reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Hej dziewczyny :) cały wrzesień się planowałam, starania co drugi dzień były, cykl mi się jakoś wydłużył, mrowily mnie piersi, miałam zgage, było mi nie dobrze ale @ przyszła. W tym cyklu ino raz 15 października we wtorek rano i bum cyk cyk 2 krechy grube czerwone wczoraj o 20 na teście:D xd nie wytrzymałam do rana. A brzuch mnie boli na @całe czas i nic poza tym i trochę się przeziebilam xd muszę się umówić na wizytę
Wow, szczęściara! Gratulacje :)

To chyba dobrze ze @ nie przyszla. Jak temperatura? U mnie 37,19° [emoji15][emoji15][emoji15] a do tego czuje juz tkliwosc piersi a moj domowy "ekspert" mowi ze widzi zyly na nich...
Mnie zastanawia temperatura bo mam od kilku dni powyżej 37 ale mierzone pod pachą bo głowa mnie muliła i czułam się średnio więc mierzyłam. Czy może być coś na rzeczy czy to tylko jakiś wirus?

Mnie zastanawia temperatura bo mam od kilku dni powyżej 37 ale mierzone pod pachą bo głowa mnie muliła i czułam się średnio więc mierzyłam. Czy może być coś na rzeczy czy to tylko jakiś wirus?
Ja tak mialam w ubieglym cyklu. Czulam sie oslabiona i rowniez mierzylam. Tyle ze wtedy w 26dc temp spadla bo zblizal sie @ i tak mam od zawsze a teraz wzrasta... Nie wiem co u mnie to oznacza ale czekam... A od jakiego czasu mierzysz temp? Masz porownanie do poprzednich cykli? Ogolnie to temp powinno sie mierzyc po przebudzeniu w ustach, pochwie lub odbycie (takie sa zalecenia)...

U mnie testy owulacyjne, pierwszy cykl z żelem nawilżającym FortilSafe Plus- to myślę dużo pomogło, bo ja natularnie mam mało śluzu. To była jedyna rzecz inna w tym cyklu. No i w okolicy owulacji - 3 dni zrobiliśmy to codziennie a w dzień owulacji nawet 2x (rano i wieczorem).
Ile czasu się staraliscie? Pytam bo też zamówiłam ten żel choć co prawda nie wierzę w magiczna moc takich rzeczy ale... tonący brzytwy się chwyta :/

Nie przywitałam się.
Cześć wszystkim. 6 cykli nieudanych, teraz leci 7. Kolejny będzie ze specyfikami, które mam ogromną nadzieję, że pomogą. Może być i placebo, nieważne, aby się udało ;)
Część z Was znam z innego wątku, który niestety opustoszał...
Gratuluję tym, którym się udało i życzę spokojnej i cudownej ciązy :)

Ty się intensywnością kreski nie martw. W ciazy z synkiem ciagle miałam bledziocha. Trzymam kciuki. I leć koniecznie na betę.
Ja to tak wszystko porownuje do Ciebie.. pewnie nie powinnam, ale Twoja kreseczka byla juz taka mocna. Pojde na dniach i zobaczymy.. teraz chyba najbardziej boje sie pozamacicznej :(

Ja tak mialam w ubieglym cyklu. Czulam sie oslabiona i rowniez mierzylam. Tyle ze wtedy w 26dc temp spadla bo zblizal sie @ i tak mam od zawsze a teraz wzrasta... Nie wiem co u mnie to oznacza ale czekam... A od jakiego czasu mierzysz temp? Masz porownanie do poprzednich cykli? Ogolnie to temp powinno sie mierzyc po przebudzeniu w ustach, pochwie lub odbycie (takie sa zalecenia)...
Ja nie mierze temp tak w celu wstrzelenia się w owu. Mierzyłam tylko ostatnie dni jak gorzej się czułam. Porównania do poprzednich cykli nie mam bo dopiero dostałam @ 18.10 pierwszy raz po porodzie który był 12.07.2018. Wzięłam ostatnia tabletkę anty 3 sierpnia i to był pierwszy okres.

reklama
Ja nie mierze temp tak w celu wstrzelenia się w owu. Mierzyłam tylko ostatnie dni jak gorzej się czułam. Porównania do poprzednich cykli nie mam bo dopiero dostałam @ 18.10 pierwszy raz po porodzie który był 12.07.2018. Wzięłam ostatnia tabletkę anty 3 sierpnia i to był pierwszy okres.
Zatem ciezko u Ciebie jednoznacznie uznac czy temp jest informacja ze cos sie dzieje lub to wirus. Co do mierzenia temp celem wstrzelenia sie w owu to u mnie to nie zdalo egzaminu. Gin owu wyliczyl na 12 i wtedy mialam sluz, aplikacje wyliczaja na 16 a temp skok ma na 14 [emoji16] poczekaj jeszcze na spokojnie

Do góry