reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Dziewczyny wierzycie w to ze w czasie gdy doszlo do zaplodnienia i jajeczko dotarlo do macicy to test owu pokazuje pozytyw?
Gdzies o tym czytalam ale ciezko w to uwierzyc
Ja mam dzisiaj gorszy dzien zdecydowanie. Jutro wracamy od rana do pl i znowu wracamy do obowiazkow a tak szybko nam zlecialo ze az zal wracac

reklama
Dziewczyny wierzycie w to ze w czasie gdy doszlo do zaplodnienia i jajeczko dotarlo do macicy to test owu pokazuje pozytyw?
Ja mam dzisiaj gorszy dzien zdecydowanie. Jutro wracamy od rana do pl i znowu wracamy do obowiazkow a tak szybko nam zlecialo ze az zal wracac
Mi test owu wyszedł pozytywny przed przewidywanym terminem @ ten hormon, który produkuje się podczas owulacji jest też odpowiedzialny za podtrzymanie wczesnej ciąży, dlatego wychodzi pozytywny

Tak, poziom progesteronu moze sprawic iz na tescie owu widzisz pozytyw

Hej od jakiegoś czasu czytam forum, od pewnego czasu przytulamy się bez zabezpieczeń, ja nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych, tylko gumki były grane, natomiast od tego cyklu dopiero zaczęłam tak na serio obserwować, kiedy najlepiej, żeby zajść w ciążę. Sytuacja wygląda tak: cykle 28 dni, regularne, ostatni okres dostałam 24.10; od trzech dni codziennie ok. 18:00 robię testy hl, druga kreska niewidoczna praktycznie, a wczoraj już była wyraźna kreska, nawet testowa ciemniejsza, już wczoraj wieczorem nie mieliśmy siły na przytulanki, ale dzisiaj rano tak. Wczoraj zaobserwowalam u siebie śluz ala białko, natomiast dzisiaj rano ten śluz nie był taki jak wczoraj wieczorem, było w środku ślisko, wilgotno, ale nie tak jak wczoraj, czy to znaczy że po dzisiejszym poranku i tak nie ma szans? Przepraszam za bezposredniosc, proszę o poradę, pozdrawiam Laura :)

Ja przestaje robić testu owu. Ciągle wychodzą jakieś dziwne. Może źle je robię. Jakoś mam gorszy czas, mam dosyć wszystkiego, dodatkowo mój M mnie rozczarowuje w pewnych sytuacjach :(

reklama
Nic z tego nie rozumiem. Testy owu 19 tego były pozytywne od 16 tego co drugi dzień. 18 ,19, 21 sexik. A tu k...A dupa !!! Jeju jaką jestem wściekła!!!!
Jastia, nie zadreczaj się tak strasznie.
Ile czasu się staracie? To będzie 1 dziecko ?

Nie pocieszę Cię tym, ale mam identyczne doswiadczenie. I tak sobie powtarzam, gdybym miałam 25l. to bym w 1 cyklu zaszła w ciąże - i po chwili reflektuję się, przecież moja przyjaciółka majac 25l starała się o 1 dziecko ponad 2 lata (oboje zdrowi) a o drugie tez prawie rok. I jest milion takich przykładów.
Miejmy swiadomość, że po 35 roku życia to płodność spada z miesiąca na miesiąc w tempie kosmicznym.
To znaczy, że żeby trafić na TO właściwe jajo potrzeba statystycznie więcej starań. :)

Do góry