reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

staraczki 2013 !

Mnie na początku ciąży bolał brzuch, jakbym miała dostać okres. Czułam też kłucie w podbrzuszu. Więc może to faktycznie ciąża :)
Wydaje mi się, że okres z odstawienia może się pojawić nawet, jak ciąża jest, ale pewności nie mam.
Zrób teścik, będę trzymać kciuki :)

reklama
Po południu kupie test, chciałabym zrobić odrazu, tylko czy coś pokaze, no niby jakby była to juz 2msc to chyba by wyszło? czy lepiej rano? Dziękuje :)

Oooo nawet ciążowo się zrobiło :) Super tez trzymam kciuki.
A więc tak. Ja przygotowuję się na święta na całego. Oczywiscie o porządkach nawet nie mysle ;-) , ale szaleje z zakupami, prezenty zakupione bądz zamówione. Kucharka ze mnie zadna ale mysle ze cos z moja córą juz popichcimy w kuchni, bedzie mega szczesliwa dekorując ciasteczka :-) nawet jesli pozniej nie beda sie nadawac do jedzenia heh.
Ja pierwsze dziecko urodzilam cc. Zakonczono oczywiscie w ostatniej chwili, spadające tetno małej, ja skonczona... a szkoda pisac. W kazdym badz razie od razu powiedziano mi ze kolejny porod bedzie zalecany do cc bez mozliwosci mojego wyboru. I dzieki Bogu! Bardzo chciałabym miec teraz synka, no i nie wiem czy az nie za bardzo :no: przez to sie tez tak troszke waham bo mam wyrzuty sumienia ze mysle o plci choc w glebi serca wiem ze córeczka tez bylaby dla mnie wszystkim. No coz, za marzenia sie nie placi ;-) ale nie ukrywam ze sprobuje troche pomoc szczesciu. A widze ze te z nas ktore beda sie starac o drugie to tez raczej o chlopca :-) moze cos wspolnie wymyslimy :confused:
Ja pracuje do 15. Wiec odliczam juz do weekendu.
A jutro jade na narty. I bardzo sie ciesze na ten wypad.
Pozdrawiam cieplo

U mnie też cc odbyło się po całym dniu męki. Okazało się, że synek nie miałby szansy wyjść, bo mam za wąską miednicę. Jakby nie dało się wcześniej sprawdzić! Będę musiała pogadać z ginekologiem czy dostanę od razu skierowanie na cc czy będę musiała inaczej kombinować.
Ojj, drugi synek mi się marzy, ale mąż bardzo chciałby córeczkę. Nie wiem czy są jakieś sprawdzone działające sposoby na zaplanowanie płci. Najważniejsze, żeby nasze dzieciaczki urodziły się zdrowe (no ale, to oczywiste, że to priorytet).
Już po 16, więc Zuza się weekenduje :) Udanego wypadu na narty życzę :)

Carloska, kciuki cały czas zaciśnięte!

Hejka dziewczyny:) ja od 15 też już mam weekend - szybki zakupy, obiadek i teraz odpoczywamy z meżem ja przed laptopem a mąż przed TV i X boxem:) Każdy robi to co lubi:)
Carloska trzymam kciuki:) a mi dzisiaj przyszedł termometr tak wiec od jutra mierzenie tempki:) zobaczymy jak to będzie wyglądało:)
życzę miłego wieczorku.

hej dziewczyny, robilam test i niestety 1 kreska :(nie napalałam sie zabardzo, wiedzialam ze nic z tego ale w głebi duszy miałam nadzieje ze będą te 2 kreski :(

Zuza udanego weekendu :) ja juz pierniczki zrobilam i udekorowałam niestety jeszcze sama w tym roku :)
Aniołek mój mąz własnie zakończył gre na xboxie a teraz tv haha a ja tez przed laptopem :)
Niemartw sie a mi sie marzy pierwszy synek i to bardzo :)

Tysia - u Ciebie było dokładnie tak, jak u mnie - też starałam się 3 cykle i miałam podwyższoną prolaktynę :) Zbiłam ją bromkiem i poszło! Też mi się trójeczka marzy, najbardziej bym chciała mieć trzech synów. No ale mąż marzy o córeczce :)
Powodzenia na jutrzejszych zakupach!.

No ja nie zdązyłam nawet zacząć zbijać prolaktyny, bo na wizycie z wynikami poziomu hormonów okazalo sie ze w ciazy jestem ;) O podwyzszonej prolaktynie wiedzialam juz wczesniej ale nic nie bralam bo byla niewiele ponad granice górna normy. Wiec tylko sprawdzlamam czy nie pojdzie wyzej.
Teraz badan nie robilam ale prolaktyna na bank wyższa niz powinna, bo jest wyciek z piersi i nie wszystkie cykle owulacyjne....Jak kilka m-cy nie bede w ciazy bierzemy sie za badania.

Carloska - szkoda......

Ja pierwszy poród mialam bardzo ciezki.....bez wnikania w szczegóły - dziecko 4 kg, poowijane pępowiną, urodziłam SN ale roodzilam 2,5 dnia. Zaczelam we środe rano a urodzilam córeczkę w piatek w poludnie....Mimo to drugie dziecko też chcę rodzić SN.

reklama
Carloska - buuu, jaka szkoda :( aale, nic straconego, niedługo na pewno dzidzia zamieszka w brzuszku :)

Tysia - :szok: 2,5 dnia??!! Masakra...to Ty musisz być jakimś herosem normalnie...ja rodziłam jakieś 11 godzin, a wydawało mi się to wiecznością! Teraz tylko się modlę, żebym już nigdy nie poczuła ani jednego skurczu porodowego. Na prawdę, szacun ogromny, kobieto!!!

Ciekawa jestem, jak to teraz będzie z moją prolaktyną. Na razie jeszcze karmię cycem, więc na bank jest wysoka. Zobaczymy, jak moje cykle będą wyglądać, bo na razie tylko raz dostałam okres po porodzie (prawie 2 lata bez okresu! - to było coś :) ). W razie czego nie ma co się martwić, bromergon na prawdę daje radę.

Do góry