reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - 2 połowa 2019

Myślę że dużo zależy od sytuacji. Jeżeli osoba która 'zastepujemy' ma umowę na czas określony bądź nieokreślony a pracodawca wie że po dłuższej obecności wróci na 100% to dlatego dają na zastępstwo.
Kurczę, czy dawanie umowy na zastępstwo to popularna sprawa? Wygląda trochę na celowe działanie. Właśnie takiej formy umowy nie znam i nigdy nie miałam z nią do czynienia. U mnie każdy na starcie ma kontrakt na dwa lata, dużo umów przedłużamy na czas nieokreślony.

reklama
Nie wydaje mi się do końca by tak było, tym bardziej na umowie na zastępstwo.
Sama byłam na takiej gdy byłam w ciąży, musiałam "kombinować" i dogadywać się z dziewczyną za którą była by złożyła wypowiedzenie, przed końca bezpłatnego urlopu (było wiadome że nie wróci), żebym ja mogła przejść na umowę o pracę na czas określony wtedy byłam 'chroniona'.
Z tego co wiem na umowie na zastępstwo coś takiego nie obowiązuje, być może mogę się mylić. Ale to moje doświadczenie..
Ja napisałam tylko to jak moja koleżanka miała na takiej umowie. Wszystko zależy od pracodawcy.

Montek, nie do końca to musi być celowe.
Dostałaś umowę na zastępstwo do danego dnia, czyli zapewne twoja poprzedniczka jest na urlopie bezpłatnym? Czy jest w ciąży?
Oczywiscie ze celowe. Razem ze mna zatrudnione zostaly 2 dziewczyny i...kazda ma na zastepstwo! Bo my mlode, szybko mozemy w ciaze zajsc i lapac kase na l4

Moja poprzedniczka wraca po macierzynskim. Bylo mi mowione ze bedzie umowa o prace na czas okreslony, wspomnialam o zmianie nazwiska w zwiazku ze slubem i doszlo do dodania "na zastepstwo" w aneksie po zmianie nazwiska. Druga dziewczyna dostala podobna umowe za babeczke, ktora od lipca idzie na emeryture, rowniez na zastepstwo...
No to już brzmi niefajnie. Trochę nie ogarniam takich tematów, a już dodanie info o zastępstwie przy zmianie nazwiska.. wtf?

U mnie dziś 26dc, cykle mam różne, co do objawów to wysypało mnie na czole 🤨 takie drobne krostki i boli podbrzusze albo w sumie to jajnik... bóle jak na okres 😞 ale dziwnie bo piersi dalej mnie nie bolą a zwykle od owulacji były jak kamienie. Ten ból mnie zaciekawia i zamartwia bo już dawno nie miałam takiego przed miesiączka. Według kalendarzyka powinnam dostać 18.11 ale nie wiem jak długi cykl się trafi 😞baaaardzo bym chciała ujrzeć dwie kreski...

Załączniki

• F0A33BB5-7074-49E3-8CC5-A309217B125A.png
    F0A33BB5-7074-49E3-8CC5-A309217B125A.png
    112,1 KB · Wyświetleń: 78
reklama
Czesc dziewczyny
U mnie koszmarny wieczor. Albo raczej moj humor. Siedze i poplakuje bo nie pasuja mi smsy jakie dostaje od mojego W.
W sumie nic takiego ale w tej ciazy strasznie wszystko dobieram sobie do glowy.
Do tego wmawiam sobie ze juz nie jest tak fajnie miedzy nami jak przed ciaza i czy to byl dobry czas.. :(
Nie wiem co to za mysli ale lepiej zeby szybko przeszlo...

Do góry