reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Ja zwariuje z moim organizmem. Mam szyjke wysoko i jakby sie rozmięka, a już była twarda. Albo to moja głowa sobie ze mną pogrywa albo nie wiem co. Śluzu co kot napłakał, choć na wkładce cos tam się pojawia, w pewnym momencie już myślałam że @ przyszła bo poczułam wilgoć. jestem po terminie @, tempka poszła w dół a test negatyw. Na betę nie idę bo już za dużo razy się rozczarowałam, chyba że po weekendzie jeżeli franca nie przyjdzie. Czekam na rozwój sytuacji...
Znalazłam na necie taki tekst "Czynnik szyjkowy , badany przy leczeniu niepłodnośc i, przydaje się także w określeniu, czy kobieta może być w ciąży. Jeśli ujście szyjki macicy przez dłuższy niż normalnie czas jest uniesione, otwarte i miękkie, może to oznaczać zajście w ciążę. Jest to objaw ciąży pojawiający się około 2-8 tygodni po zapłodnieniu." Czyli jest nadzieja :D chociaż im więcej szukam to są sprzeczne informacje.

reklama
Ja zwariuje z moim organizmem. Mam szyjke wysoko i jakby sie rozmięka, a już była twarda. Albo to moja głowa sobie ze mną pogrywa albo nie wiem co. Śluzu co kot napłakał, choć na wkładce cos tam się pojawia, w pewnym momencie już myślałam że @ przyszła bo poczułam wilgoć. jestem po terminie @, tempka poszła w dół a test negatyw. Na betę nie idę bo już za dużo razy się rozczarowałam, chyba że po weekendzie jeżeli franca nie przyjdzie. Czekam na rozwój sytuacji...
Kurcze, czlowiek czytajacy takie sytuacje sam zastanawia sie czy jego to rowniez nie spotka... Ja oficjalnie @ powinnam dostac jutro/sobote. Nadal mam nadzieje ze moje kreski sie pojawia ciemniejsza...

Właśnie jak byłam w tej przychodni u innej lekarki po zrobionej już dwa razy becie ta mi nie założyła nawet karty ciąży bo powiedziała że przed 8 TC nie zakładają i że skierowania na badania też mi nie da :/ fajnie byłoby sprawdzić ta tarczycę a wizytę u endokrynologa mam dopiero w kwietniu :/

jak masz problemy z tarczyca i leczyłaś sie wcześniej endo w ciąży musi cie przyjąć od razu. Zadzwonisz i powiesz że ciąża nie martw się.

Nie napisałam że musi wykryć, tylko że jest taka możliwość. Czytajcie ze zrozumieniem. To tak jak z objawami. Mogą świadczyć zarówno o zbliżającej się miesiączce jak i o ciąży.
Ja robiłam też dla picu bo miałam w domu owulacyjne przed okresem wychodziły pozytywne a ciąży nie było.

reklama
Do góry