reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

To super wiadomość [emoji8] biały kremowy śluz na początku ciąży to jak najbardziej normalny objaw [emoji8] to znaczy że macica się tak jakby "zamyka" tzw czopem śluzowym aby chronić dziecko przed infekcjami itp [emoji8][emoji8][emoji8] nie martw się [emoji8][emoji8][emoji8]
Ale beżowy? To nie jest mleczne ani białe. Tylko kawowe. Śladowe ilości. Kurde pierwsza ciąże poroniłam. Druga tydzień od testu byłam u lekarza i dostałam luteinę i zastrzyki z heparyny. Teraz mam luteinę w domu, czy jeśli zastosuję to razie jeśli to nie jest ciąża nie zaszkodzę sobie na cykl? W sensie nie rozreguluję? Ja zawsze mam niski progesteron i może warto żebym zapobiegawczo wziela?

reklama
Hej dziewczyny. Od dluzszego czasu Was podczytuje, a teraz sama postanowilam napisac i poszukac troche wsparcia :) a moze ktoras miala podobnie. Od 1.5 toku staramy sie o dziecko. Mam juz za soba dwa cykle na CLO. W 13stym dniu cyklu byl monitoring, z ktorego wynikalo ze owulacja nastapi w niedlugim czasie. Byly 2 pecherzyki, z czego jeden byl dominujacy 21mm i drugi 13mm. W 29dc test ciazowy negatywny. Wczoraj (30sty dc) bylam na wizycie u ginekologa, co prawda omowic moje dalsze leczenie, po tym jak miesiaczka sie pojawi. Gin zrobil USG i stwierdzil ze sa 2 cialka zolte i endometrium 19cm, jak on to stwierdzil "ciazowe".. dal mi duzo nadziei, ale ja nie wiem co o tym myslec. On sam kazal czekac. Test powtorzylam dzis i ewidentnie negatywny. Dodam, ze mam watpliwosci co do ewentualnej ciazy, bo odczuwam juz typowe dla mnie skurcze, ktore zawsze zwiastuja okres. Piersi bardzo bolaly na tygodniu, teraz nadal mam wrazliwe sutki, ale duzo mniej. Cykle nieregularne ( miedzy 33 a nawet 49dni sie zdazylo) , wiec na dobra sprawe nie wiem ktorego dokladnie powinna przyjsc @...
A masz termin na następna wizytę ??
Jeślu nie masz terminu w najbliższym czasie to w następnym tygodniu albo robić test z moczu jeszcze raz albo na pewniaka iść na betę. Ale skoro lekarz kazał czekać to niestety zęby musisz zacisnąć i czekać... chociaż informacje które Ci podał robią duże nadzieje :)

ElaStyczna a w jakim dniu robiłaś test ? Ile dni przed/ po spodziewanej @? Bo nie mogę doczytać :)
Od kiedy staramy sie to ciezko mi okreslic ilu mam dniowe cykle.. najkrotszy mialam 25 dni a najdluzszy 28 dni. Rozregulowalo mi sie troche i nie wiem dlaczego tak sie dzieje.. Dzis testowalam w 28 dc, wiec @ moze jeszcze przyjsc..

Od kiedy staramy sie to ciezko mi okreslic ilu mam dniowe cykle.. najkrotszy mialam 25 dni a najdluzszy 28 dni. Rozregulowalo mi sie troche i nie wiem dlaczego tak sie dzieje.. Dzis testowalam w 28 dc, wiec @ moze jeszcze przyjsc..
Twoje cykle między 25dni a 28dni mieszczą się jeszcze w granicach regularnosci. I nie masz się czym martwić.

Chyba potrzebuje ojojania... obiecałam sobie nie wkręcać się... a jednak. Mimo to dopytam, choć wiem,ze jutro pewnie dostanę @. Kurde chodzi o to,ze odkąd używam aplikacji (6 miesięcy) okres mam równo co 28 dni. Dziś nie przyszedł i już głowa fiksuje. Czy któraś z Was, pytam dziewczyny które ostatnio testowały i są w ciazy, miała beżowy śluz? Bo ja nawet w sumie plamien nie mam. Mam beżowo-mleczny śluz. I się zastanawiam co to i skąd...
Ja od owulacji mam taki raz bialy raz kremowy i jest go wiecej niz zazwyczaj przed @ ale tez taki wodnisty tez mam

Ja od owulacji mam taki raz bialy raz kremowy i jest go wiecej niz zazwyczaj przed @ ale tez taki wodnisty tez mam
Pier...lca można dostać ;) Serio, nie wiem po co tyle myśle.... analizuje,cały miesiąc dzielnie się trzymałam z tym i działałam sobie zajęć. Dziś wszystko jak na złość.

Pier...lca można dostać ;) Serio, nie wiem po co tyle myśle.... analizuje,cały miesiąc dzielnie się trzymałam z tym i działałam sobie zajęć. Dziś wszystko jak na złość.
Kochana zrób test.. im wczesniej bedziesz wiedziala tym szybciej zareagujesz gdyby progesteron byl za niski :) myslalam, ze bedziesz ze mna dzis rano testowac i bedziemy razem swietowac

A masz termin na następna wizytę ??
Jeślu nie masz terminu w najbliższym czasie to w następnym tygodniu albo robić test z moczu jeszcze raz albo na pewniaka iść na betę. Ale skoro lekarz kazał czekać to niestety zęby musisz zacisnąć i czekać... chociaż informacje które Ci podał robią duże nadzieje :)
Gin powiedzial zebym do niego wrocila za 2 tyg jezeli nie dostane miesiaczki, a jezeli dostane to kolejny cykl clo i wtedy monitoring.
Na bete nie mam mozliwosci bo mieszkam za granica, nawet lecze sie wlasnie prywatnie u polskiego ginekologa.
Tak jak mowisz bede probowala we wtorek moze zrobic kolejny test. Ale tak jak pisalam nie mam przeczucia ze to ciaza, choc bardzo bym chciala.. moze to przerosniete endometrium u mnie wystepuje, o ktorym czytalam troche.. z drugiej strony czytalam tez, ze miesiaczka powinna przyjsc do 14stu dni od owulacji skoro ona nastapila, a u mnie nadal cisza.. gdyby moze nie te specyficzne skurcze, ktore mam zawsze przed @ to myslalabym bardziej o ciazy ale tutaj nic mi do siebie nie pasuje.. obym sie mylila hehe :) ale jestem w kropce

reklama
Do góry