)

Julia, nie chce Ciebie straszyć, ale strasznie boli ;/ Ja myślałam, że umrę z bólu. U mnie cztery 8-ki na raz się wyżynały i to przy pierwszej ciąży. Co 2/3 dzień byłam na pogotowiu i tak przez ponad 2 miesiące. Aż w końcu wyszły i jest teraz ok.

Julia, ja i mąż w PZU na dziecko dostaliśmy po 1200zł, a jakby w pracy męża wariantu nie zmieniali, to dostalibyśmy po 1700zł, ale najważniejsze że kasa jakaś była + 1000zł becikowego. Jakbym teraz była w ciąży, to chyba jest 1500zł, ale nie jestem pewna + becikowe 1000zł. Zawsze to coś :)

Trzymajcie &&&&& aby dzisiaj/jutro nie zawitała do mnie @, bo jutro egzamin, a boje się, że może mnie zalać.

iwo, jeżeli pójdziesz do ginekologa do 10 tygodnia ciąży i kwota zarobków na osobę nie przekroczy 1922zł, to becikowe w kwocie 1000zł przysługuje :) Drugie becikowe z MOPSu, to chyba 500/600zł na osobę. Nie pamiętam tego. Kiedyś u nas było jeszcze 200zł od prezydenta, ale wycofali.

Nikitka, mam po prostu poukładane co w danym dniu trzeba zrobić :) Obiad przygotowuje zanim najmłodsza idzie spać, a jak zaśnie, to kończę. Sprzątam, piorę, bawię się z dziewczynkami, a nawet siadam na forum :) Forum uzależnia :p Kochana, musisz postarać się nauczyć małego aby sam się sobą trochę zajął. Jeżeli tego nie zrobisz, a będzie drugie dziecko, to będzie Tobie ciężko. Najstarsza u mnie córka ogląda, rysuje, bawi się sama, a najmłodsza często pcha mi się na ręce. Biorę ją na chwilkę, ale staram się aby też sama się bawiła, albo z Oliwką. Jakbym miała trzymać ją non stop na rękach, to nic nie zrobiłabym. A tak nie mogę.

wandzia, przy 3-ce dzieci + 2 dorosłych, to jakbym ja urodziła, to ten 1000zł dostałabym :p Nie zarabiamy 10 000zł :p

Starających się:28IV '14=>7, V '14=>17,VI'14=>13
Lipiec 2014: dzikuska,emkacafe,karola1986,mamaTomeczka,julia0903,Kinia1,Andzia15,wiikki,mychunia,mikaaa,susel,maja 35
Czekamy na potwierdz.:
Piaska - @ 21.10 2
6
joaro - @ 28.10
doska1 - @ 6.11

ookatkaoo1993 - @ 10.11

kasiula222 - @ 13.11
watpliwosci3 - @ 14.11 5
waiting4beans - @ 15.11
kalisia - @ 16.11
Ludzik - @ 17.11
13
Listopad

natkusia - @ 20.11 2
basik - @ 20.11
Gochson - @ 20.11
agamemnon - @ 22.11

Agaawa - @ 22.11
aureolcia - @ 22.11
kobietka22 - @ 23.11 2
agniecha83 - @ 24.11 4
fox - @ 25.11 8
Amaliee - @ 25.11
Ritta - @ 28.11 2
leemonca - @ 28.11 6
Anka10222 - @ 29.11
wanda_23 - @29.11
Aschlee25 - @29.11
2
Grudzien
iwo - @ 2.12 2
GosiaDr - @ 8.12 5
malena100 - @ 10.12
Conti - @ 11.12
24
Nikitka25 - @ 12.12
kontra - @ 16.12
Poczekalnia madziulka291, Dorcia, madziakowalik, Nuuuśka, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, karotka,missiiss1301 hania$,

Malusiolka - my też nie, nie wiem skąd u nas taka kwota wychodzi, ja nie wiem gdzie ta kasa jest... Pewnie dlatego że mąż dostaje często jakąś dodatkową kasę i ona tak nakręca kwotę. Ale nie mieścimy się nawet jak się podzieli na 5. A tak w ogóle to czy to jest kwota brutto czy netto?

Ale nam się lista skróciła, super, tzn że dużo II było :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wandziu, oni liczą z kwoty brutto. Jakby nie wiedzieli, że po odjęciu podatku g*wno nam zostaje ;/

Wandziu, też się ciesze, że dużo II kreseczek jest. Ale przez to wszystko ciągle się nakręcam :szok: A z M przecież nie staramy się.

Do góry