reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Miałam dać znać jak zrobię test, ale na razie sie wtrszymalam. Mam mega dziwne objawy, kłuję mnie brzuch, teraz po całym dniu mi mega nie dobrze, ale będąc popołudniu w toalecie jednorazowo zobaczyłam dwie malusienkie kropeczki krwi i cała moja nadzieję się posypala.. Pewnie sobie wkrecilam że się udało i zatrzymał mi się okres przez to i za chwilkę przyjdzie że zdwojoną siła:(
Może to plamienie implantacyjne ?😉

reklama
Może to chodzi o endometrium , ja się gubię w tej terminologii [emoji16]

Strasznie namieszałeś. Tak czytam i tu się nic kupy nie trzyma [emoji20]
Nie dostałaś wydruku z opisem? Tam powinno wszystko być napisane.

12,2 to endometrium pewnie... a nie pęcherzyk, później wspominasz o drugim...eh! Bo pęcherzyk 12,2 na 20ktorys dzień cyklu to żaden dominujący...no chyba ze dopiero owulacja za tydzień, a testować można ale za trzy tygodnie.

Cześć dziewczyny :) przeczytałam cały wątek grzecznie post po poście i dopiero się witam :)
Trochę o mnie, ja mam 24 lata a mój mąż 27, jesteśmy 2 lata po ślubie.
Przez 2 lata brałam tabletki anty bonadea ale niestety próby wątrobowe wyszły mi podwyższone i w styczniu tego roku musiałam zmienić na plastry evra.
Plastry stosowalam od stycznia do października. Miesiączka grzecznie przyszła po 29 dniach od ostatniego krwawienia z odstawienia, moje cykle przed anty były regularne pomiędzy 26 a 30 dni ale wtedy nie zwracało się na to aż takiej uwagi.
Zdecydowaliśmy się na starania zaraz po odklejeniu ostatniego plastra.
Dziś jest 18dc 2cs. Robiłam badania tsh i wyszło niestety 5,03 ale ginekolog dała mi już eutyrox 50 i skierowanie do endokrynologa.
Najprawdopodobniej organizm pozbył się już wszystkich syntetycznych hormonów bo niestety wypryski na twarzy powróciły (miałam z tym problem przed antykoncepcja).
Dodatkowo mam podejrzenie zespolu jelita drazliwego wraz z nietolerancja laktozy, brak zmian w jelitach(miałam kolonoskopie) oraz brak zmian na usg jamy brzusznej.
Niestety objawy ze strony ukł. pokarmowego utrudniają obserwacje cyklu ale powoli się uczę własnego ciała.
Najprawdopodobniej ten cykl już był normalny bo zaobserwowalam zmiany w sluzie ale i tak wszystko bedzie wiadomo kolo 13.12 bo wtedy ma nadejsc kolejna @.
Na razie więcej badań nie miałam robionych bo to nasze pierwsze podejście do starań.
Ten cykl wykorzystany chyba w 100% bo chłop już się broni rękami i nogami:D
Gratuluję wszystkich kreseczek ⏸ i mocno tulę kazda która doświadczyła straty.

Cześć dziewczyny :) przeczytałam cały wątek grzecznie post po poście i dopiero się witam :)
Trochę o mnie, ja mam 24 lata a mój mąż 27, jesteśmy 2 lata po ślubie.
Przez 2 lata brałam tabletki anty bonadea ale niestety próby wątrobowe wyszły mi podwyższone i w styczniu tego roku musiałam zmienić na plastry evra.
Plastry stosowalam od stycznia do października. Miesiączka grzecznie przyszła po 29 dniach od ostatniego krwawienia z odstawienia, moje cykle przed anty były regularne pomiędzy 26 a 30 dni ale wtedy nie zwracało się na to aż takiej uwagi.
Zdecydowaliśmy się na starania zaraz po odklejeniu ostatniego plastra.
Dziś jest 18dc 2cs. Robiłam badania tsh i wyszło niestety 5,03 ale ginekolog dała mi już eutyrox 50 i skierowanie do endokrynologa.
Najprawdopodobniej organizm pozbył się już wszystkich syntetycznych hormonów bo niestety wypryski na twarzy powróciły (miałam z tym problem przed antykoncepcja).
Dodatkowo mam podejrzenie zespolu jelita drazliwego wraz z nietolerancja laktozy, brak zmian w jelitach(miałam kolonoskopie) oraz brak zmian na usg jamy brzusznej.
Niestety objawy ze strony ukł. pokarmowego utrudniają obserwacje cyklu ale powoli się uczę własnego ciała.
Najprawdopodobniej ten cykl już był normalny bo zaobserwowalam zmiany w sluzie ale i tak wszystko bedzie wiadomo kolo 13.12 bo wtedy ma nadejsc kolejna @.
Na razie więcej badań nie miałam robionych bo to nasze pierwsze podejście do starań.
Ten cykl wykorzystany chyba w 100% bo chłop już się broni rękami i nogami:D
Gratuluję wszystkich kreseczek ⏸ i mocno tulę kazda która doświadczyła straty.
Fajnie, ze do nas dolaczylas. 3mam kciuki za Twoje testowanie.

Czesc Dziewczyny, chcialabym wykonac badania aby sprawdzić czy ze mna i mezem jest wszystko w porzadku. Niby ja mialam juz wykonywane badania zanim zaczelismy sie starac o dziecko, ale sprawdzilam i lekarz np. nie zlecil mi zbadania prolaktyny a z tego co czytam na forum to wazne badanie. Co Wy radzicie zbadac i na jakie koszty sie przygotować.jestem juz zmeczona tymi niepowodzeniami:(

Czesc Dziewczyny, chcialabym wykonac badania aby sprawdzić czy ze mna i mezem jest wszystko w porzadku. Niby ja mialam juz wykonywane badania zanim zaczelismy sie starac o dziecko, ale sprawdzilam i lekarz np. nie zlecil mi zbadania prolaktyny a z tego co czytam na forum to wazne badanie. Co Wy radzicie zbadac i na jakie koszty sie przygotować.jestem juz zmeczona tymi niepowodzeniami:(
Prolaktyna u mnie w labo 22 zl :) pobierają krew z żyły i za ok 3h jest wynik :)

reklama
Zdecydowanie wizyta u androloga. Kiepskie wyniki.... Ale nie ma co się martwić, zapewne dostanie witaminy i inne leki wpływające na poprawę nasienia i za 3 m-ce będzie lepiej.
Jaki tryb życia prowadzi maz??
Pracę ma przy biurku bo jest informatykiem, sport od czasu do czasu. A czy na to mechaniczne uplynnienie mogło mieć wpływ lekkie przeziębienie?

Do góry