reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
A ja pojechałam do apteki i tylko na zamówienie [emoji3525] więc muszę czekać. W sumie mam jakiś miesiąc na zakup to chyba zdążę [emoji23]
Nie wiem w jakim mieście mieszkasz, ale ja sprawdzam dostępność na „kto ma lek” i wyszukuje mi po gps w aptekach najbliżej domu. I można zarezerwować i jest ma odbiór 2-3 dni jakoś. Ale to tak tylko informacyjnie skoro masz czas:)

Ahoj, znowu ja (Pixie). Udało sie odzyskać moje pierwotne konto, a więc witam się raz jeszcze.
Przez dobre 20 minut nadrabiałam wszystko to, co napisałyście. Ale produkujecie!!
Dzięki za tak miłe przywitanie i oby wszystkim udało się jak najszybciej zafasolkować.

U mnie dzisiaj @ się rozkręcił. Dosyć dziwnie bo w sobotę był potok czerwony, okres rodem z horroru. W niedziele nic, wczoraj nic i dzisiaj dalszy ciąg @, ale już na mniejszych obrotach. Nie wiem co mam o tym myśleć. Udało mi się umówić do ginka na wtorek, więc mam nadzieje że coś zaradzi. Z analizy wujka google wynika, że skrócenie cykli może mieć związek z niedoborem progesteronu. I jak zwykle wjade na pewniaczka do gabinetu, powiem co wyczytałam... i "Panie doktorze.. duphaston mi tu raz raz. Nawet nie musi mnie Pan badać.". A potem jak zwykle wyjdzie, że się myliłam i pewnie będzie cała litania problemów do rozwiązania.

Kupiłam sobie wczoraj testy w rossmanie. Mam okres, ale mówię co mi tam.. zrobię. Skoro @ mam co prawie 20 dni, to może mam owu wcześniej. I dzisiaj pozytywny test. I co ja mam teraz myśleć? Zgłupieć można.. No ale jak tak, to chyba działa i nawet jest to jakoś logiczne.
Kup i testuj, nie jest to drogie a przynajmniej możesz się utwierdzić w przekonaniu kiedy masz owulke.
A ja Ci napisze ze to bardzo prawdopodobne. Szwagierka od 2 lat stara sie o dziecko. Okazalo sie ze owu ma w 4 dniu @ na samo juz plamienie a nie jak myslala 14 dc. Wydala sporo $ by sie dowiedziec od lekarzy prywatnych. Ale wie tez, ze z jej mezem nie halo....

Tez potwierdzam, u mnie pik LH idealnie zbiega się z bólem owu, idealnie 14 dni po piku mam okres. Stosowałam dwa cykle ale moge powiedziec ze miałam pewnosc ze sa zgodne w 100%. Kupiłam DOMOWE LABORATORIUM w aptece internetowej i rossmanie. Cena przystępna, online oczywiscie tansze. Osobiscie polecam jako sprawdzone przez wiele dziewczyn.
Zastanawia mnie jedno, czy jak bede stosowala testy owu to sobie nie nabije bardziej w glowe. Wiadomo ze wszystko siedzi w glowie...

"następnie pojawia się śluz lepkki kremowy (biały) tzn ze nastąpiła 2 faza cyklu i za 12-14dni pojawi się miesiączka. " Czyli jak ten biały śluz się pojawi to znaczy że nici z ciąży?

reklama
"następnie pojawia się śluz lepkki kremowy (biały) tzn ze nastąpiła 2 faza cyklu i za 12-14dni pojawi się miesiączka. " Czyli jak ten biały śluz się pojawi to znaczy że nici z ciąży?

Jak się pojawi po rozciągliwym tzn, ze jest po owulacji.

IMG_2345.JPG

Dla zobrazowania dołączam wykres

Do góry