reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
W tym cyklu jednak znowu nic nie będzie. Wróciłam do domu od rodziców dzień przed owulacją. Już mieliśmy się zabierać do działania, a tu nam się synek mocno rozchorował [emoji853] śpi z nami. Ciężko się skupić na czymś innym niż jego zdrowie, bo wisi nad nim widmo szpitala jak się nie poprawi do jutra. W tym cyklu skupie się na tym żeby jemu się polepszyło. Nie pierwszy cykl i nie ostatni..
Trzymam kciuki za to żeby Wasz był szczęśliwie zakończony dwoma kreseczkami [emoji846]
Dużo zdrówka dla Synka. Mocno przytulam

Hej dziewczyny, jestem tu nowa.
Kilka słów o mnie
Mam na imię Gabrysia, mam 23 lata, synka już 4,5 letniego, narzeczonego.

Mam nadzieję, że przy Was szybciej ukażą się te 2 kreseczki.

Ale też przyznaje sie szczerze, że nie upieramy się, nie myślimy o tym, co będzie to będzie w danym cyklu.
Mamy jeszcze czas [emoji3526]

Ostatnia owulka 23.10, poprzytulalismy się dość mocno [emoji3526][emoji3526]

Czekam, żeby wykonać pierwszy test albo wcześniej bete [emoji3526]

Pozdrawiam Was [emoji3526][emoji3526]

Hmm... to ja nie wiem co się dzieje, aż zaczynam się bać bo nigdy takich miesiączek nie miałam. W maju poroniłam ciąże i od tego czasu mój cykl stanął na głowie. Mam straszne plamienia, przez cały cykl. Myślałam, że może to niedomoga lutealna, więc zaczęłam brać progesteron i plamienia po nim przechodzą. Biorę już drugi cykl i drugi raz mam istne oberwanie chmury ;). Biorę go na własną rękę bo lekarze tutaj nie wierzą w działanie progesteron, temat rzeka... Mam też problem z określeniem owulacji. Przed poronieniem wiedziałam w którym dniu jest, miałam typowe obawy, natomiast teraz nie dzieje się zupełnie nic... ani bólu, ani śluzu i boję się że luteiną mogę ją zablokować. Stosuję testy owulacyjne ale nigdy kreska nie była tak ciemna jak kontrolna, więc nie wiem czy im ufać.
Czekam na wizytę u lekarza, niestety rodzinnego bo tutaj ciężko o wizytę u ginekologa. Mam nadzieję, że zbada mi hormony. Ehh, mam dość :/
Hej... Ja biore progesteron.. co do moich miesiaczek to tylko mi sie wyregulowaly. Przynajmniej do tego cyklu bo w piatek @ miala przyjsc a jeszcze jej nie mam. Ale moje miesiaczki nie byly po tych tabletkach wogole obfite.. @ trwala max 3 dni.
Wiec to pewnie kwestia indywidualna...

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie czytałam opinie o tej pani i dużo osób poleca.
Też sprawdzilam teraz opinie i faktycznie sporo zadowolonych
Hej dziewczyny, jestem tu nowa.
Kilka słów o mnie
Mam na imię Gabrysia, mam 23 lata, synka już 4,5 letniego, narzeczonego.

Mam nadzieję, że przy Was szybciej ukażą się te 2 kreseczki.

Ale też przyznaje sie szczerze, że nie upieramy się, nie myślimy o tym, co będzie to będzie w danym cyklu.
Mamy jeszcze czas [emoji3526]

Ostatnia owulka 23.10, poprzytulalismy się dość mocno [emoji3526][emoji3526]

Czekam, żeby wykonać pierwszy test albo wcześniej bete [emoji3526]

Pozdrawiam Was [emoji3526][emoji3526]

Hej :) . Obyś nie zagościła długo i zobaczyla upragnione II kreseczki ;) a który cykl się starcie jeśli można wiedzieć??

Wiecie co dziewczyny - czasem piszecie ze kochacie się codziennie . Generalnie powinno się co najmniej co 2 dni żeby te plemniki były bardziej dojrzałe wtedy wówczas plemnik ma szanse dostać się do komórki [emoji3]. Wiem ze wiecie o tym ale tak pisze ku przypomnieniu [emoji3]. Także do dzieła [emoji6][emoji3]
Niby tak... ale mi ginekolog powiedziała ze co drugi w niepłodne,a płodne jak się uda to codziennie...

Hej dziewczyny :)
ja się trochę podłamałam i wyłączyłam forum. Ogólnie dobiło mnie to, ale już mam głowę podniesioną i czekam na wizytę kontrolną u ginekologa. Mam nadzieję, że da od razu zielone światło do kolejnych starań. Do endo również jestem zapisana- wizyta za 2,5 tygodnia.

Idę poczytać co u Was, bo trochę mnie tutaj nie było.
Witaj z powrotem :) Najważniejsze jest pozytywne nastawienie :)

Trzymam za Was wszystkie kciuki :) My ten cykl też wykorzystaliśmy bardzo dobrze ;) Owulacja pojawiła się wcześniej więc i teścior pierwszy wkracza do akcji już 03.11 ;)
Już nie mogę się doczekać analizy pod każdym kątem hahahahaha

Trzymam za Was wszystkie kciuki :) My ten cykl też wykorzystaliśmy bardzo dobrze ;) Owulacja pojawiła się wcześniej więc i teścior pierwszy wkracza do akcji już 03.11 ;)
Koniecznie tez na świetle dziennym ;)

Nie zapomnij wyjsc na balkon :D

reklama
Do góry