reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Ah Dziewczyny gratuluję wszystkim... Trochę zazdroszczę ja już odczuwam ból krzyża także miesiączka pewnie już blisko. Z tego powodu jest mi bardzo smutno... Dobrze,że tu trafiłam. Lżej jest jak odczucia się komuś powierzy.

Ja mialam podobnie przed @ i podobnie mam teraz jak Ty
Ja sobie staram przypomnieć jak to było w maju kiedy zaszłam, ale wówczas jeszcze nie potrafiłam wyczuć się tam. wydaje mi się że była wysoko, i fakt że test mi cień cienia (na teście 10) wyszedł 2 dni po terminie i beta w ten dzień wyniosła 27 (robiłam bo Narzeczony nie wierzył ;) ) także ja czekam teraz cierpliwie. Mam jeszcze jeden test w zanadrzu ale poczekam jeszcze do weekendu chyba. chociaż znając siebie to kto wie.. ;)

Co dziwne to to że kompletnie nie czuje się na @, ani na nic innego. Zero skurczy, bóli, piersi lekko podpuchnięte nie jak normalnie ciężkie lub wrażliwe sutki, jedynie lekko sie pocę w nocy ( a to był mój objaw, ale nie mam porównania bo wówczas też nie mierzyłam temperatury). Chyba cykl cyklowi nie równy u mnie już na maksa. Obserwuję się już długo i myślałam że mnie już nic nie zaskoczy..

trzymam za Ciebie kciuki mocno mocno!

Ja wlasnie sprawdzila i bete robilam w 36dc przy cyklach 31

Tylko ze tak jak u Ciebie beta 36dc wynosząca 7 oznacza ze owulacja się przesunęła.

U mnie beta przy cyklach 31 dniowych, wykonana dopiero 36dc ( bo nie wierzyłam ze mogło się udać i czekałam na okres) wynosiła ponad 1200. A u mnie cykl potwierdzony monitoringiem wiec jestem pewna ze wynosiłby 31dni.

Ktoś mi kiedyś powiedział, że wszystko dla każdego człowieka jest już zapisane "gdzieś tam na górze". Więc i na Nas jeszcze oczekujące MUSI przyjść w końcu ten upragniony moment i wyczekiwane II kreseczki.

Wklejam taki wiersz zapozyczony. Jakiś czas temu na Niego trafilam na jakims bardzo starym wątku i zapisałam go sobie. :)

Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia
zapytalo Boga:
- Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc,
skoro jestem takie male i bezbronne?

- Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie
czekal i zaopiekuje sie toba.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i
usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym.

- Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego
dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.

- A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam
jezyka, którym sie posługuja?

- Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek
slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic.

- A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?

- Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic.

- Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem

- Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.

- Twój aniol bedzie wciaz mówil Tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie
wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie.

W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i
Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:

- O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego
aniola.

- Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu".

Ktoś mi kiedyś powiedział, że wszystko dla każdego człowieka jest już zapisane "gdzieś tam na górze". Więc i na Nas jeszcze oczekujące MUSI przyjść w końcu ten upragniony moment i wyczekiwane II kreseczki.

Wklejam taki wiersz zapozyczony. Jakiś czas temu na Niego trafilam na jakims bardzo starym wątku i zapisałam go sobie. :)

Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia
zapytalo Boga:
- Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc,
skoro jestem takie male i bezbronne?

- Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie
czekal i zaopiekuje sie toba.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i
usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym.

- Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego
dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.

- A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam
jezyka, którym sie posługuja?

- Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek
slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic.

- A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?

- Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic.

- Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem

- Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.

- Twój aniol bedzie wciaz mówil Tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie
wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie.

W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i
Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:

- O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego
aniola.

- Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wolal: "Mamusiu".
Dobrze by było jakby tak było w każdym przypadku. A niestety...

reklama
Ja sobie staram przypomnieć jak to było w maju kiedy zaszłam, ale wówczas jeszcze nie potrafiłam wyczuć się tam. wydaje mi się że była wysoko, i fakt że test mi cień cienia (na teście 10) wyszedł 2 dni po terminie i beta w ten dzień wyniosła 27 (robiłam bo Narzeczony nie wierzył ;) ) także ja czekam teraz cierpliwie. Mam jeszcze jeden test w zanadrzu ale poczekam jeszcze do weekendu chyba. chociaż znając siebie to kto wie.. ;)

Co dziwne to to że kompletnie nie czuje się na @, ani na nic innego. Zero skurczy, bóli, piersi lekko podpuchnięte nie jak normalnie ciężkie lub wrażliwe sutki, jedynie lekko sie pocę w nocy ( a to był mój objaw, ale nie mam porównania bo wówczas też nie mierzyłam temperatury). Chyba cykl cyklowi nie równy u mnie już na maksa. Obserwuję się już długo i myślałam że mnie już nic nie zaskoczy..

trzymam za Ciebie kciuki mocno mocno!
Otoz to, nie kazdy cykl jest na tych samych zasadach. Ja po tym wszystkim co czytam zastanawiam...

Do góry