reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Bardzo Ci współczuję. Ja nigdy nie byłam na tak wysokim etapie ciąży. Ale wiem że każda strata boli obojętnie na jakim etapie się jest.
A ja jednak myślę, że im dalej się jest w ciąży tym ciężej się znosi poronienie. Wiadomo, że każda strata boli ale nie umiem sobie nawet wyobrazić jak bardzo musi boleć strata w takiej zaawansowanej ciąży.

A ja jednak myślę, że im dalej się jest w ciąży tym ciężej się znosi poronienie. Wiadomo, że każda strata boli ale nie umiem sobie nawet wyobrazić jak bardzo musi boleć strata w takiej zaawansowanej ciąży.
Też tak myślę. Nie wyobrażam sobie takiej straty, w ogóle żadnej ale w takim tygodniu gdzie czujesz już ruchy dziecka, brzuszek widać ... niewyobrażalny ból :(

Miałam dwa opakowania fioletowych bo kupiłam na zapasach :) i od ok. 12 dc przez 9 dni pokazywalo mi wyrzut hormonu (tzn. Zbliżająca się owulacje- migająca buzia). W 9 dniu zaczęłam podejrzewać ze test może wariować, wiec otworzyłam drugie opakowanie i wzięłam drugi halter i przez 4 następne dni robiłam dwa testy z tego samego moczu ale z dwóch opakowań- jedno pokazywało migająca buzie a drugi brak owulacji - puste kółeczko :/ Więc wyrzuciłam wszystko do kosza !
Ale migajaca buźka w fioletowych testach owu oznacza dni płodne a stojąca buźka to oznacza pik LH

A ja się witam w 1dc, w końcu bo ten cykl miał 34 dni :/
Dziewczyny odebrałam wczoraj wyniki krwi i tsh wyszło 3,9. Wiem że to za dużo dla starajacych, wyczytałam że powinno być max 2,5. Ale jak to jest bo przecież krew pobieram na czczo bez porannego euthyroxu który biorę codziennie i wiadomo że ten euthyrox zbija ten poziom tak? Czyli normalnie mam niższy poziom czy jak? Bo się w tym pogubiłam, nie wiem czy iść do rodzinnego żeby zwiększył dawkę czy to co biore jest ok. Do endokrynologa nie mam szans iść bo jestem umówiona na kwiecień, a umawiałam się w lipcu :/
To że nie bierze się tabletki rano przed badaniem nie ma nic wspólnego z twoim wynikiem. Wynik jest za wysoki jak przy staraniach o ciąże i trzeba zwiększyć dawkę.

Ja 7.10 miałam badania tsh i mimo że nie wzięłam rano leków wynik wyszedł 0.14 miesiąc później znowu miałam badanie mimo że nie zmniejszalam dawki i biorę nadal 150 i również przed badaniem nie wzięłam leków to tsh się podniosło i jest 0.9 teraz 16.01 idę znowu na kontrolne tsh ft3 ft4 i będę wiedziała czy się zwiększyło czy stoi w miejscu (wątpię bo i mnie zawsze tsh skacze) czy się znowu obniżył że wynik będzie na czerwono

U nas nici z codziennego tulenia bo w pon i srody jestem tak wypompowana ze padam na pysk jak tylko wracam a w te dbi jestem 6:30-21 poza domem. Nawet coreczki nie widze bo jak ja wstaje to spi a jak wracam to tez juz spi :( ja czuje ze szyjka mi sie zamyka wiec chyba juz po ptakach. Sluzu tez juz mniej bardziej wodnity sie zrobil..
Tak bardzo bym chciala ;( Z corka tez sie w lustopadzie udalo.
trzymam za Was kciuki dziewczyny, milego dnia

Ale migajaca buźka w fioletowych testach owu oznacza dni płodne a stojąca buźka to oznacza pik LH
Może to źle ujełam. Migająca buzia oznacza wysoką szanse zajścia w ciąże a trwała najbardziej płodny czas w przeciągu bodajże 48 godzin.
Fakt faktem jeden test pokazywał non stop migającą buzię a drugi puste kółeczko. Więc któremu wierzyć podczas gdy cykle są nieregularne ?? Moim zdaniem nie są one w 100% godne polecenia.

Gorsze od czucia ruchów jest to że dzieci po takim tygodniu normalnie bierze się po takim porodzie na ręce. One popłakują ruszają sie a ty wiesz ze zaraz się uduszą bo nie będą potrafiły oddychać. Moi synowie żyli trochę ponad godzinę. Jeden umarł na moich rękach. I po takich przezyciach twierdzę że gdyby to się stało wcześniej np w 10tygodniu szybciej bym doszła do siebie.
Też tak myślę. Nie wyobrażam sobie takiej straty, w ogóle żadnej ale w takim tygodniu gdzie czujesz już ruchy dziecka, brzuszek widać ... niewyobrażalny ból :(

reklama
Może to źle ujełam. Migająca buzia oznacza wysoką szanse zajścia w ciąże a trwała najbardziej płodny czas w przeciągu bodajże 48 godzin.
Fakt faktem jeden test pokazywał non stop migającą buzię a drugi puste kółeczko. Więc któremu wierzyć podczas gdy cykle są nieregularne ?? Moim zdaniem nie są one w 100% godne polecenia.
Kochana żadne nie są godne polecenia ponieważ żaden test owu nie pokaże ci ze owu w danym cyklu będzie. One mają za zadanie pokazania piku LH no i te fioletowe pokazują dodatkowo dni płodne.
Testy owu trzeba robić z przymrużeniem oka a nie wierzyć im na 100%

Do góry