reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

reklama
Już muszę poszukać dobrego gina bo moja ostatnia wizyta to porażka. Chciałabym żeby ktoś mi dokładnie wytłumaczył plan działania. A to nawet nie miało znamion planu 8-)
No ja tez dopiero za piątym razem trafilam na kogos kto wie jak mi pomoc. Z polecenia. Ale dopiero drugi miesiac do niej chodze wiec jeszcze moje marzenie sie nie spelnilo. Zaluje ze nie trafilam do niej wczesniej. Jest wielu lekarzy ktorzy nie radza sobie jak ktoś ma problemy z zajsciem w coaze , jedyne co umieja to przepisac tabsy anty.

No ja tez dopiero za piątym razem trafilam na kogos kto wie jak mi pomoc. Z polecenia. Ale dopiero drugi miesiac do niej chodze wiec jeszcze moje marzenie sie nie spelnilo. Zaluje ze nie trafilam do niej wczesniej. Jest wielu lekarzy ktorzy nie radza sobie jak ktoś ma problemy z zajsciem w coaze , jedyne co umieja to przepisac tabsy anty.
Tabsy anty na ciąże?

Laski tak sobie gadamy ,zrobilam w miedzy czasie test owu, bo mam miec w ten weekend i robie je od paru miesięcy i nigdy nic. Wczoraj mialam dwie kreski ale jedna taka bledsza, a dzis dwie wyrazne ! Nie wierze normalnie, moze lekki na obnizenie prolaktyny, tsh i dieta podzialaly. W prawdzie nie sa to te dwie kreski o ktorych marze , ale zawsze cos 😀 jutro rano maz wroci z pracy to bedziemy dzialac 😀😀😀😀
Oby Ci się udało, jednak ja ze swojego doświadczenia, że te testy nie wskazują owulacji. Ja też kilka miesięcy miałam same negatywy a w tym cyklu zaskoczyły mnie pozytywy. 3 dni krechy były tak wyraźne, że aż nie mogłam uwierzyć. Uskuteczniliśmy z mężem przytulanko, pojechałam na kontrolę do gina i okazało się, że cykl bezowulacyjny i znowu klops....mam jednak nadzieję, że w Twoim przypadku będzie inaczej i starania zakończą się II kreseczkami, ale na teście ciążowym :)

Oby Ci się udało, jednak ja ze swojego doświadczenia, że te testy nie wskazują owulacji. Ja też kilka miesięcy miałam same negatywy a w tym cyklu zaskoczyły mnie pozytywy. 3 dni krechy były tak wyraźne, że aż nie mogłam uwierzyć. Uskuteczniliśmy z mężem przytulanko, pojechałam na kontrolę do gina i okazało się, że cykl bezowulacyjny i znowu klops....mam jednak nadzieję, że w Twoim przypadku będzie inaczej i starania zakończą się II kreseczkami, ale na teście ciążowym :)
Dużo dziewczyn myśli właśnie ze 2 mocne krechy na owulacyjnym to oznacza owulacje niestety jest to nie prawda. Testy owu można robić ale tak z przymrużeniem oka bo one pokazują tylko pik LH (hormon odpowiedzialny za pełnieniecie pęcherzyka graafa) ale nie zawsze najwyższa ilość tego hormonu spowoduje pęknięcie pęcherzyka niestety.

Dużo dziewczyn myśli właśnie ze 2 mocne krechy na owulacyjnym to oznacza owulacje niestety jest to nie prawda. Testy owu można robić ale tak z przymrużeniem oka bo one pokazują tylko pik LH (hormon odpowiedzialny za pełnieniecie pęcherzyka graafa) ale nie zawsze najwyższa ilość tego hormonu spowoduje pęknięcie pęcherzyka niestety.
No teraz już to wiem...niestety człowiek się niepotrzebnie nakręcił. Teraz już luźniej do tego podchodze, cichutko liczę na grudzień, ale żadnych owu, temperatury, kalendarzyka. Jedynie wizyta u gina w 10-11 dc żeby określił czy wszystko ok i tyle :)

reklama
No teraz już to wiem...niestety człowiek się niepotrzebnie nakręcił. Teraz już luźniej do tego podchodze, cichutko liczę na grudzień, ale żadnych owu, temperatury, kalendarzyka. Jedynie wizyta u gina w 10-11 dc żeby określił czy wszystko ok i tyle :)
Producent testów owu robi błąd. Bo powinien zaznaczyć w ulotce pod hasłem uwaga i napisać że test owu nie pokazuje owulacji tylko pik LH i mimo pozytywnego testu nie ma pewności że owu w danym cyklu się odbędzie. Większość dziewczyn myśli że test owu pokazuje owulacje bo prawdę mówiąc nazwa testów też jest mylaca. No ale na to nic nie poradzimy.

Do góry