reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

No jutro beta, a wizytę u mojego mam 12 listopada - miał potwierdzić ciążę, a nie dokładne wyczyszczenie macicy, no ale cóż zrobić...
Nie poddam się tak łatwo, o nie... jak nie czerwiec, to sierpień będzie, bo lipiec już mi przepadł...

reklama
Wanda - Ty pisałaś ,że testy nadal wychodzą i je wklejałaś?
Miałaś badanie w kierunku zaśniadu ? Ja tylko o tym słyszałam i czytałam jak dziewczyny na cpp kiedyś pisały wtedy beta utrzymuje się bardzo długo i trzeba to leczyć , nie chcę straszyć tylko tak mi zaświtało ,że jeśli beta nie spada lub za wolno spada to może być zaśniad.

Wanda- psychika rzadzi naszym ciałem, niestety. Moja przyjaciółka nawet ronić nie mogła tak ciało chciało podtrzymać ciążę, niestety beta nie dawała złudzeń i była wysoka mimo braku tetna, spadać zaczęła dopiero po 2 tygodniach....
Ciekawe co Wiktor na to że jest wykapanym tatą :) usmialam sie niemiłosiernie :)

Conti- nie wmawiaj mi że wysoka tempa to zasługa choroby :)) a tak serio to może lepiej zrób rano test byś ewentualnie mogła wziąć jakieś leki na przeziębienie.

Wanda - Ty pisałaś ,że testy nadal wychodzą i je wklejałaś?
Miałaś badanie w kierunku zaśniadu ? Ja tylko o tym słyszałam i czytałam jak dziewczyny na cpp kiedyś pisały wtedy beta utrzymuje się bardzo długo i trzeba to leczyć , nie chcę straszyć tylko tak mi zaświtało ,że jeśli beta nie spada lub za wolno spada to może być zaśniad.

Kurczę, nie, nie byłam... w żadnym kierunku nie byłam leczona tak na prawdę :no: Ale dzięki za informację, jutro, jak tylko będę wiedziała na czym stoję, na pewno będę działać dalej - albo jakoś laboratoryjnie, jeśli zaistnieją takie potrzeby, albo łóżkowo, jeśli będzie taka potrzeba ;-)

Ja już po wizycie. Wszystko dobrze :-). Ciąża jest kilka dni młodsza niż wg ostatniej miesiączki, ale to się zgadza z moja późniejszą owulacją ;) serduszko bije, termin wg OM 24.06.2014r., termin wg pomiarów 30.06.2014r. jednak i tak wyjdzie ok. 24 czerwca ponieważ lekarz powiedział, że cc zrobimy po skończonym 39tc, dostałam długa listę badań do zrobienia i kolejna wizyta za 3 tygodnie - 27.11.2013r.

Zrobiłam test.... I albo był walnięty, albo:

P1010226.jpgP1010230.jpgP1010227.jpgP1010229.jpgP1010228.jpg

Na żywo wygląda lepiej, taka słaba kreseczka jest, ale jeszcze powtórzę może w pt, albo sobotę i zobaczymy jak się potwierdzi to będę leciała na betę. Jeszcze boję się w to uwierzyć, bo mnie brzuch boli jak na @.

Załączniki

• P1010226.jpg
    P1010226.jpg
    9,9 KB · Wyświetleń: 50
  • P1010227.jpg
    P1010227.jpg
    8,8 KB · Wyświetleń: 44
  • P1010228.jpg
    P1010228.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 52
  • P1010229.jpg
    P1010229.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 46
  • P1010230.jpg
    P1010230.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 47
Tekla, super wiadomości :) Przesyłaj nam teraz duuuużo fluidków :)

Kinia, po cichu gratuluję :)

Kobietka, widzę że my prawie na tym samym etapie jesteśmy, Ty 12 dzień cyklu, ja 13, wszystko przed nami :)

Małemu spadła gorączka, teraz ładnie się bawi, ciekawe jak będzie w nocy :(

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jeszcze nie dziękuję zobaczymy jak to będzie dalej :) Mam nadzieję, że kreseczki sciemnieją, ale nie wiem czy małżowi już mówić... Chyba poczekam jeszcze do pt lub soboty, ciekawe czy w sobotę bete można zrobić?

Do góry